L'Academic Rànquing of World Universities (ARWU), popularment conegut com el rànquing de Xangai i considerat internacionalment com l'indicador d'universitats més prestigiós del món per l'objectivitat de la seua metodologia, ha reconegut un any més a la Universitat Politècnica de València (UPV) com la millor politècnica d'Espanya.
En els seus resultats, fets públics avui, ARWU situa a la institució dirigida per José E. Capilla en el rang 301-400, sent l'única politècnica del país inclosa entre les 500 millors universitats del món. El podi, en aquest àmbit, el completen la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), situada en el rang 501-600, i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que figura en el 701-800.
Creat en 2003, ARWU inclou per 17a vegada consecutiva la UPV en l'elit universitària internacional i la situa, a més, com a 5a millor universitat d'Espanya, empatada amb l'Autònoma de Madrid, la Universitat del País Basc i la Universitat de València.
En aquest sentit, la UPV, que ja va ascendir del 8è al 6è lloc en el rànquing nacional l'any passat, aconsegueix un nou avanç i accedeix, d'aquesta manera, al top 5 de les universitats espanyoles per al rànquing de Xangai.
Al costat d'ARWU 2021, també els altres dos principals rànquings d'universitats del món, QS i THE, avalen el nivell de la UPV. No en va, el mes de juny passat, el QS World University Rànquings va incloure a la UPV en el top 400 mundial (371a), assenyalant-la, a més, com la millor universitat de la Comunitat Valenciana.
Abans, al maig, la revista Times Higher Education (THE), va reconèixer a la UPV com la universitat amb major impacte social i econòmic d'Espanya, a més de destacar el seu ferm compromís amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), incloent-la entre les 25 millors del món en tres d'ells: energia neta i assequible (12a), producció i consum responsables (20a), i acció climàtica (22a).
Notícies destacades