- -
UPV
 

“Joguets i jocs: exercicis, simbolismes, assemblatges i regles”

“Joguets i jocs: exercicis, simbolismes, assemblatges i regles”

Exposició sobre l'evolució dels joguets

Què són els joguets? Quins van ser els primers joguets de la història? Per què es van crear els joguets? Qui va inventar el primer joguet?

L'origen dels joguets es remunta a milers d'anys arrere. Aquests elements lúdics, que entretenen i ajuden les xiquetes i els xiquets a desenvolupar les seues habilitats cognitives, són fidel reflex de la humanitat, de les peculiaritats d'un poble, d'una cultura. 

En l'actualitat, han canviat els materials amb els quals es fabriquen. Els joguets han evolucionat amb el pas del temps -modernitzant-se i adaptant-se a l'ús tecnològic-. No obstant això, segueixen lligats a les i els més xicotets de les cases. També, al record de les persones més majors. 

El joguet al llarg de la història

L'exposició “Joguets i jocs: exercicis, simbolismes, assemblatges i regles” mostra la transformació dels joguets i els jocs al llarg de la història a través de diverses peces, la majoria de les quals pertanyen a la col·lecció del Museu del Joguet de la Universitat Politècnica de València (UPV). 

El relat argumental d'aquesta mostra atén la classificació pel sistema ESAR, unes sigles que fan referència a les característiques psicològiques i físiques dels joguets, que els agrupa en quatre categories: exercicis per a la diversió, la recreació simbòlica, els assemblatges, les regles del joc. A aquestes seccions, per a actualitzar i completar la classificació, s'incorporen els capítols referits als joguets didàctics (STREAM) i les experiències de l'era dels jocs electrònics.

L'exposició, “Joguets i jocs: exercicis, simbolismes, assemblatges i regles” -organitzada per la UPV i l'Ajuntament de Gandia-, romandrà oberta al públic de l'1 de desembre de 2022 al 8 de gener de 2023, a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós de Gandia. 

(22/12/2022)



EMAS upv