- -
UPV
 

Acreditació EUR-ACE

Tres títols de la UPV reben el prestigiós segell d'excel·lència internacional en l'àmbit de l'enginyeria

[ 27/10/2015 ]
Acreditació EUR-ACE

Tres títols de la Universitat Politècnica de València (UPV), el Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes, el Màster Universitari en Construccions i Instal·lacions Industrials, i el Màster Universitari en Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient, han sigut reconeguts amb el segell d'excel·lència internacional EUR-ACE, que atorga l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) en nom de la prestigiosa agència European Network for Accreditation of Engineering Education (ENAEE).


Aquest segell acredita a nivell mundial la qualitat dels estudis en l'àmbit de l'enginyeria, a partir d'una sèrie d'estàndards definits ¿-la rellevància, la transparència, el reconeixement i la mobilitat- previstos en l'Espai Europeu d'Educació Superior.


Cinc titulacions reconegudes des del 2014, data de lliurament dels primers certificats d'aquest nivell a Espanya


A aquests reconeixements cal afegir els concedits l'any 2014, quan per primera vegada es van lliurar certificats d'aquest nivell a Espanya. Llavors, de les nou acreditacions a institucions espanyoles (només altres tres universitats, a banda de la UPV, en van aconseguir alguna: la Universitat Carlos III, la Universitat de Mondragón i la Pontifícia de Comillas), dues van ser per a la UPV. En concret, per al Màster Universitari en Enginyeria del Formigó i el Màster Universitari en Motors de Combustió Interna Alternatius.


Així, la UPV ja té cinc titulacions -un grau i quatre màsters- reconegudes internacionalment pel segell EUR-ACE, que acredita que els estudis compleixen àmpliament les exigències professionals de l'enginyeria, amb independència del context concret de cada país, i suposa un aval importantíssim per a l'excel·lència acadèmica de la universitat que els imparteix.


L'ETSED, l'EPSA, l'ETSEI i el Departament d'Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient, entitats responsables dels títols acreditats


L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria del Disseny (ETSED-UPV) i l'Escola Politècnica Superior d'Alcoi (EPSA-UPV) són les entitats responsables del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes, sota el lideratge d'Enrique Ballester i Juan Ignacio Torregrosa i la direcció acadèmica de Marina Puyuelo i Mª Ángeles Bonet.


D'altra banda, el Màster Universitari en Construccions i Instal·lacions Industrials és responsabilitat de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials i Jorge García Serra, amb la direcció acadèmica de Gonzalo López Patiño.


En el cas del Màster Universitari en Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient, n'és responsable el Departament d'Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient, de la mà de Joaquín Andreu i sota la direcció acadèmica d'Eduardo Cassiraga.


Quatre títols més de la UPV tenen el segell EURO-INF


Al costat dels cinc títols esmentats, n'hi ha quatre més de la UPV que tenen en l'actualitat el segell EURO-INF, reconeixement equivalent a l'EUR-ACE en l'àmbit dels estudis d'informàtica.


Es tracta del Grau en Enginyeria Informàtica; el Màster Universitari en Enginyeria de Programari, Mètodes Formals i Sistemes d'Informació; el Màster Universitari en Intel·ligència Artificial, Reconeixement de Formes i Imatge; i el Màster Universitari en Computació Paral·lela i Distribuïda. Pròximament aquests màsters rebran la comunicació de l'ANECA amb referència al dia en què es durà a terme el lliurament d'aquestes distincions.


Primera universitat espanyola que disposa de les tres acreditacions de primer ordre internacional: ABET, EUR-ACE i EURO-INF


Aquests reconeixements se sumen a altres certificats internacionals que la UPV ja té en l'actualitat -com ara l'exigent ABET, atorgat per aquesta agència americana d'acreditació l'any 2012-, la qual cosa demostra el compromís de la institució valenciana amb l'educació de qualitat.


No debades cap universitat espanyola va aconseguir reunir aquests tres segells de primer ordre internacional -ABET, EUR-ACE i EURO-INF- abans que ho fera la UPV.
Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Nova delegada d'alumnat de la UPV Nova delegada d'alumnat de la UPV
Lea Olcina Botella estudia el Grau en Tecnologia Digital i Multimèdia en l'ETS d'Enginyeria de Telecomunicació
Projecte CUCO Projecte CUCO
El CVBLaB participa en un consorci que investiga l'ús de la computació quàntica i la seua aplicació a indústries estratègiques
La UPV llança K, el seu nou canal audiovisual La UPV llança K, el seu nou canal audiovisual
L'ACOM-UPV col·loca cinc pantalles grans al campus de Vera perquè centres, instituts, serveis i alumnat puguen emetre els seus vídeos, animacions, promocions i notícies
Rànquing GreenMetric Rànquing GreenMetric
La UPV se situa entre les 200 universitats del món més compromeses amb el medi ambient
Premi COSO Premi COSO
Carlos Antolín, estudiant de Comunicació Audiovisual en la EPSG: "Aquest premi és un reconeixement a l'esforç realitzat els tres últims anys"
Avelino Corma, investigador distingit Avelino Corma, investigador distingit
Ha guanyat el concurs del Programa propi d'incentivació de la I+D+i llançat pel Vicerectorat d'Investigació per a atraure personal investigador excel·lent a la UPV

EMAS upv