- -
UPV
 

8M, Dia Internacional de la Dona

8M, Dia Internacional de la Dona

Expoconcert per a visibilitzar la veu i les obres de compositores oblidades

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) se suma a la commemoració del 8M, Dia Internacional de la Dona amb diverses activitats. Entre elles, l'organitzada per la comissió d'Igualtat del campus, “Expoconcert, fotografia + música”.

Amb aquesta acció es vol visibilitzar la veu i l'obra de compositores oblidades. Clara Schumann, Mélanie Bonis, Teresa Carreño, Matilde Salvador, Grazyna Bacewicz, Carla Bley, Mercedes Rossy, Germaine Tailleferre, Carlota Garriga, Sarah Feigin, Rebecca Clarke, Cécile Chaminade, Nadia Boulanger i Louise Farrenc en són alguns exemples. La història ha silenciat les seues obres, per això aquest expoconcert les recull, davant la necessitat de divulgar-les més enllà d'un context acadèmic i musical. 

Expoconcert, fotografia + música

L'activitat és el resultat de la col·laboració artística entre l'alumnat de segon curs del Grau en Comunicació Audiovisual que s'imparteix al Campus de Gandia i estudiants del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. 

A partir d'una sèrie de peces musicals de les compositores esmentades i interpretades per l'alumnat del conservatori, estudiants de l'assignatura de Direcció de fotografia del grau han creat una obra fotogràfica. Són imatges que, des d'una mirada amb perspectiva de gènere i inspirades en la música, reten homenatge a aquestes dones.

Expoconcert, fotografia + música, del 6 al 24 de març, Hall d'Exposicions, Campus de Gandia.

(07/03/2023)



EMAS upv