- -
UPV
 

QS World University Ranking 2022

El rànquing QS situa la UPV entre les 10 millors d'Espanya i la millor de la Comunitat Valenciana

[ 18/06/2021 ]

La Universitat Politècnica de València es troba entre les 10 millors universitats d'Espanya i és la millor de la Comunitat Valencia, segons l'última edició del prestigiós QS World University Ranking. Pel que fa a la posició global, el rànquing QS situa la UPV entre les 400 millors universitats de tot el món, en concret en el lloc 371 d’aquesta classificació elaborada per la consultora Quacquarelli Symonds.

En l’àmbit mundial, el QS World University Ranking està liderat per l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), per setè any consecutiu; li segueixen les universitats d'Oxford, Stanford i Cambridge.

La millor universitat pública d’Espanya en ràtio de docents per estudiant

Per a dur a terme l'estudi, la consultora Quacquarelli Symonds considera sis dimensions de les institucions d'educació superior: la reputació acadèmica, la reputació per a l’ocupació, l'impacte de la recerca, la ràtio d'estudiants per cada docent i la proporció d'alumnat i professorat internacional.

La UPV destaca en la ràtio de docents per estudiant, ja que es troba en la posició 177 en l’àmbit mundial i és la primera universitat pública d’Espanya en aquest paràmetre; també en reputació acadèmica, amb la posició 331 al món, i en reputació per empreses, amb la posició 501+.

La Universitat Politècnica de València és l’única universitat de la Comunitat Valenciana que es troba entre les 400 millors del món, segons el rànquing QS. Quant a les politècniques espanyoles, la UPV és la segona millor situada al rànquing.

QS World University Ranking

El QS World University Ranking es publica anualment des de l'any 2004; elaborat per la consultora britànica Quacquarelli Symonds, es tracta d'un dels índexs més prestigiosos del món, juntament amb el rànquing de Xangai i el THE (Times Higher Education).

Enguany, el rànquing QS ha analitzat 6.415 universitats del món, d’entre els més de 22.000 centres existents; d'aquests, 1.705 van arribar a la taula d'avaluació final. Els resultats han tingut en compte 14,7 milions d'articles acadèmics publicats entre el 2015 i el 2019, i els 96 milions de citacions rebudes per aquests articles; també s'han considerat les opinions expertes de més de 130.000 docents i de més de 75.000 representants d'empreses.

Rànquings internacionals

Cal destacar que la Quacquarelli Symonds també elabora el QS World University Rankings per matèries, que en l'última edició situa la UPV com a referent en 15 disciplines.

Aquest resultat s'uneix a les excel·lents posicions de la Universitat Politècnica de València en altres rànquings nacionals i internacionals, com l’Academic Ranking of World Universities (rànquing de Shanghái), que reconeix la UPV com la millor universitat politècnica d'Espanya.

Notícies destacades


La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera
El parc natural de l'Albufera compta amb prop de mil barques censades, de pesca i passeig turístic, que treballen una mitjana de 300 dies a l'any
GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural
Un equip de la UPV impulsa un projecte d'innovació social per a la recuperació de parcel·les sota la fórmula cooperativa
El millor equip espanyol de la història El millor equip espanyol de la història
L'FSUPV Team prossegueix el seu ascens imparable: segon en Spielberg i Hockenheim, i vencedor a Montmeló
IMAS IMAS
Investigadors de la UPV, el CSIC i la UV participen en un projecte per a desenvolupar un nou escàner PET de diagnòstic clínic
Cátedra UPV-ISTOBAL Cátedra UPV-ISTOBAL
7 estudiants de la UPV brillen amb llum pròpia en les Innovation Event Sèries de la multinacional espanyola
Alumnado tutor Alumnado tutor
¿Necesitas ayuda? El alumnado tutor te acompaña, todos los días, durante tu primer curso en la universidad

EMAS upv