- -
UPV
 

Rànquing QS per matèries

La UPV, la millor universitat d'Espanya per a estudiar Art i Disseny i Enginyeria Agroalimentària i Forestal

[ 03/04/2023 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV), que imparteix a la seua Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN de la UPV) tant el Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural com el Grau en Enginyeria Forestal i del Medi Natural, és la millor universitat espanyola per a estudiar Agricultura i Ciències Forestals.

Així ho certifica la nova actualització del QS World University Rankings by Subject, feta pública en les últimes hores, i que reconeix la UPV entre les 50 millors universitats del món per a cursar aquesta formació i dins de les 100 primeres en l'àmbit de l'Arquitectura.

Un total de vuit podis nacionals

A nivell nacional, el QS per matèries atorga vuit podis a la institució dirigida per José E. Capilla, que és la millor d'Espanya tant en la citada Enginyeria Agroalimentària i Forestal, com en Art i Disseny; a més de la segona millor valorada en Enginyeria Química. I és la tercera en Arquitectura; Enginyeria Civil; Enginyeria Elèctrica i Electrònica; Enginyeria Mecànica, Aeronàutica i Fabricació, i Estadística i Investigació Operativa.

Així mateix, és la quarta millor opció per a formar-se en Ciències dels Materials, i la cinquena en Informàtica.

Destacada en 16 disciplines a nivell internacional i entre les primeres 200 del món en nou d'aquestes

Quant a la valoració global, QS destaca la UPV en un total de 16 disciplines, i la inclou dins de les primeres 200 posicions del món en fins a nou d'aquestes. En concret, a més de les ja indicades –Agricultura i Ciències Forestals (dins dels 50 primers llocs) i Arquitectura (51-100)–, es troba en aquest rang en Art i Disseny (101-150); Enginyeria Química (101-150); Enginyeria Civil (101-150); Enginyeria Elèctrica i Electrònica (151-200); Enginyeria Mecànica, Aeronàutica i Fabricació (151-200); Ciència dels Materials (151-200), i Estadística i Investigació Operativa (151-200).

A més, el prestigiós indicador també reconeix la UPV a nivell mundial en matèries com ara: Informàtica (201-250), Matemàtiques (251-300), Ciències Ambientals (301-350), Física i Astronomia (351-400), Ciències Biològiques (401-450), Administració i Direcció d'Empreses (401-450) i Ciències Econòmiques i Econometria (451-500).

“Que una entitat com QS ens avale confirma definitivament que estem en el bon camí”

A penes conèixer els resultats, el rector de la UPV, José E. Capilla, ha volgut transmetre un missatge de felicitació a totes les persones responsables d'aquest reconeixement.

“És una satisfacció per a tota la comunitat universitària i, en particular, per a qui treballa en aquestes disciplines. Desenvolupem la nostra labor, cada dia, per a aconseguir impartir la millor formació, i que una entitat com QS l'avale confirma definitivament que l'esforç que estem duent a terme va per bon camí”, ha assenyalat.

15.700 programes de 1.594 universitats, analitzats per Quacquarelli Symonds

Quacquarelli Symonds (QS), proveïdor líder mundial en serveis, analítiques i estudis dins del sector de l'educació superior, ha realitzat per a l'elaboració d'aquest rànquing una anàlisi comparativa de 15.700 programes universitaris individuals pertanyents a 1.594 universitats.

A través de la valoració de quatre indicadors (reputació acadèmica, reputació dels ocupadors, citacions per articles, i índex h), QS avalua el treball de les universitats i l’agrupa en cinc grans àrees de coneixement (Arts i Humanitats; Enginyeria i Tecnologia; Ciències de la Vida i Medicina; Ciències Naturals, i Ciències Socials i Gestió Empresarial) que posteriorment subdivideix en classificacions de 54 disciplines acadèmiques.

Notícies destacades


Obertura de curs 23-24 Obertura de curs 23-24
La UPV sol·licita un Pla Pluriennal de Finançament (PPF) que diferencie a l'única universitat tecnològica de la Comunitat Valenciana
ARWU 2023 ARWU 2023
El ranking de Shanghái reafirma un año más a la UPV como mejor politécnica de España
Revolución matemática Revolución matemática
Investigadores de la UPV descubren un método más rápido y preciso para calcular funciones de matrices que desplaza un sistema con medio siglo de primacía
Conductika Conductika
La UPV y Koynos desarrollan una herramienta que ayuda a determinar las causas de las alteraciones conductuales de personas con discapacidad intelectual
Del 18 al 22 de septiembre Del 18 al 22 de septiembre
València, capital mundial de los museos y la conservación del patrimonio artístico
Nuevo modelo clasificatorio Nuevo modelo clasificatorio
Un estudio matemático UPV propone imitar el sistema de competición de la Fórmula 1 para aumentar la competitividad de LaLigaEMAS upv