- -
UPV
 

Acreditació EUR-ACE

Tres títols de la UPV reben el prestigiós segell d'excel·lència internacional en l'àmbit de l'enginyeria

[ 27/10/2015 ]
Acreditació EUR-ACE

Tres títols de la Universitat Politècnica de València (UPV), el Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes, el Màster Universitari en Construccions i Instal·lacions Industrials, i el Màster Universitari en Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient, han sigut reconeguts amb el segell d'excel·lència internacional EUR-ACE, que atorga l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) en nom de la prestigiosa agència European Network for Accreditation of Engineering Education (ENAEE).


Aquest segell acredita a nivell mundial la qualitat dels estudis en l'àmbit de l'enginyeria, a partir d'una sèrie d'estàndards definits ¿-la rellevància, la transparència, el reconeixement i la mobilitat- previstos en l'Espai Europeu d'Educació Superior.


Cinc titulacions reconegudes des del 2014, data de lliurament dels primers certificats d'aquest nivell a Espanya


A aquests reconeixements cal afegir els concedits l'any 2014, quan per primera vegada es van lliurar certificats d'aquest nivell a Espanya. Llavors, de les nou acreditacions a institucions espanyoles (només altres tres universitats, a banda de la UPV, en van aconseguir alguna: la Universitat Carlos III, la Universitat de Mondragón i la Pontifícia de Comillas), dues van ser per a la UPV. En concret, per al Màster Universitari en Enginyeria del Formigó i el Màster Universitari en Motors de Combustió Interna Alternatius.


Així, la UPV ja té cinc titulacions -un grau i quatre màsters- reconegudes internacionalment pel segell EUR-ACE, que acredita que els estudis compleixen àmpliament les exigències professionals de l'enginyeria, amb independència del context concret de cada país, i suposa un aval importantíssim per a l'excel·lència acadèmica de la universitat que els imparteix.


L'ETSED, l'EPSA, l'ETSEI i el Departament d'Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient, entitats responsables dels títols acreditats


L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria del Disseny (ETSED-UPV) i l'Escola Politècnica Superior d'Alcoi (EPSA-UPV) són les entitats responsables del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes, sota el lideratge d'Enrique Ballester i Juan Ignacio Torregrosa i la direcció acadèmica de Marina Puyuelo i Mª Ángeles Bonet.


D'altra banda, el Màster Universitari en Construccions i Instal·lacions Industrials és responsabilitat de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials i Jorge García Serra, amb la direcció acadèmica de Gonzalo López Patiño.


En el cas del Màster Universitari en Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient, n'és responsable el Departament d'Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient, de la mà de Joaquín Andreu i sota la direcció acadèmica d'Eduardo Cassiraga.


Quatre títols més de la UPV tenen el segell EURO-INF


Al costat dels cinc títols esmentats, n'hi ha quatre més de la UPV que tenen en l'actualitat el segell EURO-INF, reconeixement equivalent a l'EUR-ACE en l'àmbit dels estudis d'informàtica.


Es tracta del Grau en Enginyeria Informàtica; el Màster Universitari en Enginyeria de Programari, Mètodes Formals i Sistemes d'Informació; el Màster Universitari en Intel·ligència Artificial, Reconeixement de Formes i Imatge; i el Màster Universitari en Computació Paral·lela i Distribuïda. Pròximament aquests màsters rebran la comunicació de l'ANECA amb referència al dia en què es durà a terme el lliurament d'aquestes distincions.


Primera universitat espanyola que disposa de les tres acreditacions de primer ordre internacional: ABET, EUR-ACE i EURO-INF


Aquests reconeixements se sumen a altres certificats internacionals que la UPV ja té en l'actualitat -com ara l'exigent ABET, atorgat per aquesta agència americana d'acreditació l'any 2012-, la qual cosa demostra el compromís de la institució valenciana amb l'educació de qualitat.


No debades cap universitat espanyola va aconseguir reunir aquests tres segells de primer ordre internacional -ABET, EUR-ACE i EURO-INF- abans que ho fera la UPV.
Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera
El parc natural de l'Albufera compta amb prop de mil barques censades, de pesca i passeig turístic, que treballen una mitjana de 300 dies a l'any
GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural
Un equip de la UPV impulsa un projecte d'innovació social per a la recuperació de parcel·les sota la fórmula cooperativa
El millor equip espanyol de la història El millor equip espanyol de la història
L'FSUPV Team prossegueix el seu ascens imparable: segon en Spielberg i Hockenheim, i vencedor a Montmeló
IMAS IMAS
Investigadors de la UPV, el CSIC i la UV participen en un projecte per a desenvolupar un nou escàner PET de diagnòstic clínic
Cátedra UPV-ISTOBAL Cátedra UPV-ISTOBAL
7 estudiants de la UPV brillen amb llum pròpia en les Innovation Event Sèries de la multinacional espanyola
Alumnado tutor Alumnado tutor
¿Necesitas ayuda? El alumnado tutor te acompaña, todos los días, durante tu primer curso en la universidad

EMAS upv