- -
UPV
 

PAMPAM20!

Les 10 persones guanyadores de l'edició anterior exposen els seus projectes artístics i multimèdia, a la Sala Drassanes, fins al pròxim 5 de maig

[ 23/03/2021 ]

La Sala Drassanes de la ciutat de València acull, fins al pròxim 5 de maig de 2021, PAMPAM!20, l'exposició de projectes artístics i multimèdia que presenta les intervencions de les 10 joves persones guanyadores de PAM!19: David Ábalos Aliaga, Carmen Armenteros, Lucía Blas, Santiago Fernández, Sara Gurrea, Suri Kim, Micaela Maisa, Noelia Medina, Ana María Monzó i Víctor Visa.

La mostra, feta realitat gràcies a l'acord entre la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València (UPV) i l'Ajuntament de València, amb la col·laboració de la Fundació Hortensia Herrero, té el seu origen en el programa PAM!, nascut el 2013 amb l'objectiu de promoure el talent de joves artistes valencianes i valencians, i visibilitzar i posar a la disposició de la societat valenciana el treball realitzat a les seues universitats públiques.

Ajuda durant el període de professionalització

Una vegada obtinguda la titulació, els/les artistes que han cursat els màsters en Producció Artística i Arts Visuals i Multimèdia inicien un període de professionalització fora del recinte universitari. Es tracta d'un moment clau, d'especial necessitat de suport, en el qual la Facultat de Belles Arts de la UPV té la intenció de continuar donant suport activament.

Sota aquesta premissa, PAM! posa a la disposició dels/de les artistes ajudes per a la producció de les seues obres, que exposa posteriorment. En aquest cas, després de les mostres realitzades al Centre del Carme (2014-16) i l'Institut Valencià d’Art Modern (2017), es tracta de la tercera edició consecutiva duta a terme a les Reials Drassanes, a les particularitats arquitectòniques i patrimonials de les quals estan especialment adaptats els projectes.

Línies argumentals i jurat

Malgrat l'àmplia diversitat de llenguatges presents, en la mostra subjauen una sèrie de línies argumentals clares, que incideixen en temes com la construcció de la imatge, les noves formes comunicatives i el seu ús, el qüestionament de la pràctica artística i la precarietat de les seues poètiques en diversos entorns relacionals.

Les 10 obres exposades són el resultat de la selecció realitzada, entre els 80 projectes presentats, pel comitè de persones expertes integrat per Fermín Jiménez Landa (artista), Johanna Caplliure (crítica d'art), Alba Braza (comissària), Olga Adelantado (galerista), Rosa Santos (galerista), Teresa Millet (conservadora de l'IVAM), Alejandra Gandía Blasco (col·leccionista), Francisco Martínez Boluda (col·leccionista), Isabel Tristán (professora del Màster en Producció Artística), Marina Pastor (professora del Màster en Arts Visuals i Multimèdia) i Fernando Jiménez (Fundació Hortensia Herrero).

Notícies destacades


LocKeep, innovació contra la COVID-19 LocKeep, innovació contra la COVID-19
Estudiants de la UPV dissenyen un dispositiu que aïlla qualsevol habitació en minuts
11è rector de la UPV 11è rector de la UPV
Pepe Capilla, amb el 52,11% del vot ponderat, es proclama guanyador de les eleccions en segona volta
De mans del rei Felip VI De mans del rei Felip VI
José Capmany rep el Premi Nacional d'Investigació 2020 en l'àrea d'Enginyeries
"Visca Berlanga" "Visca Berlanga"
Professorat i personal llicenciat UPV han participat en el disseny i posada en escena de l'exposició dedicada al director de cinema
RuralLife4Good RuralLife4Good
Estudiants de la UPV creen un programa per a subvencionar habitatge per a joves en entorns rurals a canvi de col·laborar en el seu desenvolupament
Cooperació al desenvolupament amb segell UPV Cooperació al desenvolupament amb segell UPV
Una alumna de la UPV dissenya i construeix un parc infantil en Heranjal (L'Índia)

EMAS upv