- -
UPV
 

Pavelló esportiu universitari

Pavelló esportiu universitari

El rector de la UPV i l'alcaldessa de Gandia han anunciat la pròxima construcció d'un pavelló esportiu al costat del Campus

“Aquest és un projecte compartit, que cobreix la necessitat conjunta de dues institucions, un pavelló esportiu per al Campus de Gandia de la UPV i per a la ciutat de Gandia”. Així ho ha anunciat el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), José E. Capella, durant la seua visita institucional a la Ciutat Ducal. 
 
“Es tracta, a més, d'un projecte emmarcat en els Objectius de Desenvolupament Sostenible i que és una mostra de col·laboració entre dues administracions públiques, un exemple de com hem de treballar en el futur per a la màxima eficiència en la gestió”, ha declarat el rector de la UPV. 

Esport i innovació
 
Per part seua, des de l'Ajuntament de Gandia, l'alcaldessa, Diana Morant ha destacat que “aquest pavelló significa més universitat per a Gandia, més esport, més salut, més oportunitats turístiques… Gandia compartirà amb la UPV idees, edifici i projecte, amb una fórmula innovadora”. 
 
El rector també ha apuntat que “aquest centre esportiu no sols vol cobrir la necessària activitat física, sinó que a més albergarà espais per a Generació Espontània, donant cabuda a la creativitat dels nostres estudiants en projectes desafiadors que conduïsquen a desenvolupaments empresarials que generen riquesa a la comarca”.
 
Aquesta nova infraestructura, com ha subratllat Jesús Alba, director del Campus de Gandia, “no es tracta només d'un pavelló esportiu, sinó d'un laboratori d'idees al servei de la comunitat universitària, de la societat i de la comarca de la Safor. S'obri un camí de grans oportunitats, que augmentarà la capacitat de captació de recursos i talent internacional, i que servirà per a afermar la posició internacional, que tant la UPV com Gandia i la Safor es mereixen”. 
 
7 milions d'euros
 
El pavelló esportiu estarà situat en els voltants del Campus de Gandia, i ocuparà 6.000 m² de superfície, sobre un solar municipal classificat de sòl esportiu universitari, al costat de l'estructura d’Innova (espai cedit per Gandia a la UPV per a garantir el seu creixement futur). En total, 12.000 m² de superfície construïda, que contemplarà igualment espais d'usos múltiples. 
 
La inversió serà de 7 milions d'euros i serà finançada a càrrec de l'Ajuntament de Gandia (amb ajudes d'administracions superiors) i de la UPV.
 
(01/07/2021)



EMAS upv