- -
UPV
 

ARWU 2023

El rànquing de Xangai reafirma un any més la UPV com la millor politècnica d'Espanya

[ 27/10/2023 ]

L'Academic Rànquing of World Universities (ARWU), popularment conegut com el rànquing de Xangai i considerat internacionalment com l'indicador d'universitats més prestigiós del món per l'objectivitat de la seua metodologia, ha reconegut un any més la Universitat Politècnica de València (UPV) com a millor politècnica d'Espanya.

En els seus resultats, fets públics fa uns minuts, ARWU situa a la institució dirigida per José E. Capilla com la única politècnica espanyola entre les 500 millors universitats del món. El podi, en aquest àmbit, el completen la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), situada en el rang 601-700, i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que figura en el 701-800.

Top 10 nacional

Creat en 2003, ARWU inclou per 19a vegada consecutiva la UPV en l'elit universitària internacional i la situa, a més, en el top 10 de totes les universitats del país, classificant-la en el vuitè lloc entre totes les institucions d'educació superior, tant públiques com privades, d'Espanya.

Reconeguda internacionalment per tots els rànquings de primer nivell

A més d'ARWU 2023, també els altres dos principals rànquings d'universitats del món, QS i THE, avalen el nivell de la UPV. No en va, a la fi del passat mes de juny, QS World University Rànquings va incloure un any més la UPV en el top 500 mundial, assenyalant-la, a més, en el seu rànquing per matèries, com la millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Art i Disseny com Enginyeria Agroalimentària i Forestal.

Poques setmanes abans, la revista Times Higher Education (THE), va reconèixer la UPV com una de les 200 universitats amb major impacte social i econòmic del món, a més d'incloure-la en el top 100 fins en 5 ODS diferents i com 7a millor universitat del món en un d'ells, l'ODS 8, Treball decent i creixement econòmic.

Aquesta informació sobre la qualitat educativa de la UPV és especialment valorada pels estudiants a l'hora de triar el seu futur. No en va, de cara al curs que comença en menys d'un mes, la UPV ha tornat a cobrir el 100% de places oferides, i 3 de les 5 notes de tall més altes de la Comunitat Valenciana pertanyen a titulacions impartides en la politècnica valenciana, entre elles, la número 1, corresponent al Doble Grau en Enginyeria Informàtica i Matemàtiques (13,635).

Notícies destacades


Fins a 900€ per estudiant Fins a 900€ per estudiant
La UPV posa en marxa la seua convocatòria d'ajudes d'acció social per al present curs acadèmic
Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors
La UPV ha organitzat el congrés internacional Enfocaments Interdisciplinaris per a la Protecció de la Infància en Internet, del projecte d'investigació Stoponsexgroom
Edicions Maior: 25 anys Edicions Maior: 25 anys
La UPV exhibeix una selecció excepcional de la històrica galeria balear, referència internacional de la gràfica contemporània
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
Activa el teu futur Activa el teu futur
El CFP organitza tallers, ponències i activitats per a donar a conèixer els títols propis de la UPV
Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia
Més de 300 joves han assistit a la fira de l'ocupació, que ha reunit 44 entitats amb un centenar d'ofertesEMAS upv