- -
UPV
 

Festivitat dels Fanals al Campus de Gandia

Festivitat dels Fanals al Campus de Gandia

Dimecres 20 de febrer, de 10.00 a 11.30h, a l'Aula Magna

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València celebra la Festivitat dels Fanals, que posa fi a les festes de l'Any Nou Xinès. La celebració al Campus serà el dimecres 20 de febrer, de 10.00 a 11.30h, a l'Aula Magna.  

L'espectacle està organitzat des de la seu de la Universitat d'Estudis Estrangers de Pequín (BFSU) al Campus de Gandia, entitat que té entre els seus objectius la difusió de la cultura xinesa.

Per a la celebració de la Festa dels Fanals, estudiants procedents de la Xina realitzaran un espectacle en el qual es podrà gaudir d'un xicotet teatre en espanyol en el qual s'explica com se celebra l'Any Nou Xinès; també s'interpretarà música tradicional xinesa, s'executarà una demostració de cal·ligrafia, de jocs amb pals xinesos, un espectacle màgia, humor i fins s'interpretarà un rap en xinès.

En finalitzar l'espectacle es degustarà el dolç típic, realitzat a partir de boles d'arròs farcides, un dolç que segons Yvie Wang, coordinadora del projecte de la BFSU al Campus de Gandia, simbolitza la sòlida reunió familiar, ja que la seua forma és redona i compacta.

La seu de la Universitat d'Estudis Estrangers de Pequín al Campus de Gandia dóna suport al curs d'espanyol per a estudiants forans que s'ofereix al Campus, que actualment estan cursant 58 estudiants procedents de la Xina; també facilita l'adaptació dels estudiants xinesos a la vida a Espanya i a la universitat, si aquests continuen estudis superiors al Campus de Gandia; d'altra banda, la BFSU organitza cursos de xinès per a estudiants espanyols.

L'any nou xinès

Segons el calendari luni-solar, tradicionalment utilitzat a la Xina, les celebracions de l'Any Nou Xinès comencen el primer dia del primer mes lunar i acaben el dia quinze, amb la Festivitat dels Fanals (que enguany és el 19 de febrer).

Durant aquest període es produeix el ‘moviment de primavera’ en el qual milions de persones viatgen als seus llocs d'origen per a celebrar les festes amb les seues famílies. L'any 4716 segons el calendari xinès va començar el 5 de febrer de 2019.

(20/02/2019)EMAS upv