- -
UPV
 

Petits Grans Invents 2017

Una jaqueta intel·ligent que augmenta la seguretat vial i un exosquelet motoritzat per a discapacitats, guanyadors del certamen

[ 02/06/2017 ]

MaIOT, una jaqueta intel·ligent que ajuda a millorar la seguretat vial dels ciclistes, i Levanta, un exosquelet motoritzat impulsat per bateries que brinda als discapacitats major independència i llibertat, han sigut els guanyadors de la setena edició de Petits Grans Invents (PGI), el Concurs de Projectes Científics dirigit a alumnes d'ESO, Batxillerat i cicles formatius de la Comunitat Valenciana.

El certamen ha sigut organitzat, un any més, per la Universitat Politècnica de València (UPV), amb la col·laboració de la Demarcació de València del Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de la Comunitat i el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

MaIOT transforma en senyals lluminosos en l'esquena les indicacions de canvi de direcció del ciclista

El projecte MaIOT, presentat pels alumnes del col·legi Salesianos Juan XXIII d'Alcoi, Mark Andrés Sanegre i Aníbal Oreja Expósito, coordinats pel seu tutor Juan José López Almendros, ha rebut el premi de la UPV.

Es tracta d'una jaqueta intel·ligent en la qual les indicacions que el ciclista realitza amb el braç anunciant canvis de direcció són transformades en senyals lluminosos en l'esquena del mateix, amb la finalitat de facilitar ser vist per la resta d'usuaris de la via i, d'aquesta manera, poder evitar accidents.

Segons han explicat els seus creadors, "el sistema, a més, incorpora diversos sensors que permeten conèixer en temps real, a través del dispositiu mòbil, diferents condicions ambientals, la posició, la velocitat i la detecció de caigudes amb avís a emergències".


Levanta, un exosquelet més accessible gràcies a funcions reduïdes

Per la seua banda, el projecte Levanta-Independència accessible per a persones discapacitades, ha obtingut el premi concedit pel Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana-Demarcació de València.


El projecte, desenvolupat pels alumnes del British School d'Alzira, Álvaro Pérez Guardiola, Juan Medeiros Àvila, Rafael Pérez Guardiola i Nuria Alberola Cotaina, sota la coordinació del professor Raúl Lacomba Perales, consta d'un exosquelet motoritzat impulsat per bateries amb la finalitat que les persones discapacitades disposen de més independència i llibertat.


"La nostra idea", han destacat els alumnes, "és utilitzar les revolucions de la tecnologia i la informació per a crear un exosquelet molt més accessible gràcies a funcions reduïdes, la simplificació del disseny, la reducció de la durada de la bateria, l'ús d'electrònica de preu reduït i un programari de font oberta".

Dos accésits: Vortex i Esocracia

A més dels guardons ja citats, el jurat d'aquesta setena edició de Petits Grans Invents ha decidit concedir també dos accésits, dotats amb 200 euros de premi cadascun, als projectes Vortex i Esocracia.

El primer d'ells ha sigut presentat pels alumnes de l'IES Escultor en Francesc Badia, Antonio Poveda Serrano, Ariadna Aranda Serrano, Pedro Sánchez Fernández i Adela Alsina, coordinats pel professor José Antonio Ramírez Sánchez.

Vortex és un prototip de vehicle elèctric d'alta velocitat, més eficient i còmode que un vehicle convencional, mantenint la seua facilitat de maneig i millorant les seues prestacions, a més d'allargar l'autonomia de les seues bateries (augmentant les distàncies de recarrega) i optimitzant-ho per al transport de llarga distància.

D'altra banda, Esocracia ha sigut ideat per un equip de les Escoles San José Jesuïtes de València, format per Francisco Javier López López, Jorge Pagés Máñez, Blanca Rodríguez Villar i Sandra Casademunt Gillot, sota la coordinació del professor Alberto Gilsanz Mir.

Esocracia és un sistema creat per al vot electrònic, que persegueix la consecució d'unes votacions automatitzades i lliures de frau. Els alumnes han dissenyat tant l'estètica exterior de l'element com la seua programació interna. A més, la màquina consta també d'un portàtil, un emulador de teclat i un programari d'accés multilloc allotjat en el núvol.


Més informació

Notícies destacades


Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7% Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7%
La pobresa infantil a Espanya, a debat en unes jornades organitzades per la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, a Torrevella
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
L''Escola de Disseny' canvia de nom L''Escola de Disseny' canvia de nom
L'ETSEADI (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial) substitueix la denominació d'ETSED
La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia
Entre els deu semifinalistes, es troben Miguel López, investigador del CVBLab-Human Tech i Carolina Rober, doctoranda en la UPV
Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV
La UPV celebra l'acte de lliurament de premis del I concurs "La Ciència a les Falles". Els ninots guanyadors, els primers d'aquest nou museu de la universitat
UPV-CLÍNIC UPV-CLÍNIC
La UPV i INCLIVA signen un conveni per a impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la salut



EMAS upv