a Biblioteca Campus Gandia CRAI ha dedicat una selecció a la ciència-ficció. Amb aquesta iniciativa, es convida a la comunitat universitària a descobrir o redescobrir aquest gènere, no sols des del punt de vista literari, sinó des d'altres àmbits més creatius i fins i tot científics.
Per a això, i amb la col·laboració la Biblioteca d'Informàtica i Documentació Enric Valor, ha reunit una gran col·lecció que abasta novel·les, assajos, pel·lícules, còmics… Aquesta selecció utilitza la ciència-ficció i les seues tècniques narratives com a vehicle per a treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), analitzant relats, imaginant futurs possibles i trobant solucions imaginatives als problemes actuals.
La col·lecció s'ha organitzat en subcoleccions:
Literatura: títols clàssics i actuals de ciència-ficció disponibles a les Biblioteques UPV, classificats per èpoques: des dels orígens fins a les noves tendències.
Cinema: pel·lícules i sèries de ciència-ficció organitzades per subgèneres com: distopies, viatges en el temps o de robots i intel·ligència artificial, entre altres.
Estudis i assajos: àmplia selecció d'estudis i assajos per a l'estudi i la investigació de la ciència-ficció.
Còmics: la col·lecció de còmics de ciència-ficció s'ha classificat en subgèneres tradicionals (com els còmics de l'espai) i altres més contemporanis (com el cyberpunk o steampunk).
Autores de ciència-ficció: des de Mary Shelley fins a l'actualitat, les dones han tingut un paper destacat en la formació i evolució de la ciència-ficció, aportant nous temes i perspectives.
Revistes electròniques: títols de revistes acadèmiques dedicades al món de la ciència-ficció i la fantasia.
A més, la selecció de materials de ciència-ficció disponibles a les Biblioteques UPV podeu consultar-la també a través del
Polibuscador.
I, des del 6 de març, al hall de l'edifici de la Biblioteca Campus Gandia CRAI pot visitar-se l'exposició “Ciència-ficció”.
(23/03/2023)