- -
UPV
 

QS World University Ranking 2022

El rànquing QS situa la UPV entre les 10 millors d'Espanya i la millor de la Comunitat Valenciana

[ 18/06/2021 ]

La Universitat Politècnica de València es troba entre les 10 millors universitats d'Espanya i és la millor de la Comunitat Valencia, segons l'última edició del prestigiós QS World University Ranking. Pel que fa a la posició global, el rànquing QS situa la UPV entre les 400 millors universitats de tot el món, en concret en el lloc 371 d’aquesta classificació elaborada per la consultora Quacquarelli Symonds.

En l’àmbit mundial, el QS World University Ranking està liderat per l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), per setè any consecutiu; li segueixen les universitats d'Oxford, Stanford i Cambridge.

La millor universitat pública d’Espanya en ràtio de docents per estudiant

Per a dur a terme l'estudi, la consultora Quacquarelli Symonds considera sis dimensions de les institucions d'educació superior: la reputació acadèmica, la reputació per a l’ocupació, l'impacte de la recerca, la ràtio d'estudiants per cada docent i la proporció d'alumnat i professorat internacional.

La UPV destaca en la ràtio de docents per estudiant, ja que es troba en la posició 177 en l’àmbit mundial i és la primera universitat pública d’Espanya en aquest paràmetre; també en reputació acadèmica, amb la posició 331 al món, i en reputació per empreses, amb la posició 501+.

La Universitat Politècnica de València és l’única universitat de la Comunitat Valenciana que es troba entre les 400 millors del món, segons el rànquing QS. Quant a les politècniques espanyoles, la UPV és la segona millor situada al rànquing.

QS World University Ranking

El QS World University Ranking es publica anualment des de l'any 2004; elaborat per la consultora britànica Quacquarelli Symonds, es tracta d'un dels índexs més prestigiosos del món, juntament amb el rànquing de Xangai i el THE (Times Higher Education).

Enguany, el rànquing QS ha analitzat 6.415 universitats del món, d’entre els més de 22.000 centres existents; d'aquests, 1.705 van arribar a la taula d'avaluació final. Els resultats han tingut en compte 14,7 milions d'articles acadèmics publicats entre el 2015 i el 2019, i els 96 milions de citacions rebudes per aquests articles; també s'han considerat les opinions expertes de més de 130.000 docents i de més de 75.000 representants d'empreses.

Rànquings internacionals

Cal destacar que la Quacquarelli Symonds també elabora el QS World University Rankings per matèries, que en l'última edició situa la UPV com a referent en 15 disciplines.

Aquest resultat s'uneix a les excel·lents posicions de la Universitat Politècnica de València en altres rànquings nacionals i internacionals, com l’Academic Ranking of World Universities (rànquing de Shanghái), que reconeix la UPV com la millor universitat politècnica d'Espanya.

Notícies destacades


La teua opinió és important La teua opinió és important
Valora la teua satisfacció amb els serveis prestats per la UPV emplenant l'enquesta del programa Pegasus abans del 15 de març
Com envellim? Com envellim?
Una nova sonda desenvolupada per un equip de la UPV, UV, CIBER BBN, CIBERNED i el CIPF detecta de manera senzilla i no invasiva el ritme de l'envelliment
3a Edició del concurs 'El teu grau UPV en TikTok' 3a Edició del concurs 'El teu grau UPV en TikTok'
Conta en un vídeo com és estudiar el teu grau a la UPV i guanya entrades per als millors festivals de 2024
Neteja de les mars Neteja de les mars
L'equip Proluo d'estudiants de la UPV crea el seu prototip més sostenible en la lluita contra la contaminació marina de microplàstics
Nova línia d'investigació per al tractament d'ELA Nova línia d'investigació per al tractament d'ELA
Un estudi proposa un nou enfocament per a frenar la degeneració neuromuscular en pacients amb Esclerosi Lateral Amiotròfica
Plantillo Plantillo
Un equip VRAIN-UPV desenvolupa un dispositiu amb IA que permet detectar fins a 27 malalties de cultius de manera precoçEMAS upv