Caloe, una gamma d'espumes ideada per alumnes de la Universitat Politècnica de València (UPV) que incorpora entre els seus ingredients suc d'aloe vera i flors (violetes, roses, flors del taronger i ylan-ylan), va ser guardonada amb el primer premi al producte més innovador en el II Congrés Nacional de Joves Investigadors en Ciència, Enginyeria i Tecnologia dels Aliments, celebrat en León.
Amb un sabor totalment innovador, baix en calories i elaborada amb beguda de soia, Caloe és un aliment apte per a vegans, persones intolerants a la lactosa i també per a celíacs.
Reducció d'aportació calòrica
Aquesta nova espuma substitueix la base tradicional del producte (llet de vaca) per beguda de soia, i afig extracte d'aloe vera. Gràcies a aquests dos ingredients, aporta compostos bioactius que ofereixen un valor extra a aquest producte innovador. Al mateix temps, Caloe incorpora també com a caràcter diferencial un toc floral no gaire comú de moment en aquest tipus de productes.
A més, a l'hora de dissenyar el producte, l'equip Donamés -creador de Caloe- va pensar en una espuma que, amb menor pes, aconseguira més volum per la incorporació d'aire durant la seua elaboració. D'aquesta manera, han aconseguit una reducció quant a la seua aportació calòrica.
Segons els seus autors, "Caloe permet assaborir un deliciòs postre baix en calories que incorpora components bioactius procedents dels seus ingredients. Es tracta d'un producte indulgent. És a dir, prenent una baixa quantitat del mateix, et sents sadollat. Açò, juntament amb la seua baixa aportació calòrica, fa de Caloe un postre plaent i apte per a cuidar la línia. A més, té un sabor totalment innovador, ja que, de moment, no existeixen postres elaborats amb base de flors".
Notícies destacades