- -
UPV
 

Matriculem-nos en valenciā 2022-2023

Matriculem-nos en valenciā 2022-2023

Campanya que incideix en l'objectiu d'escollir el valencià com a llengua de docència

El Vicerectorat d’Organització d’Estudis, Qualitat, Acreditació i Llengües de la Universitat Politècnica de València (UPV), per mitjà del Servei de Promoció i Normalització Lingüística, ha organitzat la campanya “Matriculem-nos en valencià 2022-2023” per promoure la matriculació i l’ús del valencià en la docència.

Aquesta iniciativa s’adreça als estudiants de grau i de màster, i té com a objectius: la promoció de la tria del valencià en primera preferència, en la docència presencial o en línia; la matrícula en les assignatures que s’imparteixen en valencià; la promoció de les assignatures de valencià tècnic, i l’ús del valencià en la vida acadèmica. Es desenvolupa del juny a l’octubre, en diferents fases.

Quan et matricules a la UPV, matricula’t en valencià

Escull la llengua en què vols rebre la docència: marca la casella de valencià com a primera preferència, independentment de la llengua en la qual s’oferisquen les assignatures.

Matricula’t en les assignatures que s’ofereixen en valencià, que podràs conèixer en començar la matrícula, ja que pel concepte de transparència lingüística pots conèixer en quina llengua s’imparteix qualsevol activitat docent o universitària abans de realitzar-la.

Matricula’t també en les assignatures de valencià tècnic, perquè aprendràs la terminologia, reforçaràs la competència comunicativa i professional, i milloraràs els coneixements en les proves d’acreditació de valencià.

Utilitza el valencià en qualsevol activitat universitària

Des del primer dia a la UPV i durant el curs acadèmic –en les classes i pràctiques, i en qualsevol activitat acadèmica, presencial i en línia– utilitza el valencià i demana els materials docents en valencià.

I coneix les activitats de promoció, ajudes, formació i acreditació de valencià que ofereix el Servei de Promoció i Normalització Lingüística.

Ara que ja estudies a la UPV, comparteix amb els companys i companyes de classe les expressions (dites, refranys, sobrenoms, formes curioses...) del valencià d’on vius, i participa en les activitats i jocs del Voluntariat Lingüístic.

Rep l’obsequi de benvinguda

Si has marcat la casella de valencià com a primera preferència en la docència i has emplenat el formulari de la campanya “Matriculem-nos en valencià 2022-2023”, pots obtenir l’obsequi de la campanya. A més, entraràs en el sorteig d’entrades per a festiv alsde música en valencià.

Més informació, en aquest enllaç

(29/07/2022)EMAS upv