- -
UPV
 

Presentaciķ del documental 'Amal, vacances en Pau'

Presentaciķ del documental 'Amal, vacances en Pau'

Divendres 1 de març, 19.00h Aula Magna del Campus

El Campus de Gandia acull la presentació del documental 'Amal, Vacances en Pau', protagonitzat per la xiqueta sahrauí Amal, on es conta com és la seua vida en el campament de refugiats de Tinduf i la compara amb la seua experiència a La Safor durant un estiu. L'acte té assistència lliure i es realitza divendres 1 de març a les 19.00h a l'Aula Magna del Campus. 

L'obra 'Amal, Vacances en Pau' pretén rescatar de l'oblit el conflicte del Sàhara Occidental, abandonat a la seua sort des de fa més de quaranta anys, segons l'organització de l'acte.

El documental és producte de la col·laboració d'ACAPS - La Safor i la comissió de cooperació i solidaritat del Campus de Gandia de la UPV, integrada per estudiants i personal del Campus. 

El documental ha estat realitzat per les estudiants Ana Gausach, de Comunicació Audiovisual i l'estudiant de Turisme Blanca Martínez.

Vacances en Pau és el programa de ACAPS-La Safor (Associació Comarcal d’Ajuda al Poble Sahrauí) que té per objectiu promoure l'acolliment estival de xiquets sahrauís de 9 a 12 anys.

El documental tracta la importància del programa humanitari i dels arrels del poble sahrauí. Les famílies d'acolliment els proporcionen les cures i les atencions mèdiques que els són negades per la precarietat de la seua condició de refugiats.

L'experiència serveix també perquè els xiquets puguen viure un estiu menys calorós que el del desert i per a reclamar una solució a nivell nacional.

Acte de presentació

L'acte començarà amb la presentació per part de Rosa Puchades, Vicerectora de Responsabilitat Social i Cooperació de la Universitat Politècnica de València (UPV); Cristina Navarro, coordinadora acadèmica del Grau en Comunicació Audiovisual i les estudiants Blanca Martínez i Ana Gausach.

En acabar de veure el documental es realitzarà un col·loqui on intervindran Jesús Alba, director del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València; Salvador Pallarés (president de l’ACAPS-La Safor) i Marc Cabanilles (representant de les famílies d'acollida d'ACAPS).

Finalment es realitzarà una visita guiada a l'exposició de fotografies sobre el poble sahrauí, realitzada per Blanca Martínez i Ana Gausach i es realitzarà una demostració amb el vestit tradicional sahrauí, conegut com a melhfa.

(01/03/2019)EMAS upv