- -
UPV
 

Caloe

El II Congrés Nacional de Joves Investigadors en Ciència, Enginyeria i Tecnologia dels Aliments premia la gamma d¿espumes ideada per 5 alumnes UPV

[ 15/11/2017 ]

Caloe, una gamma d'espumes ideada per alumnes de la Universitat Politècnica de València (UPV) que incorpora entre els seus ingredients suc d'aloe vera i flors (violetes, roses, flors del taronger i ylan-ylan), va ser guardonada amb el primer premi al producte més innovador en el II Congrés Nacional de Joves Investigadors en Ciència, Enginyeria i Tecnologia dels Aliments, celebrat en León.

Amb un sabor totalment innovador, baix en calories i elaborada amb beguda de soia, Caloe és un aliment apte per a vegans, persones intolerants a la lactosa i també per a celíacs.

Reducció d'aportació calòrica

Aquesta nova espuma substitueix la base tradicional del producte (llet de vaca) per beguda de soia, i afig extracte d'aloe vera. Gràcies a aquests dos ingredients, aporta compostos bioactius que ofereixen un valor extra a aquest producte innovador. Al mateix temps, Caloe incorpora també com a caràcter diferencial un toc floral no gaire comú de moment en aquest tipus de productes.

A més, a l'hora de dissenyar el producte, l'equip Donamés -creador de Caloe- va pensar en una espuma que, amb menor pes, aconseguira més volum per la incorporació d'aire durant la seua elaboració. D'aquesta manera, han aconseguit una reducció quant a la seua aportació calòrica.

Segons els seus autors, "Caloe permet assaborir un deliciòs postre baix en calories que incorpora components bioactius procedents dels seus ingredients. Es tracta d'un producte indulgent. És a dir, prenent una baixa quantitat del mateix, et sents sadollat. Açò, juntament amb la seua baixa aportació calòrica, fa de Caloe un postre plaent i apte per a cuidar la línia. A més, té un sabor totalment innovador, ja que, de moment, no existeixen postres elaborats amb base de flors".


Més informació

Notícies destacades


Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7% Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7%
La pobresa infantil a Espanya, a debat en unes jornades organitzades per la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, a Torrevella
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
L''Escola de Disseny' canvia de nom L''Escola de Disseny' canvia de nom
L'ETSEADI (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial) substitueix la denominació d'ETSED
La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia
Entre els deu semifinalistes, es troben Miguel López, investigador del CVBLab-Human Tech i Carolina Rober, doctoranda en la UPV
Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV
La UPV celebra l'acte de lliurament de premis del I concurs "La Ciència a les Falles". Els ninots guanyadors, els primers d'aquest nou museu de la universitat
UPV-CLÍNIC UPV-CLÍNIC
La UPV i INCLIVA signen un conveni per a impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la salut



EMAS upv