- -
UPV
 

Acreditació EUR-ACE

Tres títols de la UPV reben el prestigiós segell d'excel·lència internacional en l'àmbit de l'enginyeria

[ 27/10/2015 ]
Acreditació EUR-ACE

Tres títols de la Universitat Politècnica de València (UPV), el Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes, el Màster Universitari en Construccions i Instal·lacions Industrials, i el Màster Universitari en Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient, han sigut reconeguts amb el segell d'excel·lència internacional EUR-ACE, que atorga l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) en nom de la prestigiosa agència European Network for Accreditation of Engineering Education (ENAEE).


Aquest segell acredita a nivell mundial la qualitat dels estudis en l'àmbit de l'enginyeria, a partir d'una sèrie d'estàndards definits ¿-la rellevància, la transparència, el reconeixement i la mobilitat- previstos en l'Espai Europeu d'Educació Superior.


Cinc titulacions reconegudes des del 2014, data de lliurament dels primers certificats d'aquest nivell a Espanya


A aquests reconeixements cal afegir els concedits l'any 2014, quan per primera vegada es van lliurar certificats d'aquest nivell a Espanya. Llavors, de les nou acreditacions a institucions espanyoles (només altres tres universitats, a banda de la UPV, en van aconseguir alguna: la Universitat Carlos III, la Universitat de Mondragón i la Pontifícia de Comillas), dues van ser per a la UPV. En concret, per al Màster Universitari en Enginyeria del Formigó i el Màster Universitari en Motors de Combustió Interna Alternatius.


Així, la UPV ja té cinc titulacions -un grau i quatre màsters- reconegudes internacionalment pel segell EUR-ACE, que acredita que els estudis compleixen àmpliament les exigències professionals de l'enginyeria, amb independència del context concret de cada país, i suposa un aval importantíssim per a l'excel·lència acadèmica de la universitat que els imparteix.


L'ETSED, l'EPSA, l'ETSEI i el Departament d'Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient, entitats responsables dels títols acreditats


L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria del Disseny (ETSED-UPV) i l'Escola Politècnica Superior d'Alcoi (EPSA-UPV) són les entitats responsables del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes, sota el lideratge d'Enrique Ballester i Juan Ignacio Torregrosa i la direcció acadèmica de Marina Puyuelo i Mª Ángeles Bonet.


D'altra banda, el Màster Universitari en Construccions i Instal·lacions Industrials és responsabilitat de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials i Jorge García Serra, amb la direcció acadèmica de Gonzalo López Patiño.


En el cas del Màster Universitari en Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient, n'és responsable el Departament d'Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient, de la mà de Joaquín Andreu i sota la direcció acadèmica d'Eduardo Cassiraga.


Quatre títols més de la UPV tenen el segell EURO-INF


Al costat dels cinc títols esmentats, n'hi ha quatre més de la UPV que tenen en l'actualitat el segell EURO-INF, reconeixement equivalent a l'EUR-ACE en l'àmbit dels estudis d'informàtica.


Es tracta del Grau en Enginyeria Informàtica; el Màster Universitari en Enginyeria de Programari, Mètodes Formals i Sistemes d'Informació; el Màster Universitari en Intel·ligència Artificial, Reconeixement de Formes i Imatge; i el Màster Universitari en Computació Paral·lela i Distribuïda. Pròximament aquests màsters rebran la comunicació de l'ANECA amb referència al dia en què es durà a terme el lliurament d'aquestes distincions.


Primera universitat espanyola que disposa de les tres acreditacions de primer ordre internacional: ABET, EUR-ACE i EURO-INF


Aquests reconeixements se sumen a altres certificats internacionals que la UPV ja té en l'actualitat -com ara l'exigent ABET, atorgat per aquesta agència americana d'acreditació l'any 2012-, la qual cosa demostra el compromís de la institució valenciana amb l'educació de qualitat.


No debades cap universitat espanyola va aconseguir reunir aquests tres segells de primer ordre internacional -ABET, EUR-ACE i EURO-INF- abans que ho fera la UPV.
Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


"ISS? Ací la UPV. Em rep?" "ISS? Ací la UPV. Em rep?"
Estudiants de batxillerat connecten des de la UPV amb l'Estació Espacial Internacional per a entrevistar l'astronauta Loral O'Hara
Torsade de pointes Torsade de pointes
La UPV desenvolupa una metodologia de simulació computacional per a identificar la dosi de medicaments òptima per a prevenir arrítmies
Premis PRECREA Premis PRECREA
Les cinc universitats públiques valencianes lliuren els seus premis a la creativitat artística i cultural en la Facultat de Belles Arts de la UPV
OurMED OurMED
L'IEAMA-UPV participa en un projecte europeu per a desenvolupar innovadors sistemes de gestió de l'aigua en regions del Mediterrani
Becas Linguae Becas Linguae
El termini de presentació de sol·licituds comença el 10 de febrer i finalitza el 21 de març
Premis UNESCO Premis UNESCO
L'organització de les Nacions Unides premia els projectes de vuit estudiants de la UPV per al disseny d'un futur sostenibleEMAS upv