- -
UPV
 

Elegit pel Banc Mundial

Jose Francisco Monserrat, seleccionat com a expert per al desplegament de tecnologia 5G en paīsos en vies de desenvolupament

[ 24/01/2020 ]

Jose Francisco Monserrat, investigador de la Universitat Politčcnica de Valčncia (UPV), ha sigut seleccionat pel Banc Mundial com a expert per a l'elaboraciķ del seu informe sobre el desplegament de la tecnologia 5G en paīsos en vies de desenvolupament.

Com a conseqüčncia d'aixō, el catedrātic de la UPV treballarā amb un equip integrat per deu experts més dels Estats Units i tres de Corea del Sud.

Primera trobada a Washington

Aquesta setmana, Monserrat ha participat, a la seu del Banc Mundial (Washington, Estats Units), en la primera trobada de l'equip que, al llarg dels prōxims tres mesos, elaborarā l'estudi. En aquest, el personal investigador analitzarā el potencial, els reptes i les oportunitats que ofereix la implantaciķ d'aquesta tecnologia en quatre ārees: energia, ciutats intelˇligents, agricultura i transport.

El treball del catedrātic de la UPV se centrarā en l'ārea del transport, parcelˇla en la qual, juntament amb el seu equip de l'Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimčdia (iTEAM-UPV), és una referčncia internacional. De fet, el mateix iTEAM-UPV va liderar l'últim informe sobre automociķ i 5G de la Comissiķ Europea.

"Va ser precisament arran d'aquest informe", apunta Monserrat, "quan rebem la peticiķ del Banc Mundial per a elaborar un nou estudi per a ells. Amb aquest, vol analitzar fins a quin punt la 5G pot contribuir al benestar i l?impuls dels paīsos en vies de desenvolupament, quin seria el seu impacte, i estimar la inversiķ necessāria per a desplegar aquesta tecnologia".

Cotxe autōnom i connectat

En el cas concret de la UPV, i dins de l'āmbit del transport, un dels temes principals de l'estudi és la viabilitat del cotxe autōnom i connectat als paīsos en vies de desenvolupament.

En aquest aspecte, el treball de l'equip investigador de l'iTEAM-UPV permetrā cončixer la inversiķ necessāria en infraestructures viāries per a convertir-les en vies 5G, i quin seria el seu benefici, tant en termes econōmics, com per a la salut i el benestar d'aquests paīsos. Així mateix, l'estudi oferirā també al Banc Mundial una planificaciķ temporal per al desplegament d'aquesta tecnologia.

Avantatge mediambiental i de seguretat

Segons explica Monserrat, aquesta tecnologia resultaria clau, per exemple, per a evitar el caos circulatori típic dels paīsos asiātics. Al seu torn, en termes globals, l'investigador de la UPV destaca el benefici mediambiental de la seua aplicaciķ: "El fet que els cotxes es paren contínuament, ja siga per congestiķ del trānsit, als semāfors, etcčtera, implica directament un consum i una emissiķ de CO2 altíssims. En el moment que els cotxes siguen autōnoms i a les carreteres hi haja major fluīdesa, l'emissiķ de CO2 serā molt menor, i el consum de petroli, també".

Juntament amb tot aixō, a més, Monserrat destaca també un altre avantatge: la seguretat. "La conversiķ a vies 5G permetrā reduir els accidents de trānsit. Només a Europa, més de 25.000 persones moren a l'any en les carreteres europees víctimes d'aquests accidents. La tecnologia 5G farā les carreteres molt més segures", conclou Monserrat.

Notícies destacades


Cohors Cohors
El diseņo de Angélica Matallana y MĒ Elisa Palacios se impone y será el stand de TAU en CERSAIE 2020 (Bolonia, Italia)
Aquest curs, 1.855 alumnes Aquest curs, 1.855 alumnes
D'Austrālia, Suīssa, el Canadā, Singapur, el Japķ..., la UPV dona la benvinguda al seu estudiantat d'intercanvi per a aquest segon quadrimestre
IV Premi de Cičncies Socials Vicent Castell i Llācer IV Premi de Cičncies Socials Vicent Castell i Llācer
Joaqui García Sentamans, graduada en Enginyeria d'Edificaciķ i Māster en Conservaciķ del Patrimoni Arquitectōnic per la UPV, guanyadora
World Ranking List World Ranking List
Formula Student UPV es corona com a millor equip europeu i tercer del mķn
Amb la seua obra 'De 0 a 5.000' Amb la seua obra 'De 0 a 5.000'
Guillermo Ros Lluch, llicenciat en Belles Arts per la UPV, guanya el Premi Senyera d'Arts Visuals 2019, dotat amb 12.000 euros
Fes-te soci/a d'Esports UPV! Fes-te soci/a d'Esports UPV!
Gaudeix les seues instalˇlacions, activitats i competicions per 45€ (alumnat) i 65€ (PAS/PDI) de l'1 de gener al 31 de juliol

EMAS upv