Conferencia ERRE arquitectura

Dijous que ve 11 d’abril, a les 12:30h a la Sala de Projeccions rebem a ERRA arquitectura, per a parlar sobre el projecte Roig Arena. Un recinte cobert multiespai, multiusos i flexible, preparat per a celebrar esdeveniments de manera simultània els 365 dies de l’any. Ens donaran una xarrada sobre com va ser el procés des del disseny conceptual fins al procés constructiu i les col·laboracions nacionals i internacionals involucrades en el projecte.


SOBRE EL PROJECTE ROIG ARENA

El projecte ROIG ARENA és una iniciativa impulsada per LICAMPA 1617 S.L., la societat patrimonial de Juan Roig. Aquesta entitat va ser creada amb el propòsit exprés de promoure la construcció a València d’un Arena, que forme part del projecte Llegat de Juan Roig, juntament amb altres institucions com Marina d’Empreses, la Fundació Trinidad Alfonso, el València Basket i L’Alqueria del Basket.

L’objectiu principal del projecte és la creació d’un gran recinte multiusos de referència a nivell nacional i internacional, que albergarà esdeveniments esportius, culturals i d’entreteniment a la ciutat de València.

L’Arena, dissenyat pels reconeguts arquitectes d’HOK i ERRA, tindrà la capacitat de dinamitzar el mercat de l’entreteniment en oferir un espai cobert amb capacitat per a fins a 15.600 espectadors en esdeveniments esportius i 18.600 en concerts.

Amb una superfície total construïda d’aproximadament 47.000 metres quadrats, el recinte comptarà amb una sala multiusos annexa de 1.200 metres quadrats, zones de restauració, una àmplia oferta de localitats, terrasses i àrees premium. A més, estarà equipat amb la tecnologia més avançada per a la retransmissió d’espectacles.

S’espera que, si els tràmits continuen segons el que es preveu, l’Arena, les obres de la qual van començar al juny de 2020, siga inaugurat a València l’any 2024.

La funcionalitat serà essencial per a l’èxit de l’Arena. El disseny incorporarà una infraestructura que permetrà que això succeïsca a disposar, per exemple, amb una acústica excepcional en totes les maneres actives, vistes sense obstacles per a tots els espectadors o suficients punts d’entrada i venda; entre altres.

D’igual manera, tindrà en compte una àmplia gamma de solucions intel·ligents per a la preservació del medi ambient i el tractament dels factors relacionats amb la salut humana i el benestar. L’estratègia de sostenibilitat se centra en la reducció de la demanda d’energia i aigua amb estratègies passives i un benestar i confort òptims, al mateix temps que aborda l’eficiència activa dels sistemes, la minimització de residus, l’ús de materials sostenibles i locals.

A més del recinte principal, es preveu la construcció d’infraestructures complementàries per a dinamitzar el barri, com un parc públic amb zones verdes de 20.000 metres quadrats i una nova infraestructura per al col·legi públic “Els Arts”.

La inversió total prevista per al projecte és de 280 milions d’euros, finançada de manera altruista pel patrimoni personal de Juan Roig.

La construcció d’aquest Arena modern i innovador dotarà a la ciutat de València d’una de les millors instal·lacions del circuit mundial i s’estima que generarà almenys 300 llocs de treball directes i indirectes, amb un impacte econòmic anual de més de 10 milions d’euros a la ciutat.