- -
UPV
 

Rànquing QS per matèries

La UPV, la millor universitat d'Espanya per a estudiar Art i Disseny i Enginyeria Agroalimentària i Forestal

[ 03/04/2023 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV), que imparteix a la seua Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN de la UPV) tant el Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural com el Grau en Enginyeria Forestal i del Medi Natural, és la millor universitat espanyola per a estudiar Agricultura i Ciències Forestals.

Així ho certifica la nova actualització del QS World University Rankings by Subject, feta pública en les últimes hores, i que reconeix la UPV entre les 50 millors universitats del món per a cursar aquesta formació i dins de les 100 primeres en l'àmbit de l'Arquitectura.

Un total de vuit podis nacionals

A nivell nacional, el QS per matèries atorga vuit podis a la institució dirigida per José E. Capilla, que és la millor d'Espanya tant en la citada Enginyeria Agroalimentària i Forestal, com en Art i Disseny; a més de la segona millor valorada en Enginyeria Química. I és la tercera en Arquitectura; Enginyeria Civil; Enginyeria Elèctrica i Electrònica; Enginyeria Mecànica, Aeronàutica i Fabricació, i Estadística i Investigació Operativa.

Així mateix, és la quarta millor opció per a formar-se en Ciències dels Materials, i la cinquena en Informàtica.

Destacada en 16 disciplines a nivell internacional i entre les primeres 200 del món en nou d'aquestes

Quant a la valoració global, QS destaca la UPV en un total de 16 disciplines, i la inclou dins de les primeres 200 posicions del món en fins a nou d'aquestes. En concret, a més de les ja indicades –Agricultura i Ciències Forestals (dins dels 50 primers llocs) i Arquitectura (51-100)–, es troba en aquest rang en Art i Disseny (101-150); Enginyeria Química (101-150); Enginyeria Civil (101-150); Enginyeria Elèctrica i Electrònica (151-200); Enginyeria Mecànica, Aeronàutica i Fabricació (151-200); Ciència dels Materials (151-200), i Estadística i Investigació Operativa (151-200).

A més, el prestigiós indicador també reconeix la UPV a nivell mundial en matèries com ara: Informàtica (201-250), Matemàtiques (251-300), Ciències Ambientals (301-350), Física i Astronomia (351-400), Ciències Biològiques (401-450), Administració i Direcció d'Empreses (401-450) i Ciències Econòmiques i Econometria (451-500).

“Que una entitat com QS ens avale confirma definitivament que estem en el bon camí”

A penes conèixer els resultats, el rector de la UPV, José E. Capilla, ha volgut transmetre un missatge de felicitació a totes les persones responsables d'aquest reconeixement.

“És una satisfacció per a tota la comunitat universitària i, en particular, per a qui treballa en aquestes disciplines. Desenvolupem la nostra labor, cada dia, per a aconseguir impartir la millor formació, i que una entitat com QS l'avale confirma definitivament que l'esforç que estem duent a terme va per bon camí”, ha assenyalat.

15.700 programes de 1.594 universitats, analitzats per Quacquarelli Symonds

Quacquarelli Symonds (QS), proveïdor líder mundial en serveis, analítiques i estudis dins del sector de l'educació superior, ha realitzat per a l'elaboració d'aquest rànquing una anàlisi comparativa de 15.700 programes universitaris individuals pertanyents a 1.594 universitats.

A través de la valoració de quatre indicadors (reputació acadèmica, reputació dels ocupadors, citacions per articles, i índex h), QS avalua el treball de les universitats i l’agrupa en cinc grans àrees de coneixement (Arts i Humanitats; Enginyeria i Tecnologia; Ciències de la Vida i Medicina; Ciències Naturals, i Ciències Socials i Gestió Empresarial) que posteriorment subdivideix en classificacions de 54 disciplines acadèmiques.

Notícies destacades


Esportista d'Honor 2024 Esportista d'Honor 2024
Cristopher Triviño, jugador de pàdel en cadira, rebrà la distinció de la UPV en la Gala de l'Esport del pròxim 13 de juny
Bateries més segures Bateries més segures
Una investigació de l'Institut CMT contribueix a evitar que les bateries de patinets i bicicletes elèctriques s'incendien
"Nanokillers" contra bacteris i altres patògens "Nanokillers" contra bacteris i altres patògens
Un equip de l'IDM desenvolupa un nanodispositiu intel·ligent basat en un component de l'oli essencial de canyella com a agent antimicrobià
Projecte SREC Projecte SREC
VRAIN-UPV treballa en un desenvolupament automàtic de programari amb IA que millorarà la qualitat i reduirà temps i costos per a les empreses d'aquest sector
Prevenció i gestió forestal Prevenció i gestió forestal
La UPV reuneix experts estatunidencs, britànics i espanyols en noves tècniques de teledetecció i modelització d'incendis
Nou certificat mediambiental Nou certificat mediambiental
La UPV obté el Triple Segell 'calcule, reduïsc i compense' del Ministeri per a la Transició Ecològica en incorporar mesures d'absorció del COEMAS upv