- -
UPV
 

Science Meets Regions CV 2023

La UPV i l'Ajuntament d'Almussafes inicien una col·laboració a la recerca de solucions per a mantenir el sector de l'automòbil en la Comunitat Valenciana

[ 20/12/2023 ]

“El que m'han ensenyat avui ací en la UPV és sorprenent no, el següent, perquè a més, necessitem d'aquest coneixement per a intentar que la reconversió industrial que està afectant el sector de l'automoció siga el menys dolorosa possible, i jo crec que ací, en el CMT, s'estan posant en marxa les solucions perquè, en el futur, hi haja possibilitats de mantenir el sector de l'automòbil, sobretot, en la Comunitat Valenciana”.

Són paraules d'Antonio González, alcalde d'Almussafes, després de finalitzar la seua visita a l'Institut Universitari d'Investigació CMT – Clean, Mobility&Thermofluids, realitzada en el marc de Science Meets Regions Comunitat Valenciana 2023 (SMR-València), el projecte liderat per l'associació Ciència en el Parlament en col·laboració amb la Xarxa d'Universitats Valencianes per al foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació (RUVID) que té com a objectiu teixir nous llaços entre la ciència i la política per a donar resposta a reptes socials, i que està finançat pel Joint Research Center (JRC) de la Comissió Europea.

La UPV, referent internacional en l'àmbit del transport i l'automoció

SMR-València 2023 ha posat en contacte a 12 científics -investigadors de 7 universitats, una empresa i un centre d'investigació- amb 14 polítics -càrrecs electes de 7 ajuntaments i diputats de les tres províncies en Les Corts Valencianes.

En aquest cas, Antonio González ha sigut aparellat amb José Ramón Serrano, investigador del CMT-UPV, qui ha destacat “la importància dels canals d'accés establits” gràcies al programa, “ja que d'aquesta manera, els polítics saben que som ací, a qui cridar i per on accedir a un món de coneixement que a vegades els resulta opac. Nosaltres, per part nostra, sabem també, quan tenim una bona idea, on podem trobar un altaveu i un canal de comunicació per a fer-la arribar al gran públic”.

En aquest sentit, l'investigador de la UPV ha assenyalat la seua voluntat, després d'aquest primer pas, de “continuar escoltant els problemes que té un Ajuntament com el d'Almussafes en un sector com el del transport i l'automoció en el qual la UPV és líder en el món. Així, podrem establir un canal de comunicació que ens permeta estudiar les seues inquietuds i proposar solucions perquè, òbviament, s'està produint una reconversió en l'àmbit del motor de combustió, que era un món molt assentat, cap a una situació com l'actual, en la qual existeix molta incertesa quant a quins seran les pròximes estratègies, inversions i camins”.

Solucions d'aplicació directa i a curt termini

Qüestionats sobre si aquest primer contacte pot generar solucions d'aplicació directa a curt termini, tant Antonio González com José Ramón Serrano s'han mostrat contundents.

“Per què no? Comptar amb l'opinió d'experts científics pot ajudar a les polítiques dels ajuntaments. Escoltant els seus problemes, potser se'ns ocorren idees que es puguen implantar ja”, ha assenyalat l'investigador del CMT-UPV.

“Totalment”, ha afegit l'alcalde d'Almussafes. “El que he vist avui ací quant a les proves que s'estan duent a terme amb diferents classes de tecnologia i energia, sobretot en el relacionat amb la producció de la mateixa a través de l'hidrogen, crec que és l'inici del que indubtablement seran les solucions del futur al sector”.

Notícies destacades


Fins a 900€ per estudiant Fins a 900€ per estudiant
La UPV posa en marxa la seua convocatòria d'ajudes d'acció social per al present curs acadèmic
Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors
La UPV ha organitzat el congrés internacional Enfocaments Interdisciplinaris per a la Protecció de la Infància en Internet, del projecte d'investigació Stoponsexgroom
Edicions Maior: 25 anys Edicions Maior: 25 anys
La UPV exhibeix una selecció excepcional de la històrica galeria balear, referència internacional de la gràfica contemporània
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
Activa el teu futur Activa el teu futur
El CFP organitza tallers, ponències i activitats per a donar a conèixer els títols propis de la UPV
Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia
Més de 300 joves han assistit a la fira de l'ocupació, que ha reunit 44 entitats amb un centenar d'ofertesEMAS upv