- -
UPV
 

L'audiovisual com a eina solidāria

L'audiovisual com a eina solidāria<br>

Dijous 1 d'octubre, 12.30 h. Sala de conferències, 1

En el marc del projecte “Educasòlid, educació per al desenvolupament” el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) i les ONG Globalmon, Viviendas para los Sin Techo i Educación, Deporte y Cooperación, organitzen una taula redona amb posterior co·lloqui titulada 'L'audiovisual com a ferramenta solidària'.  Serà dijous 1 d'octubre a les 12.30 h en la sala de conferències 1. 

En ella s'analitzarà com les imatges poden ser una potent ferramenta de sensibilització i pedagogia en temes relacionats amb l'educació per al desenvolupament, la cooperació i el voluntariat.

En la taula redona participaran Antonio Forés, subdirector del Grau en Comunicació Audiovisual que imparteix la UPV en Gandia; María de los Llanos Gómez, tècnica superior del Centre de Cooperació al Desenvolupament (CCD) de la UPV; Julieta Ballester, tècnica de Globalmon, en representació de les ONG implicades en el projecte Educasòlid; Enric Burgos, profesor de Comunicació Audiovisual en el Campus de Gandia  que va estar 4 mesos en la Tra Vinh University de Vietnam oferint cursos teóric-pràctics sobre habilitats audiovisuals per a professorat universitari.

Enric Burgos és autor de curtmetratges como Limbus, obra on juga amb les aceptacions de la paraula limbe (limbus en llatí), concebut com a marge o límit i també lloc on les ànimes inocents esperen la redempció del génere humà. A més ha dirigit treballs final de carrera relacionats amb l'àmbit de la cooperació.

Por últim, participa en la taula redona Alicia Arbona, llicenciada en Comunicació Audiovisual en el Campus de Gandia. Arbona va col·laborar amb el Centre Kulbaalib (Nebaj, El Quiché, Guatemala) gràcies a una beca Meridies de Cooperació del CCD de la UPV; va realitzar tallers d'informàtica, fotografia, vídeo i edició per a membres de l'associació; a més, va elaborar materials audiovisuals per al centre i va participar en la seua difussió. 

Moderarà el debat el professor de Comunicació Audiovisual, José Pavía. En l'acte també intervindrà una de les col·laboradores de la jornada de benvinguda a les persones refugiades provinents de Síria, que té lloc el dissabte 24 d'octubre, en el Parc Sant Pere de Gandia i en el qual el Campus de Gandia s'ha implicat, al costat d'altres organitzacions de la Safor. La fotografia i l'audiovisual han sigut claus en la mobilització social de suport a les persones que fugen de la violència a Síria. 

(01/10/2015)EMAS upv