- -
UPV
 

Habitatge i benestar

Habitatge i benestar

La UPV i la UZ creen un nou sistema intel·ligent que recomana als usuaris el millor lloc per a residir

[ 25/10/2017 ]

Un equip d'investigadors pertanyents a l'Institut de Recerca per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres del campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (IGIC-UPV) i la Universitat de Saragossa (UZ) ha dissenyat un nou sistema intel·ligent que recomana el millor lloc per a viure als usuaris que compren o lloguen una casa.

En concret, es tracta d'una polsera amb un sensor que detecta la variabilitat de la freqüència cardíaca i realitza mesures de l'estat de benestar de l'usuari mentre es recorren els llocs a tenir en consideració. D'aquesta forma, el sistema és capaç de valorar el barri en el qual l'usuari se sent més còmode ajudant-li a seleccionar la zona que puga aportar major benestar a l'usuari.

"Una revolució en la compravenda immobiliària"


El sistema empra dos algorismes diferents que controlen el seu funcionament i el procés de valoració de l'estat de benestar de l'usuari. Segons els investigadors de la UPV i la UZ, "utilitza un sistema de puntuació per a expressar les valoracions del benestar obtingudes després de processar la informació procedent dels sensors".


Aquests mantenen una connexió amb l?smartphone de l'usuari, permetent transmetre la informació a un servidor que contrasta les dades obtingudes amb les de l'agència immobiliària.


Les puntuacions de tots els usuaris del sistema són emmagatzemades en la base de dades, podent determinar els barris wellness-friendly d'una ciutat. Açò, "suposa una revolució en la compravenda immobiliària segons s'ha entès fins ara", ja que quantifica un aspecte difícilment mesurable fins avui.


Facilitat d'ús


Jaime Lloret, director de l'Institut IGIC-UPV, afirma que "un dels avantatges del sistema és la seua facilitat d'ús, ja que, una vegada realitzat el mesurament inicial de la VFC (variabilitat de la freqüència cardíaca), l'usuari no precisa introduir més dades en el sistema mentre visita els barris i els habitatges en les quals està interessat". Una vegada finalitzades les visites, el sistema envia la seua recomanació directament al smartphone de l'usuari.


Raquel Lacuesta, investigadora de la UZ, afig que, "en l'actualitat, l'estrès és el causant d'un gran nombre de malalties. L'ambient en el qual s'habita és un factor determinant en els nivells d'estrès d'una persona pel que, emprant el nostre sistema, pretenem millorar el benestar de les persones en l'entorn domèstic".


Els resultats d'aquesta recerca han sigut publicats, recentment, en la revista IEEE Access.


Notícies destacades


PLD llançarà Arion 1 en 2019 PLD llançarà Arion 1 en 2019
Raúl Torres, ex estudiant UPV, prepara la revolució comercial de la indústria aeroespacial europea
Pulgarcito Pulgarcito
Personal investigador de la UPV crea el primer ninot de la història fet amb palla d'arròs
Vista cansada Vista cansada
La UPV participa en el disseny d'un nou tipus d'implant intracorneal per a corregir la presbícia
Premi Forest R. McFarland Premi Forest R. McFarland
Antonio García, investigador de l'Institut CMT-Motors Tèrmics de la UPV, guardonat per la Societat d'Enginyers d'Automoció
Neuromàrqueting Neuromàrqueting
Un equip d'investigadors de la UPV treballa en la creació de nous productes emocionals
Pablo Marín Pablo Marín
Un estudiant de doctorat UPV, triplement guardonat pel seu TFM: Beca UEECA, Premi 2K17 y Premi FEDNA
Pel seu estudi sobre aïllament acústic Pel seu estudi sobre aïllament acústic
Manuel Jesús Parrilla, doblement titulat per la UPV, guanya el XV Premi Andrés Lara per a Joves Investigadors 2017
Enginyeria de competició Enginyeria de competició
MOTOR-UPV, integrada per alumnes de Generació Espontània, campiona d'Espanya de velocitat en la categoria SSP300EMAS upv