- -
UPV
 

International Water Association

International Water Association

Enrique Cabrera, professor de Mecànica de Fluids a la UPV, nou vicepresident de la IWA

[ 02/10/2018 ]

Enrique Cabrera, professor de Mecànica de Fluids a la Universitat Politècnica de València (UPV), ha sigut nomenat vicepresident de la International Water Association (IWA), associació de referència mundial de l'àmbit -està present a 130 països- que fomenta la gestió òptima de l'aigua i els recursos hídrics del planeta.

Durant la seua dilatada trajectòria, el professor Cabrera ha centrat els estudis en la hidràulica urbana i la gestió de l'aigua a les ciutats. Consultor, formador i especialista en el sector per a diverses entitats de prestigi, Cabrera forma part de la mesa de direccions de la IWA des del 2012, i un any després, el 2013, es va fer càrrec de la secció de publicacions de la institució, la IWA Publishing. Ara, fa un pas més per a convertir-se en vicepresident.

Millorar les infraestructures urbanes i la gestió de serveis

Segons apunta el mateix Cabrera, el gran creixement de la població mundial, sobretot als països més pobres, comporta uns reptes majúsculs per a poder facilitar l'accés a aigua neta i sanejament a milers de persones, i així poder complir l'objectiu de desenvolupament sostenible núm.6 de Nacions Unides. "Als països més rics, i especialment a Espanya, el canvi climàtic ens obligarà a fer un ús molt més eficient del recurs aigua, i per a això hem de millorar molt l'estat de les nostres infraestructures urbanes i la gestió dels serveis d'aigua i sanejament", apunta el catedràtic de la UPV.

Cabrera destaca, a més, que la IWA es troba en una posició única per a poder ajudar els professionals de l'aigua a tot el món a aconseguir aquests reptes, facilitant-los l'accés a coneixements d'avantguarda, i oferint-los l'oportunitat de relacionar-se, treballar conjuntament i continuar el seu aprenentatge al llarg de la vida. "Estic desitjant contribuir a les línies marcades per la nostra presidenta Diane D'Arres i el consell per a reforçar la posició de la IWA com l'organització internacional líder en el món de l'aigua", afig.

El nomenament de Cabrera com a vicepresident ha tingut lloc el marc de l'IWA World Water Congress & Exhibition 2018, celebrat a Tòquio (Japó). El congrés, que analitza cada edició els aspectes de major interès per a la regió que ho acull, ha comptat amb més de 9.000 assistents i 1.000 presentacions, relacionades amb la sostenibilitat, les megaciutats i la innovació en la gestió dels serveis d'aigua i sanejament, entre altres temes relacionats.

Reduir, reutilitzar i reposar

La IWA té com a objectiu el seu particular 3R: "reduir, reutilitzar i reposar". Per a l'associació, aquesta és la clau per a una correcta utilització de l'aigua a nivell global. Sota aquesta premissa, l'organisme es relaciona i coopera amb multitud d'individus i organitzacions a través de diversos projectes, esdeveniments com el World Water Congress & Exhibition, i nombroses publicacions, que tenen com a fi expandir i divulgar el seu missatge.

Actualment, l'entitat té tres línies d'actuació o programes principals: Conques Hidrogràfiques del Futur; Ciutats del Futur, i Aigua i Serveis de Sanejament. A més, també s'ocupen de temes generals com el canvi climàtic, la indústria o l'energia.


Notícies destacades


Rànquing Reuters 2019 Rànquing Reuters 2019
La Universitat Politècnica de València, entre les 100 universitats més innovadores d'Europa
Amb l'acceleració del Tesla Roadster Amb l'acceleració del Tesla Roadster
S'ha presentat 'Turian', el nou prototip d'Hyperloop UPV a la recerca de l'èxit en la Pod Competition IV de Los Angeles
Pot una màquina pensar com un humà? Pot una màquina pensar com un humà?
UPV TV estrena temporada de 'Science Quiz', amb quatre nous capítols sobre intel·ligència artificial
Líder nacional Líder nacional
La UPV, dins dels 10 primers llocs del món de canals universitaris en YouTube
La matemàtica del futur La matemàtica del futur
Marina Murillo: "Hem de canviar la mentalitat i voler quedar-nos; l'avanç d'un país va lligat al de la seua investigació"
ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món

EMAS upv