- -
UPV
 

Deixa el cotxe

Deixa el cotxe

Anar de casa a la Universitat a peu, amb bicicleta o en transport públic sempre és una bona idea

La Universitat Politècnica de València (UPV) participa, un any més, en la Setmana Europea de la Mobilitat, que enguany té com a lema “Estalvia energia” i se celebra del 16 al 22 de setembre. 

A la UPV posem el focus en el Pla estratègic de mobilitat sostenible de la UPV (2023-2027), que inclou un total de 42 objectius dins de set línies estratègiques. 

Més ombra, préstec de patinets, compartir desplaçaments…

Entre els objectius hi ha, per exemple, la possibilitat d'implementar un sistema de préstec propi de bicicletes i patinets per a moure's dins de la UPV. També la creació d'itineraris per a vianants amb ombra que permeten creuar el campus de Vera. I cal proposar la millora de la xarxa ciclista, tant de Gandia, com d'Alcoi i València. 

També hi ha objectius per a minimitzar l'impacte de l'ús del cotxe privat, com ara: fomentar els desplaçaments compartits i instal·lar carregadors per a cotxes elèctrics als tres campus.

En la pàgina web del Pla estratègic de mobilitat sostenible de la UPV (2023-2027) pots descobrir quins són aquests 42 objectius i fer el seguiment de la fase en què es troba cadascun.

Dia sense cotxes

El 22 de setembre és el Dia sense cotxes. Si arribes a la UPV d'una manera sostenible, la Unitat de Medi Ambient t'estarà esperant amb un obsequi a les portes d'accés dels tres campus. Si encara vens al campus amb cotxe o moto, és un bon moment per a deixar-los a casa i animar-te a deixar-los allí a partir d'ara.

(16/09/2023)



EMAS upv