- -
UPV
 

ARWU 2022

El rànquing de Shanghái, internacionalment reconegut com l'indicador d'universitats més prestigiós del món, confirma un any més la UPV com a millor politècnica d'Espanya

[ 31/08/2022 ]

L'Academic Rànquing of World Universities (ARWU), popularment conegut com el rànquing de Shanghái i considerat internacionalment com l'indicador d'universitats més prestigiós del món per l'objectivitat de la seua metodologia, ha reconegut un any més la Universitat Politècnica de València (UPV) com a millor politècnica d'Espanya.

En els seus resultats, fets públics a primera hora d'aquest matí, ARWU situa a la institució dirigida per José E. Capilla com la única politècnica espanyola entre les 500 millors universitats del món. El podi, en aquest àmbit, el completen la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), situada en el rang 601-700, i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que figura en el 701-800.

Top 10 nacional

Creat en 2003, ARWU inclou per 18a vegada consecutiva a la UPV en l'elit universitària internacional i la situa, a més, en el top 10 de totes les universitats del país, classificant-la en el novè lloc entre totes les institucions d'educació superior, tant públiques com privades, d'Espanya.

Reconeguda internacionalment per tots els rànquings de primer nivel

A més d'ARWU 2022, també els altres dos principals rànquings d'universitats del món, QS i THE, avalen el nivell de la UPV. No en va, a la fi del passat mes de juny, el QS World University Rànquings va incloure la UPV en el top 400 mundial, assenyalant-la, a més, com a millor universitat de la Comunitat Valenciana.

Abans, a principis de maig, la revista Times Higher Education (THE), va reconèixer la UPV com una de les 300 universitats amb major impacte social i econòmic del món, a més d'incloure-la en el top 100 en qualitat educativa, innovació i infraestructures, i producció i consum responsables.

Aquesta informació sobre la qualitat educativa de la UPV és especialment valorada pels estudiants a l'hora de triar el seu futur. No en va, de cara al curs que comença en menys d'un mes, la UPV ha batut els seus rècords històrics tant d'alumnat de nou ingrés com d'alumnes que han triat la politècnica valenciana com a primera opció per a cursar els seus estudis de grau.

Notícies destacades


THE per matèrias THE per matèrias
La Universitat Politècnica de València inclosa un any més entre les 500 millors universitats del món en Ciències de la Vida
30 aniversari IDEES 30 aniversari IDEES
Idees UPV celebra els 30 anys reconeixent la tasca de persones i empreses implicades en la seva història
Motxilla solidària Motxilla solidària
Dona material escolar per a estudiants del programa de la Fundació Secretariat Gitano de la Comunitat Valenciana
Ampliació d'ENHANCE Ampliació d'ENHANCE
Tres universitats capdavanteres d'Europa, ETH Zuric, TU Delft i Gdansk Tech, s'uneixen a l'aliança de la qual forma part la UPV
Up!Steam4 Up!Steam4
Arranca Up!Steam4, concurs que desafia els xiquets i xiquetes a dissenyar una ciutat sense fum, sense soroll i digital
La huella del plástico La huella del plástico
Són els que necessites per a conèixer els efectes del plàstic, sota el guiatge del personal investigador de la UPV

EMAS upv