- -
UPV
 

'El desentierro'

De L'Albufera a la corrupció, Nacho Ruipérez, llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UPV, roda a València la seua òpera prima

[ 06/02/2018 ]

Paratges naturals extraordinaris com L'Albufera, la marjal, els arrossars, escenaris de Sueca, El Perelló i València són els paisatges triats per Nacho Ruipérez, llicenciat en Comunicació Audiovisual en el campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), per a rodar El desentierro, el seu primer llargmetratge.


En ell, el jove director valencià compta amb un sensacional elenc d'actors de quatre nacionalitats diferents -albanesa, argentina, bosniana i espanyola-, entre els quals destaquen Michel Noher, Jan Cornet (Goya com a actor revelació en 2011 per La piel que habito, de Pedro Almodóvar), Leonardo Sbaraglia, Fele Martínez, Raúl Prieto, Ana Torrent, Francesc Garrido, Jordi Rebellón, Arben Bajraltaraj (Harry Potter 1 i 2), Cristina Perales, Lola Moltó, Isabel Requena i Paco Alegre, entre uns altres.


A la recerca de la seua identitat


"Volíem fer un thriller a València", explica Ruipérez, "en la zona dels arrossars, de l'Albufera, de la marjal, però amb vocació internacional. Explicar una història sobre un tipus que ha perdut la identitat i torna al seu poble d'origen a la recerca de la veritat, del passat, i, d'altra banda, una història de corrupció".


Per a açò, tot l'equip ha convertit durant quasi dos mesos diversos escenaris valencians en el plató ideal per al rodatge d'aquest enigmàtic film ple de suspens i intriga, produït per Filmax, TVE, El Desenterre AIE, Culturarts, Abordar SL i l'argentina Aleph mitjana SA.


Un equip replet d'amics i excompanys


Per a la seua òpera prima, Ruipérez no ha oblidat als qui li han acompanyat durant molts anys i ajudat a anar creixent professionalment. "En el meu equip hi ha diversos companys de classe. He intentat sempre arrossegar al meu grup de col·laboradors habituals, que són els que han passat pels curts, i els que, quan hi ha hagut que acostar el muscle, ho han fet. Per açò he volgut comptar en aquest llargmetratge amb ells".


Ara, l'equip treballa en la postproducció de la pel·lícula, amb vista a arribar a l'estrena, el pròxim mes de setembre, en el Festival de Cinema de Sant Sebastià, on per descomptat, des de la UPV, li desitgem tota la sort del món.


Més informació

Notícies destacades


PLD llançarà Arion 1 en 2019 PLD llançarà Arion 1 en 2019
Raúl Torres, ex estudiant UPV, prepara la revolució comercial de la indústria aeroespacial europea
Pulgarcito Pulgarcito
Personal investigador de la UPV crea el primer ninot de la història fet amb palla d'arròs
Vista cansada Vista cansada
La UPV participa en el disseny d'un nou tipus d'implant intracorneal per a corregir la presbícia
Premi Forest R. McFarland Premi Forest R. McFarland
Antonio García, investigador de l'Institut CMT-Motors Tèrmics de la UPV, guardonat per la Societat d'Enginyers d'Automoció
Neuromàrqueting Neuromàrqueting
Un equip d'investigadors de la UPV treballa en la creació de nous productes emocionals
Pablo Marín Pablo Marín
Un estudiant de doctorat UPV, triplement guardonat pel seu TFM: Beca UEECA, Premi 2K17 y Premi FEDNA
Pel seu estudi sobre aïllament acústic Pel seu estudi sobre aïllament acústic
Manuel Jesús Parrilla, doblement titulat per la UPV, guanya el XV Premi Andrés Lara per a Joves Investigadors 2017
Enginyeria de competició Enginyeria de competició
MOTOR-UPV, integrada per alumnes de Generació Espontània, campiona d'Espanya de velocitat en la categoria SSP300EMAS upv