- -
UPV
 

50 anys de l'ETS d'Enginyeria d'Edificació

Des d'aquest mes de març, i fins al mes de desembre, l'escola celebra el seu aniversari amb nombroses activitats

[ 11/03/2021 ]

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria d'Edificació celebra el seu 50 aniversari. Va ser el 19 d'agost de 1971 quan es va signar l'acta fundacional de l'Escola Universitària d'Arquitectura Tècnica de la Universitat Politècnica de València. La seua creació va permetre retenir el talent i posar-lo al servei de la societat valenciana amb les primeres promocions d'arquitectes tècnics.

50 anys després, la influència dels titulats i titulades en l'edificació valenciana és un fet. 87.718 alumnes s'han format a les seues aules, s’han inserit en el mercat laboral i han rebut reconeixement per l'excel·lència en la seua formació. A més, activitats culturals, congressos i exposicions han anat configurant la identitat de l’ETSEE.

“La celebració d'aquest aniversari serà un moment de reflexió, celebració i il·lusió en un futur prometedor, ple de reptes i desafiaments per afrontar, amb les certeses que els anys passats ens ofereixen i amb la garantia que ja es van superar altres moments complexos”, apunta Fernando José Cos-Gayón López, director de l’ETS d'Enginyeria d'Edificació.

Programació 50 aniversari

Amb l'objectiu de recórrer la història i de projectar el futur, l’ETSEE ha dissenyat una programació que comença aquesta setmana i es tancarà al mes de desembre. El programa inclou, entre moltes altres coses, conferències en les quals es podrà conèixer la història, la professió i la formació de l'arquitectura tècnica; exposicions sobre la recuperació funcional de les Naus de Cross, el Mercat Central i la Llotja de València, i visites guiades a llocs com els Banys de l'Almirall, l'edifici de l'Antiga Tabacalera o el Palau de l'Art Major de la Seda.

A més, completen la programació diversos tallers, congressos (entre aquests, el Congrés Nacional d’ETSEE d'Espanya) i actes acadèmics i institucionals.

Aquest dijous 11 de març, a les 12.30 h

El primer acte que se celebra és una taula redona sobre “La dona i l'Arquitectura Tècnica”, en la qual participaran:

Natalia Dutor Santonja. Inspectora del cos de bombers de l'Ajuntament de València.

Verónica Benítez Jiménez. Consultora d’edificis passius (passive house), especialista en rehabilitació sostenible i aspectes mediambientals.

María Pérez Torres. Vocal en la Junta de Govern del CAATIE València.

María Ángeles Casaña Villanova. Arquitecta tècnica municipal a l'Ajuntament de Torrent.

Elena Navarro Astor. Professora de l’ETSEE de la UPV.

María Concepción López González. Professora de l’ETSEE de la UPV.

La taula redona es realitza el dijous 11 de març, a les 12.30 h, a l'Aula Magna de l’ETSEE i pot seguir-se també en línia a través de Teams.

Notícies destacades


"Visca Berlanga" "Visca Berlanga"
Professorat i personal llicenciat UPV han participat en el disseny i posada en escena de l'exposició dedicada al director de cinema
RuralLife4Good RuralLife4Good
Estudiants de la UPV creen un programa per a subvencionar habitatge per a joves en entorns rurals a canvi de col·laborar en el seu desenvolupament
Cooperació al desenvolupament amb segell UPV Cooperació al desenvolupament amb segell UPV
Una alumna de la UPV dissenya i construeix un parc infantil en Heranjal (L'Índia)
2021 THE University Impact Rànquings 2021 THE University Impact Rànquings
Times Higher Education assenyala la UPV com a universitat amb major impacte social i econòmic d'Espanya
Eleccions el 4 de maig Eleccions el 4 de maig
Per primera vegada en els 52 anys d'història de la universitat aquests comicis seran per votació electrònica. Estan cridades a les urnes 31.449 persones
32 científics UPV, en l'elit nacional 32 científics UPV, en l'elit nacional
Avelino Corma, investigador amb millor índex h d'Espanya, Jaime Lloret i Rubén Ruiz, números 1 en les seues respectives disciplines

EMAS upv