- -
UPV
 

ARWU 2021

El rànquing de Xangai, internacionalment reconegut com l'indicador d'universitats més prestigiós del món, reafirma la UPV com la millor politècnica d'Espanya

[ 06/09/2021 ]

L'Academic Rànquing of World Universities (ARWU), popularment conegut com el rànquing de Xangai i considerat internacionalment com l'indicador d'universitats més prestigiós del món per l'objectivitat de la seua metodologia, ha reconegut un any més a la Universitat Politècnica de València (UPV) com la millor politècnica d'Espanya.

En els seus resultats, fets públics avui, ARWU situa a la institució dirigida per José E. Capilla en el rang 301-400, sent l'única politècnica del país inclosa entre les 500 millors universitats del món. El podi, en aquest àmbit, el completen la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), situada en el rang 501-600, i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que figura en el 701-800.

5a millor universitat espanyola

Creat en 2003, ARWU inclou per 17a vegada consecutiva la UPV en l'elit universitària internacional i la situa, a més, com a 5a millor universitat d'Espanya, empatada amb l'Autònoma de Madrid, la Universitat del País Basc i la Universitat de València.

En aquest sentit, la UPV, que ja va ascendir del 8è al 6è lloc en el rànquing nacional l'any passat, aconsegueix un nou avanç i accedeix, d'aquesta manera, al top 5 de les universitats espanyoles per al rànquing de Xangai.

Reconeguda internacionalment per tots els rànquings de primer nivell

Al costat d'ARWU 2021, també els altres dos principals rànquings d'universitats del món, QS i THE, avalen el nivell de la UPV. No en va, el mes de juny passat, el QS World University Rànquings va incloure a la UPV en el top 400 mundial (371a), assenyalant-la, a més, com la millor universitat de la Comunitat Valenciana.

Abans, al maig, la revista Times Higher Education (THE), va reconèixer a la UPV com la universitat amb major impacte social i econòmic d'Espanya, a més de destacar el seu ferm compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), incloent-la entre les 25 millors del món en tres d'ells: energia neta i assequible (12a), producció i consum responsables (20a), i acció climàtica (22a).

Notícies destacades


THE per matèrias THE per matèrias
La Universitat Politècnica de València inclosa un any més entre les 500 millors universitats del món en Ciències de la Vida
30 aniversari IDEES 30 aniversari IDEES
Idees UPV celebra els 30 anys reconeixent la tasca de persones i empreses implicades en la seva història
Motxilla solidària Motxilla solidària
Dona material escolar per a estudiants del programa de la Fundació Secretariat Gitano de la Comunitat Valenciana
Ampliació d'ENHANCE Ampliació d'ENHANCE
Tres universitats capdavanteres d'Europa, ETH Zuric, TU Delft i Gdansk Tech, s'uneixen a l'aliança de la qual forma part la UPV
Up!Steam4 Up!Steam4
Arranca Up!Steam4, concurs que desafia els xiquets i xiquetes a dissenyar una ciutat sense fum, sense soroll i digital
La huella del plástico La huella del plástico
Són els que necessites per a conèixer els efectes del plàstic, sota el guiatge del personal investigador de la UPV

EMAS upv