- -
UPV
 

Conferència sobre turisme experiencial, impartida per María José Viñals

Conferència sobre turisme experiencial, impartida per María José Viñals<br>

Divendres 21 d'octubre a les 19.30 h en la Casa de Cultura de Gandia

Les noves tendències cap a les quals apunta la demanda turística en l’àmbit internacional són les experiències. Així ho afirma la investigadora en Turisme de la Universitat Politècnica de València, María José Viñals, que oferirà la conferencia ‘Turisme Experiencial: una gran expectativa per al turista i un gran desafiament per a la destinació’, el divendres 21 d'octubre a les 19.30 h en la Casa de Cultura Marquès González de Quirós, de Gandia.

Es tracta de la primera de les cinc conferències del 5é Cicle de Ciència i Tecnologia a la Safor / XII Setmana de la Ciència UPV Gandia, coorganitzades pel CEIC Alfons el Vell i la Universitat Politècnica de València (Campus de Gandia) i subvencionada per la convocatòria de Propostes d’Accions Culturals PAC 2016 UPV.

Segons María José Viñals, ‘sempre seguiran existint les ofertes vacacionals d'activitats tradicionals d'esbarjo o les de caràcter contemplatiu on s'observaven les meravelles del món des d'una perspectiva passiva…però el futur resideix en la vivència del lloc i a sentir emocions memorables que ens acompanyen la resta de la nostra vida’, explica. Tot açò exigeix replantejaments quant al disseny del producte turístic, afirma l'experta en Turisme, on el prestatari dels serveis cobra un gran protagonisme, ja que l'atenció al client va més enllà del compliment d'uns mers estàndards de qualitat del servei: ‘es requereix personal tècnic capaç de dissenyar aquestes experiències, capaç d'executar-les i capaç de generar un màrqueting experiencial considerant especialment les expectatives i motivacions que guiaran l'elecció del turista’, afirma Viñals.

En la seua conferència, la doctora Maria José Viñals mostrarà les claus per al disseny de productes experiencials basats en les emocions, analitzant els factors que influeixen prèviament, durant i després de la visita a un lloc. Catedràtica de la UPV La doctora María José Viñals és Catedràtica de Geografia en l'Escola Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de València (UPV). Va ser directora de l'Oficina d'Acció Internacional de la UPV (2005-09) i directora del centre Español d'Aiguamolls (Fundació Biodiversitat, Ministeri de Medi ambient d'Espanya) durant quatre anys.

El seu camp d'especialitat és la planificació i gestió del patrimoni natural i cultural, l'ús públic i la conservació d'àrees protegides, i el turisme i la interpretació del patrimoni. Habitualment, imparteix classes en els graus de Ciències Ambientals, Turisme i en el màster de Conservació del Patrimoni. A més, ha sigut directora i professora de diversos màsters professionals a Espanya i altres països.

La Dra. Viñals ha liderat equips interdisciplinaris de recerca i ha sigut assessora del Ministeri de Medi ambient d'Espanya, de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), de la Convenció de Ramsar sobre Aiguamolls, del centre de Patrimoni Mundial de la UNESCO, de l'Organització Mundial de Turisme (OMT), i de la World Wildlife Fund (WWF). 

(21/10/2016)
Més informació:
Setmana de la Ciència 2016EMAS upv