- -
UPV
 

Capital mundial de l'hyperloop

La Universitat Politècnica de València acull aquesta setmana la primera edició de l'European Hyperloop Week (EHW)

[ 21/07/2021 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) acull aquesta setmana la primera edició de la European Hyperloop Week (EHW), un esdeveniment internacional dedicat al transport del futur, l’hyperloop, que permetrà traslladar passatgers i mercaderies a velocitats de més de 1.200 km/h d'una manera totalment sostenible.

Fins divendres que ve, la seu central és el pavelló d'esports de la UPV, transformat aquests dies en un immens taller en el qual els equips participants treballen sense parar en la posada a punt de les seues pods (nom amb el qual es coneix a les càpsules o vehicles), cuidant fins al més mínim detall dels sistemes mecànics, electrònics, de levitació i propulsió dels prototips.

En total, en la EHW participen onze equips de manera presencial -amb més de 400 estudiants- altres tretze equips de forma en línia i set empreses especialitzades del sector, en un esdeveniment que fins ara només s'havia celebrat als EUA.

“Això és el futur i que els estudiants d’Hyperloop UPV hagen aconseguit que la primera vegada que aquest esdeveniment se celebra fora dels EUA ho faça a València és tot un repte i tot un èxit. Aquests dies, la nostra ciutat i la Universitat Politècnica de València, en particular, es converteixen en la capital mundial de l’Hyperloop, en un punt de trobada internacional que ens acosta a la pròxima revolució del transport”, ha assenyalat aquest matí Esther Gómez, vicerectora d'estudiants i emprenedoria de la UPV.

Gómez ha destacat a més que aquest esdeveniment suposa una fita per al programa de Generació Espontània de la UPV –en el qual s'enquadra l'equip Hyperloop UPV- “un punt d'inflexió en el recorregut d'aquest projecte institucional de la Universitat Politècnica de València, que fomenta la realització d'activitats extracurriculars, contribuint al desenvolupament formatiu i l'adquisició de competències transversals de l'estudiant”.

Escalabilitat, impacte social, eficiència…

Fins divendres que ve, tots els equips participen en els seus respectius boxs en una competició en la qual es valoren aspectes com l'escalabilitat, l'impacte en la societat, l'eficiència i la innovació dels prototips. I en paral·lel a la competició, se celebren xarrades, conferències i taules redones per a generar un intercanvi d'idees que potencie la relació empresarial i estudiantil.

Al costat de la UPV, participen també, entre altres equips, l'Institut Tecnològic de Massachussets (MIT), l'Escola Politècnica Federal de Zurich (ETH Zurich), la Universitat Tècnica de Delft (TU Delft) i la Universitat d'Edimburg. Només entre ells ja sumen 1 or, 3 plates i 20 fases finalistes en les Hyperloop Pod Competition de SpaceX.

IGNIS, l'aposta de l'Hyperloop UPV

L'equip de la Universitat Politècnica de València participa en la EHW amb IGNIS, un revolucionari prototip pel seu motor d'inducció electromagnètica. “És un motor únic, que creiem que és el futur, i amb el qual estem obtenint ja uns resultats realment espectaculars”, ha destacat Ferrán d'Andrés, director de l'equip Hyperloop UPV.

IGNIS es compon d'una estructura completament realitzada en fibra de carboni, amb un xassís geomètricament optimitzat juntament amb un carenat modular molt aerodinàmic, i un sistema de propulsió consistent en dos motors lineals d'inducció (LIM) alimentats per dues caixes de bateries, capaços de proporcionar fins a 141 kW de potència elèctrica. Incorpora també 30 plaques de control que monitoren l'estat de tots els components per a garantir la seguretat del pod

El dissabte, en el circuit Ricardo Tormo i el diumenge en l'embull 2 del Port de València

El dissabte 24 de juliol la competició es traslladarà fins al circuit Ricardo Tormo de Xest, on correran els equips que, durant la setmana, hagen demostrat ser segurs i fiables en opinió del jurat tècnic, format per enginyers, professors i especialistes de diverses entitats col·laboradores. Cadascun d'aquests equips posarà en funcionament el seu pod en un raïl de proves de 168 m instal·lat en el cor del Circuit.

I ja el diumenge, l'embull núm. 2 del Port de València acollirà les dues últimes grans cites de la European Hyperloop Week (EHW). Al matí, obrirà al públic en general l'exposició de tots els prototips, amb la presència també dels equips participants en la competició i moltes de les empreses que activament treballen en el desenvolupament de hyperloop. I ja a la vesprada se celebrarà l'acte oficial de clausura, amb el lliurament de premis als guanyadors d'aquesta primera edició de la EHW.

Més informació

Notícies destacades


La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera
El parc natural de l'Albufera compta amb prop de mil barques censades, de pesca i passeig turístic, que treballen una mitjana de 300 dies a l'any
GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural
Un equip de la UPV impulsa un projecte d'innovació social per a la recuperació de parcel·les sota la fórmula cooperativa
El millor equip espanyol de la història El millor equip espanyol de la història
L'FSUPV Team prossegueix el seu ascens imparable: segon en Spielberg i Hockenheim, i vencedor a Montmeló
IMAS IMAS
Investigadors de la UPV, el CSIC i la UV participen en un projecte per a desenvolupar un nou escàner PET de diagnòstic clínic
Cátedra UPV-ISTOBAL Cátedra UPV-ISTOBAL
7 estudiants de la UPV brillen amb llum pròpia en les Innovation Event Sèries de la multinacional espanyola
Alumnado tutor Alumnado tutor
¿Necesitas ayuda? El alumnado tutor te acompaña, todos los días, durante tu primer curso en la universidad

EMAS upv