- -
UPV
 

Technovation Girls CV

La UPV ha acollit la final de la competició, en la qual xiquetes i joves d'entre 8 i 18 anys desenvolupen les seues pròpies aplicacions

[ 08/06/2022 ]

La UPV ha acollit la final de la competició Technovation Girls Comunitat Valenciana, en la qual han participat 53 xiquetes i joves entre 8 i 18 anys.

Cada any es llança un repte a les xiques per a construir un pla de negoci i una aplicació mòbil o dispositiu d'intel·ligència artificial, que faça front a un problema social local. A la Comunitat Valenciana, aquest programa el promou Talent Growth Management i compta amb la col·laboració de l’American Space València de la UPV.

Premis a les millors app

El premi a la millor app en la categoria Principiant (begginer) ha sigut per a Diverstudies, una aplicació per a ajudar persones amb necessitats especials a aprendre a través del joc.

En la categoria Júnior, el premi ha sigut per a l'app VitalBite, pensada per a ajudar la joventut a detectar i fer seguiment a l'anorèxia i la bulímia.

El premi a la millor app en la categoria Sènior ha sigut per a Cuimas, creada per a ajudar persones majors a usar la tecnologia i cobrir necessitats com demanar ajuda als seus contactes.

Els equips guanyadors de la final autonòmica aniran a la final europea. Si guanyen allí –com ha ocorregut altres anys– participaran en la final mundial que se celebra a San Francisco.

Technovation Girls

Technovation Girls és el programa de competència empresarial tecnològica per a xiquetes i dones joves més gran del món, a més del projecte insígnia de l'associació americana sense ànim de lucre Technovation. Aquest concurs ofereix a xiquetes de diferents països l'oportunitat d'aprendre les habilitats necessàries per a convertir-se en emprenedores i líders tecnològiques.

En la competició, les participants s'organitzen en equips i aprenen a utilitzar l'app Inventor, i a desenvolupar la seua pròpia aplicació. Cada equip compta amb una o diverses persones adultes que actuen com a mentores i que no és necessari que tinguen formació prèvia, perquè la rebran durant el programa.

L’American Space València col·labora amb aquest projecte des del 2018, i unes 1.700 joves de la Comunitat Valenciana han participat al llarg d'aquests anys.

Notícies destacades


La teua opinió és important La teua opinió és important
Valora la teua satisfacció amb els serveis prestats per la UPV emplenant l'enquesta del programa Pegasus abans del 15 de març
Com envellim? Com envellim?
Una nova sonda desenvolupada per un equip de la UPV, UV, CIBER BBN, CIBERNED i el CIPF detecta de manera senzilla i no invasiva el ritme de l'envelliment
3a Edició del concurs 'El teu grau UPV en TikTok' 3a Edició del concurs 'El teu grau UPV en TikTok'
Conta en un vídeo com és estudiar el teu grau a la UPV i guanya entrades per als millors festivals de 2024
Neteja de les mars Neteja de les mars
L'equip Proluo d'estudiants de la UPV crea el seu prototip més sostenible en la lluita contra la contaminació marina de microplàstics
Nova línia d'investigació per al tractament d'ELA Nova línia d'investigació per al tractament d'ELA
Un estudi proposa un nou enfocament per a frenar la degeneració neuromuscular en pacients amb Esclerosi Lateral Amiotròfica
Plantillo Plantillo
Un equip VRAIN-UPV desenvolupa un dispositiu amb IA que permet detectar fins a 27 malalties de cultius de manera precoçEMAS upv