- -
UPV
 

QS World University Rànquings 2023

La UPV, entre les 400 millors universitats del món, top 10 nacional i número 1 de la Comunitat Valenciana

[ 27/06/2022 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) és la millor universitat de la Comunitat Valenciana i es troba entre les 10 millors de tota Espanya. Així ho assegura l'última edició del prestigiós QS World University Rànquings, que inclou a la UPV entre les 400 millors universitats de tot el món.

A nivell mundial, la classificació elaborada per la consultora Quacquarelli Symonds està liderada per l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) per vuitè any consecutiu, just per davant de les universitats de Cambridge, Standford i Oxford.

Top 3 nacional en ràtio de docents per estudiant

Per a dur a terme l'estudi, Quacquarelli Symonds considera vuit indicadors de les institucions d'educació superior: la reputació acadèmica, la reputació per a les empreses, l'impacte de la investigació, la ràtio d'estudiants per cada docent, la proporció d'alumnat i professorat internacional, les xarxes d'investigació internacional, i els resultats d'ocupabilitat.

Entre ells, la UPV destaca en la ràtio de docents per estudiant, on es troba en la posició 260 a nivell global i en el top 3 nacional en aquest paràmetre; a més d'en xarxes d'investigació internacional, on figura en el lloc 247 mundial.

Millor universitat d'Espanya per a estudiar Agricultura i Ciències Forestals

A més del QS World University Rànquings, que es publica anualment des de l'any 2004, Quacquarelli Symonds elabora també la seua classificació anual d'universitats per matèries. En la seua última edició, publicada el mes de març passat, QS va destacar a la UPV en un total de 19 disciplines, assenyalant-la com a millor universitat d'Espanya i 41a del món per a estudiar Agricultura i Ciències Forestals, i situant-la en el top 150 mundial en fins a 7 matèries.

En concret, a més d'en la citada, la UPV està entre les 150 millors universitats del món per a QS en Arquitectura (top 100), Enginyeria i Tecnologia, Enginyeria Mecànica, Art i Disseny, Enginyeria Química i Enginyeria Civil.

Millor politècnica d'Espanya per al rànquing de Shanghái

Aquest resultat s'uneix als obtinguts per la UPV en els altres dos principals rànquings d'universitats del món: ARWU (popularment conegut com el rànquing de Shanghái) i THE. En la seua edició més recent, Times Higher Education reconeix la UPV com una de les 300 universitats amb major impacte social i econòmic del món, i la inclou en el top 100 en qualitat educativa, innovació i infraestructures, i producció i consum responsables.

Per la seua part, ARWU, considerat el rànquing més prestigiós a nivell internacional, destaca a la UPV com la millor politècnica d'Espanya i la inclou, per 17è any consecutiu, en la seua classificació global de les 500 universitats més importants del món.

Notícies destacades


Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7% Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7%
La pobresa infantil a Espanya, a debat en unes jornades organitzades per la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, a Torrevella
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
L''Escola de Disseny' canvia de nom L''Escola de Disseny' canvia de nom
L'ETSEADI (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial) substitueix la denominació d'ETSED
La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia
Entre els deu semifinalistes, es troben Miguel López, investigador del CVBLab-Human Tech i Carolina Rober, doctoranda en la UPV
Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV
La UPV celebra l'acte de lliurament de premis del I concurs "La Ciència a les Falles". Els ninots guanyadors, els primers d'aquest nou museu de la universitat
UPV-CLÍNIC UPV-CLÍNIC
La UPV i INCLIVA signen un conveni per a impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la salutEMAS upv