- -
UPV
 

THE University Impact Ranking de 2023

Times Higher Education reconeix la UPV entre les 200 universitats amb major impacte social i econòmic del món

[ 01/06/2023 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) és una de les 200 universitats amb major impacte social i econòmic del món. Així ho testifica el THE University Impact Rànquing de 2023, cinquena edició de la classificació elaborada per Times Higher Education (THE).

El rànquing classifica les institucions d'ensenyament superior basant-se en el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), iniciativa impulsada per l'Organització de les Nacions Unides (ONU) en 2015.

En concret, THE calcula la posició global anual de cada institució combinant la seua puntuació en l'ODS 17 (Aliances per a aconseguir els objectius) amb les seues tres puntuacions més elevades en els altres ODS. De cara a la classificació general, la puntuació definitiva és una mitjana de les valoracions totals dels dos últims anys.

Top 100 mundial en 5 ODS i 7a millor universitat del món en Treball decent i creixement econòmic

2023 THE University Impact Rànquings reconeix a la institució dirigida per José E. Capilla com la setena millor universitat del món en l'ODS 8 (Treball decent i creixement econòmic), la 20a en l'ODS 13 (Acció pel clima) i la 45a en l'ODS 4 (Educació de qualitat).

A més, també figura en el top 100 mundial en els ODS 9 (Indústria, innovació i infraestructura, lloc 70) i 2 (Fam zero, lloc 84).

Així mateix, l'indicador, que en la present edició ha analitzat un total de 1.591 universitats, inclou a la UPV en el top 200 mundial en tres ODS més - l'1 (Fi de la pobresa), el 7 (Energia assequible i no contaminant) i el 12 (Producció i consum responsables)-, i en el top 300 en altres dos -el 6 (Aigua neta i Sanejament) i el citat 17.

Cal recordar que els 17 ODS van ser formulats oficialment el 25 de setembre de 2015, dia en què l'ONU va aprovar l'Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible incloent en ella 17 objectius globals per a erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat. Cadascun d'ells té metes específiques a aconseguir durant aquests 15 anys.

La UPV destaca per la millora de tots els indicadors

La UPV suma 4.4 punts en la seua avaluació global, la qual cosa li permet escalar en el rànquing del segment 201-300 al 101-200, millorant en tots els indicadors associats als 17 ODS, i ser l'única universitat espanyola a estar en el top 10 mundial d'un d'aqueixos ODS.

La classificació realitzada per THE posa una vegada més de manifest l'excel·lència de la UPV, reconeguda per tots els rànquings internacionals de primer nivell. No en va, en la seua edició més recent, l'Academic Rànquing of World Universities (ARWU, popularment conegut com el rànquing de Shanghái), va qualificar a la UPV com a millor politècnica d'Espanya, a més d'incloure-la, per 18è any consecutiu, entre les 500 millors universitats del món.

Així mateix, l'última publicació realitzada fins a la data del QS World University Rànquings (juny de 2022), va incloure a la UPV en el top 400 mundial, assenyalant-la, a més, com a millor universitat de la Comunitat Valenciana.

Més informació

Notícies destacades


Obertura de curs 23-24 Obertura de curs 23-24
La UPV sol·licita un Pla Pluriennal de Finançament (PPF) que diferencie a l'única universitat tecnològica de la Comunitat Valenciana
ARWU 2023 ARWU 2023
El ranking de Shanghái reafirma un año más a la UPV como mejor politécnica de España
Revolución matemática Revolución matemática
Investigadores de la UPV descubren un método más rápido y preciso para calcular funciones de matrices que desplaza un sistema con medio siglo de primacía
Conductika Conductika
La UPV y Koynos desarrollan una herramienta que ayuda a determinar las causas de las alteraciones conductuales de personas con discapacidad intelectual
Del 18 al 22 de septiembre Del 18 al 22 de septiembre
València, capital mundial de los museos y la conservación del patrimonio artístico
Nuevo modelo clasificatorio Nuevo modelo clasificatorio
Un estudio matemático UPV propone imitar el sistema de competición de la Fórmula 1 para aumentar la competitividad de LaLigaEMAS upv