- -
UPV
 

"Les petites aportacions marquen la diferència"

Julio Moisès López Sánchez, titulat UPV, en primera posició del rànquing nacional SEDEA per al Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica

[ 30/06/2021 ]

Julio Moisès López Sánchez, graduat UPV en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, en primera posició del rànquing nacional SEDEA per a la seua titulació, destaca del seu pas per la Universitat Politècnica de València les oportunitats per a col·laborar.

Entre aquestes, recorda amb afecte la seua activitat en BEST València, associació de Generació Espontània UPV, on va treballar per a potenciar les habilitats de l'alumnat per mitjà d'esdeveniments: competicions d'enginyeria, tallers i cursos…

Aquesta inquietud per ajudar també l’ha portat a treballar amb entitats com l'Obra Social El Carmen de Saragossa. “De totes aquestes experiències, encara que algunes tenen moments realment durs, guarde un grandíssim record i continuaré participant-hi”, explica.

“Anime a tothom a ajudar en el que puga. No fa falta donar milers d'euros; les petites aportacions marquen la diferència, ja siga passar el matí d'un dissabte en un menjador social o un refugi d'animals, o donar 5 euros”, afirma el titulat de la UPV.

“M'atreia donar vida a les coses”

Julio Moisès López Sánchez es troba en la primera posició del rànquing SEDEA per a la seua carrera; ja havia obtingut el Premi al Millor Expedient Acadèmic UPV en el seu grau que, tanmateix, no havia sigut la seua primera elecció.

“Tenia clar que volia fer una enginyeria, però no quina. Finalment vaig començar Enginyeria Mecànica, però em vaig adonar que no era per a mi i em vaig canviar a Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, perquè m'atreia molt poder "donar vida" a les coses. Em referisc a aconseguir que una cosa aparentment inerta, amb un petit codi i unes quantes connexions (ben fetes, és clar) pot fer el que se t'ocórrega; a més, es poden provar coses, palpar i atrevir-se, i això fa que siga entretingut”.

Durant la carrera va obtenir una beca de col·laboració del Ministeri d'Educació, que li va permetre endinsar-se en la investigació biomèdica al Centre d'Investigació i Innovació en Bioenginyeria (Ci2B), sota el guiatge de la seua professora Beatriz Trénor. “Un any que recorde difícil, ja que va coincidir amb altres responsabilitats, però que em va servir per a créixer molt en l’àmbit personal i en el professional”, explica.

“Beatriz, a més de ser una gran professora, em va permetre aprendre moltíssim a diferents nivells i vaig notar la confiança que va depositar en mi; sempre li estaré molt agraït per aquella oportunitat”, afirma.

La universitat, més que les classes

Julio anima l'alumnat a participar en iniciatives com Generació Espontània UPV, que permeten desenvolupar habilitats que no s'adquireixen prou en les classes, “com l’organització personal, flexibilitat, escolta activa, treball en equip (que no en grup), lideratge, contactar i negociar amb empreses...” També valora l'experiència personal: “Fas grans amistats i vius moments dels quals guardes un molt bonic record”.

El titulat per la UPV assenyala la importància del professorat, entre el qual destaca la citada Beatriz Trénor i Salvador Coll Arnau. “En classe, Salvador és un professor genial i sempre atent als seus estudiants; fora està disposat a col·laborar en els projectes que emprenen els alumnes. Ha participat en nombrosos esdeveniments de BEST València i és el tutor de l'associació des de fa un temps. Li desitge molta sort com a vicerector d'Innovació i Transferència, sé que ho farà de 10. Docents com ell i Beatriz Trénor són els que aconsegueixen que la universitat siga molt més que un lloc on vas a donar classe i a fer exàmens”, finalitza Julio.

Beatriz Trénor destaca de Julio que “ha sigut des del principi un alumne infinitament curiós i inquiet, la qual cosa ha sigut fonamental per a l'abast dels seus assoliments acadèmics. A més, la capacitat d'adaptació a les diferents disciplines, així com la seua independència en l'aprenentatge i el rigor en el treball, li obriran grans oportunitats científiques i professionals”.

Per part seua, Salvador Coll afirma que Julio “és d'aquells alumnes que no deixen indiferent el professor per la seua gran intel·ligència, extraordinari interès, capacitat analítica, esforç i cura en els detalls. En una pregunta desplega un nivell de comprensió a l'abast de molt pocs. La seua implicació en les classes i el compromís amb l'activitat universitària més enllà de les aules, l’honren. Li augure moltíssims èxits en tot allò que emprenga i estic segur que en no massa temps portarà molt alt pel món el pavelló de la UPV”.

Futur pròxim en anàlisi de dades

Després de finalitzar el grau, Julio va començar el Màster en Enginyeria Biomèdica, però “coincidint amb la pandèmia de COVID-19, van canviar els meus interessos i finalment estic acabant el Màster en Enginyeria d'Anàlisi de Dades, Millora de Processos i Presa de decisions”, explica. En tres setmanes començarà a treballar a Madrid en la consultora SDG Group com a analista de dades.

“Podré tenir la meua primera experiència laboral real i aprendré moltíssim. A mitjà termini em veig sent el responsable d'un equip de persones, amb un perfil menys tècnic i molt més de gestió”, afirma Julio. “Més enllà del tema laboral i coneixent-me, estic segur que continuaré cercant i trobant projectes de tota classe (voluntariats, emprenedoria...). Sempre m'ha agradat participar en tota mena de projectes i no vull deixar de fer-ho, perquè crec que tinc molt a aportar i a aprendre”.

Aquesta notícia forma part de la sèrie Graduats i graduades top de la UPV, que pretén visibilitzar els estudiants més excel·lents del país. Pots llegir més sobre el projecte i conèixer la resta de perfils brillants en: La UPV en el rànquing de la SEDEA.

Més informació

Notícies destacades


Fundación Mainel Fundación Mainel
Luis Simó, graduat en Belles Arts per la UPV, guanya el Premi Nacional de Pintura
100% de plazas cubiertas 100% de plazas cubiertas
La UPV cubre en preinscripción las 4.910 plazas de grado y doble grado ofertadas para el curso 2021-2022
Heroïnes de l'enginyeria Heroïnes de l'enginyeria
Natalia Falagán, premi Top 50 Women in Engineering: "En la UPV vaig aprendre la importància de la innovació"
Diana Morant, Alumni UPV, ministra de Ciència i Innovació Diana Morant, Alumni UPV, ministra de Ciència i Innovació
L'enginyera de Telecomunicació ha mantingut una intensa col·laboració amb la UPV i amb el campus de la seua ciutat, en la seua etapa com a alcaldessa de Gandia
El Màster en Edificació de la ETSEE, el millor d'Espanya El Màster en Edificació de la ETSEE, el millor d'Espanya
La UPV imparteix 6 títols inclosos en el top nacional del Rànquing de Màsters de "El Mundo" per al pròxim curs
Hyperloop UPV presenta IGNIS, el prototip que accelera sense tocar el raïl Hyperloop UPV presenta IGNIS, el prototip que accelera sense tocar el raïl
València acollirà, del 19 al 25 de juliol, la primera edició de la European Hyperloop Week

EMAS upv