- -
UPV
 

Reconeixement científic

Mª Antonia Ferrús, investigadora del CAMA-UPV i directora del Departament de Biotecnologia de la UPV, nova acadèmica corresponent de la RAMCV

[ 30/04/2015 ]
Reconeixement científic

La catedràtica i investigadora de la Universitat Politècnica de València (UPV) Mª Antonia Ferrús Pérez ha sigut nomenada nova acadèmica corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana (RAMCV).


Durant l'acte d'ingrés, que ha tingut lloc a la sala d'actes de la RAMCV, la investigadora del Centre Avançat de Microbiologia d'Aliments (CAMA-UPV) i directora del Departament de Biotecnologia de la UPV, ha analitzat en el seu discurs l'Helicobacter pylori i les implicacions que té per a la salut pública global.


Estudia els mecanismes de transmissió del bacteri causant del càncer d'estómac, el tercer de major mortalitat a nivell mundial


L'Helicobacter pylori és un microorganisme que causa úlceres gàstriques. Segons explica Ferrús, aquest bacteri està també directament implicat en l'aparició de càncers d'estómac, tercera causa de mort per aquesta malaltia a nivell mundial. És per això que conèixer els mecanismes de transmissió d'aquest entre persones és crucial a l'hora d'establir estratègies de prevenció.


Per a aconseguir-ho, la investigadora de la UPV treballa en l'aplicació de nous mètodes de biologia molecular per a demostrar la transmissió de l'Helicobacter pylori a través de determinades aigües i aliments.


Fruit del bon fer del seu equip de treball en aquest àmbit, el Ministeri d'Economia i Competitivitat els ha concedit recentment un projecte del Pla Nacional d'R+D per a investigar sobre aquest tema durant els pròxims tres anys.


Un currículum extens i valorat


Mª Antonia Ferrús ha participat en 28 projectes de recerca, dels quals en 12 ha sigut la investigadora principal. Compta amb 81 publicacions científiques i ha participat en més d'un centenar de congressos nacionals i internacionals. Ha dirigit 8 tesis doctorals i més de 40 treballs de finalització de grau i de màster.


Aquesta extensa labor, que rep ara un nou reconeixement, havia sigut ja àmpliament valorada amb anterioritat en els àmbits científic i professional. No en va, en l'actualitat, Mª Antonia Ferrús forma part del Comitè Científic de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària, Consum i Nutrició, i és assessora de diverses institucions de l'administració pública, com també de múltiples empreses del sector.


Més informació
    Notícia UPV TV



Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7% Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7%
La pobresa infantil a Espanya, a debat en unes jornades organitzades per la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, a Torrevella
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
L''Escola de Disseny' canvia de nom L''Escola de Disseny' canvia de nom
L'ETSEADI (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial) substitueix la denominació d'ETSED
La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia
Entre els deu semifinalistes, es troben Miguel López, investigador del CVBLab-Human Tech i Carolina Rober, doctoranda en la UPV
Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV
La UPV celebra l'acte de lliurament de premis del I concurs "La Ciència a les Falles". Els ninots guanyadors, els primers d'aquest nou museu de la universitat
UPV-CLÍNIC UPV-CLÍNIC
La UPV i INCLIVA signen un conveni per a impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la salut



EMAS upv