- -
UPV
 

QS World University Rankings 2024

La UPV, en la llista de les 500 millors universitats del món per 12è any consecutiu

[ 30/06/2023 ]

Un any més, i en van 12 de manera consecutiva, QS World University Rankings ha tornat a incloure la Universitat Politècnica de València (UPV) entre les 500 millors universitats de tot el món.

Així ho certifica l'última edició de la prestigiosa classificació elaborada per la consultora Quacquarelli Symonds que, com els vuit anys previs, lidera l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), per davant de les universitats de Cambridge i Oxford, que completen el podi.

Nou indicadors

Per a dur a terme l'estudi, Quacquarelli Symonds considera nou indicadors de les institucions d'educació superior: reputació acadèmica, xarxes d'investigació internacional, ràtio d'estudiants per docent, sostenibilitat, proporció d'alumnat i professorat internacional, citacions per escola, reputació per a les empreses i eixides laborals.

Millor universitat d'Espanya per a estudiar Art i Disseny i Enginyeria Agroalimentària i Forestal

A més del QS World University Rankings, que es publica anualment des de l'any 2004, Quacquarelli Symonds elabora també la seua classificació anual d'universitats per matèries.

En la seua última edició, publicada el mes d'abril passat, QS va destacar la UPV en un total de 16 disciplines, i la va assenyalar com la millor universitat d'Espanya i dins de les 50 millors del món per a estudiar Enginyeria Agroalimentària i Forestal, com a líder nacional també en Art i Disseny, i la situa dins de les primeres 200 del món en fins a nou matèries.

En concret, a més de les dues citades, la UPV se situa entre les 200 millors universitats del món per a QS en Arquitectura (dins de les 100 primeres); Enginyeria Civil; Enginyeria Química; Enginyeria Mecànica, Aeronàutica i Fabricació; Estadística i Investigació Operativa; Enginyeria Elèctrica i Electrònica, i Ciències dels Materials.

Millor politècnica d'Espanya per al rànquing de Xangai

Aquest resultat s'uneix als obtinguts per la UPV en els altres dos principals rànquings d'universitats del món: ARWU (popularment conegut com el rànquing de Xangai) i THE.

En la seua edició més recent, Times Higher Education reconeix la UPV com una de les 200 universitats amb major impacte social i econòmic del món, la 7a millor universitat del planeta en l'ODS 8 (Treball decent i creixement econòmic), la 20a en l'ODS 13 (Acció pel clima) i la 45a en l'ODS 4 (Educació de qualitat).

Per part seua, ARWU, considerat el rànquing de major prestigi a nivell internacional, destaca la UPV com la millor politècnica d'Espanya i la inclou, per 18è any consecutiu, en la seua classificació global de les 500 universitats més importants del món.

Notícies destacades


Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7% Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7%
La pobresa infantil a Espanya, a debat en unes jornades organitzades per la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, a Torrevella
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
L''Escola de Disseny' canvia de nom L''Escola de Disseny' canvia de nom
L'ETSEADI (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial) substitueix la denominació d'ETSED
La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia
Entre els deu semifinalistes, es troben Miguel López, investigador del CVBLab-Human Tech i Carolina Rober, doctoranda en la UPV
Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV
La UPV celebra l'acte de lliurament de premis del I concurs "La Ciència a les Falles". Els ninots guanyadors, els primers d'aquest nou museu de la universitat
UPV-CLÍNIC UPV-CLÍNIC
La UPV i INCLIVA signen un conveni per a impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la salutEMAS upv