- -
UPV
 

Programació per a Android

Jesús Tomás, professor del campus de Gandia de la UPV, publica el llibre El gran libro de Android, en el qual s'ensenya a programar per a Android, la plataforma de programari lliure de Google per a dispositius mòbils.El gran libro de Android, escrit per Jesús Tomás, professor del Grau en Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació, So i Imatge, que s'imparteix al campus de Gandia de la UPV, és un manual per a aprendre pas a pas a desenvolupar aplicacions per a telèfons mòbils que utilitzen el sistema operatiu Android.


Del llibre, ja se n'han fet tres edicions i és la base de diversos cursos de formació permanent de programació per a Android que imparteix la Universitat Politècnica de València i que dirigeix l'autor, Jesús Tomás.


Android, la plataforma de programari lliure de Google, s'està convertint en líder davant d'altres com ara Symbian, Windows Mobile i fins i tot iOS, el sistema operatiu d'Apple. A més, les aplicacions Android s'estan estenent als nous dispositius com ara tauletes electròniques, ordinadors ultraportàtils o els nous televisors Google TV.


Aquesta publicació està adreçada tant a programadors experimentats com a persones que començen a programar, ja que el nivell de complexitat augmenta a mesura que avança el llibre. Al llarg del manual es desenvolupa una aplicació d'exemple, el mític videojoc Asteroids. Es comença amb una versió senzilla que va completant-se capítol a capítol perquè incloga gràfics vectorials en mapa de bits i 3D, control de pantalla tàctil i sensors, efectes multimèdia, accés a Internet, etc.


Atesa l'acceptació del llibre, Jesús Tomás està preparant una edició avançada que es publicarà enguany mateix. A més, aquest professor del campus de Gandia de la UPV continua organitzant cursos de formació permanent sobre programació en Android.
Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Referent en la universitat espanyola Referent en la universitat espanyola
El programa Generació Espontánia de la UPV celebra el seu primer congres al campus de Vera
Dos premis Nobel a la UPV Dos premis Nobel a la UPV
Roger Kornberg y Ben Feringa han visitat el campus de Vera
Rànquing 'El Mundo' Rànquing 'El Mundo'
La UPV, millor universitat d'Espanya per a estudiar Biotecnologia, Belles Arts, i Ciència i Tecnologia dels Aliments
Technovation Girls CV Technovation Girls CV
La UPV ha acollit la final de la competició, en la qual xiquetes i joves d'entre 8 i 18 anys desenvolupen les seues pròpies aplicacions
Matriculem-nos en valencià Matriculem-nos en valencià
La UPV promou la campanya que incideix en l'objectiu de triar el valencià com a llengua de la docència
Normativa de Progrés i Permanència Normativa de Progrés i Permanència
La UPV aprova flexibilitzar les condicions de progrés del seu alumnat. Només serà necessari aprovar 12 crèdits en el primer any d'universitat

EMAS upv