- -
UPV
 

El Big Data, a l'abast

El Big Data, a l'abast

BigML i la UPV formalitzen un acord perquè la comunitat universitària puga accedir gratuïtament a la seua plataforma d'aprenentatge en núvol

[ 25/10/2014 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) i BigML han arribat a un acord que permetrà a tots els membres de la comunitat universitària UPV accedir gratuïtament a la plataforma d'aprenentatge automàtic en núvol desenvolupat per l'empresa nord-americana.


BigML és un sistema d'aprenentatge automàtic en núvol que serveix per a crear models predictius. Utilitzant una senzilla interfície web, BigML permet la creació d'arbres de decisió, anàlisi de clústers i detectors d'anomalies, dotats d'una visualització interactiva que permet una fàcil exploració i pot ajudar en la presa de decisions basades en grans quantitats de dades (dades massives -big data en anglès- és la denominació actual per a definir models de negoci i tecnologies especialitzades en la captació, l'emmagatzematge, el tractament, l'anàlisi i la presentació d'enormes quantitats de dades obtingudes a partir de diverses fonts).


Una donació de llicències a la UPV valorada en més d'1,4 milions d'euros


BigML, que també disposa d'una interfície de programació d'aplicacions (API) pública que facilita la creació d'aplicacions predictives, ha donat a la UPV amb aquest acord llicències valorades en 1,8 milions de dòlars (aproximadament 1.425.000 euros).


Fundada a Oregon pel doctor Francisco J. Martín, antic alumne de la UPV


En la consecució de l'acord, ha sigut fonamental la participació del doctor Francisco J. Martín, cofundador de l'empresa (amb seu a Oregon, Estats Units) i antic alumne de la UPV. Llicenciat en Informàtica per la UPV el 1996, amb una nota mitjana de 9'3, Martín ha creat des de llavors tres empreses que comercialitzen tècniques d'intel·ligència artificial.


A més, en BigML -que s'ha convertit en amb prou faenes en quatre anys en l'empresa capdavantera internacional en l'aprenentatge automàtic en núvol- treballen també tres exalumnes més de la UPV: Antonio Blasco, Cándido Zuriaga (tots dos llicenciats en Informàtica el 1996) i Beatriz García (Disseny Industrial, 2003).


Com accedir gratuïtament a la plataforma de BigML?


Qualsevol persona interessada a accedir gratuïtament a la plataforma d'aprenentatge automàtic en núvol BigML, pot fer-ho creant un compte en l'enllaç que figura a peu de pàgina. Ha de fer-ho utilitzant el compte de correu electrònic de la UPV, i després rebrà automàticament en el correu electrònic les instruccions que ha de seguir.


BigML, present en el Diploma d'Especialització en Dades Massives de la UPV


BigML és una de les empreses participants en el Diploma d'Especialització en Dades Massives de la UPV, que pretén respondre a la creixent demanda de persones formades en aquesta àrea de coneixement. Tota la informació sobre el diploma -la matrícula del qual romandrà oberta fins al pròxim 4 de novembre- es troba en l'enllaç que figura també a peu de pàgina.
Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


"El futur de l'automòbil és eclèctic, no elèctric" "El futur de l'automòbil és eclèctic, no elèctric"
Experts internacionals auguren en THIESEL, almenys, una dècada més als actuals motors de combustió interna
Joint Beyond 5G Research Initiative Joint Beyond 5G Research Initiative
La UPV inicia amb 10 socis europeus la investigació per a dissenyar el 6G, el sistema destinat a acabar amb les estacions base de les xarxes mòbils
Meló d'Or d'Ontinyent Meló d'Or d'Ontinyent
Investigadors del COMAV-UPV treballen en la millora de la seua resistència a virosi per a millorar la seua rendibilitat i viabilitat
VII Premis de Disseny Càtedra Stadler VII Premis de Disseny Càtedra Stadler
Cristina Álamo Martín i Marta Gil Pato aconsegueixen el triomf absolut amb el seu projecte 'Andara'
ARWU 2020 ARWU 2020
El rànquing de Xangai, reconegut com l'indicador d'universitats més prestigiós del món, consolida a la UPV com la millor politècnica d'Espanya
COVID-19 Subgroup Discovery and Exploration Tool COVID-19 Subgroup Discovery and Exploration Tool
Un nou sistema d'intel·ligència artificial facilita un pronòstic fiable dels pacients en el moment de l'ingrés

EMAS upv