Contingut de la pàgina
Requisits d’accés
L’accés al Màster en Enginyeria de Computadors i Xarxes (MUICR) està regulat per la Comissió Acadèmica del Títol, que s’encarrega d’establir els criteris de valoració per a l’admissió d’estudiants, en compliment amb la normativa de Preinscripció i Admissió als estudis de màsters universitaris en la UPV. Aquesta comissió és la responsable de fixar l’ordre de prelació en l’adjudicació de places, seguint les directrius del vicerectorat competent en matèria d’alumnat.
El màster està especialment dirigit a titulats en àrees afins a l’enginyeria de computadors, els sistemes embeguts i les xarxes de comunicació, incloent titulacions en enginyeria informàtica, enginyeria de telecomunicació i enginyeria industrial, entre altres. No obstant això, poden accedir titulats d’altres disciplines si compleixen amb els requisits establits per la Comissió Acadèmica.
La composició i funcions de la Comissió Acadèmica del Títol estan regulades en l’article 4.2 de la Normativa de Règim Acadèmic i Avaluació de l’Alumnat, que defineix els procediments i requisits aplicables al procés d’admissió. Per a més informació sobre aquesta normativa, pots consultar el següent enllaç: Normativa de Règim Acadèmic
Els estudiants interessats a cursar el màster hauran de seguir el procés de preinscripció establit per la Universitat Politècnica de València (UPV) i complir amb els requisits d’admissió específics del títol.
Admissió per al cas d’estudiants discapacitats
Per a l’estudiantat amb necessitats educatives específiques derivades d’una discapacitat, s’establiran serveis de suport i assessorament adequats per a avaluar les necessitats d’adaptacions curriculars, itineraris o estudis alternatius, a través del suport de la Fundació CEDAT de la UPV.
La Fundació CEDAT de la UPV ofereix informació i assessorament als membres de la comunitat universitària amb discapacitat, així com acompanyament i suport a l’aula. A més, proporciona ajudes tècniques per a l’estudi a aquells membres de l’estudiantat que, a causa de les seues necessitats educatives especials, el requerisquen. També promou i gestiona accions de formació i ocupació per a aquest col·lectiu, tant dins com fora dels campus de la UPV, i ofereix diferents serveis des del seu Centre Especial d’Ocupació.
Així mateix, la fundació duu a terme projectes per a l’eliminació de barreres arquitectòniques i urbanístiques, plans integrals d’accessibilitat, auditories en matèria d’accessibilitat, revisió de projectes, assessorament i disseny de models ideals d’accessibilitat.
Pots trobar informació general sobre l’accés en el Servei d’Alumnat – Accés
Criteris d’admissió
Per a accedir al Màster en Enginyeria de Computadors i Xarxes (MUICR) no es requereixen complements formatius per a aquells estudiants que complisquen amb els requisits generals d’accés i els criteris específics d’admissió establits.
A
Valoració de l’expedient acadèmic
Es prioritza als estudiants amb millor nota mitjana. En el cas de titulacions obtingudes fora d’Espanya amb sistemes de qualificació diferents als del Reial decret 1125/2003, serà necessari presentar una declaració d’equivalència de notes mitjanes emesa pel Ministeri competent en matèria d’Universitats. Si aquest document no s’aporta, s’assignarà una qualificació de 5 com a nota mitjana d’accés.
B
Correspondència de la titulació d’accés
S’avalua la correspondència de la titulació d’accés amb les competències del màster. S’analitzarà en quina mesura el candidat acredita formació en àrees clau com a computadors, xarxes i programació.
C
Curriculum vitae
Es valorarà la formació complementària i l’experiència professional en àmbits relacionats amb el màster.
Criteris addicionals
- Els estudiants estrangers la llengua oficial dels quals no siga l’espanyol hauran d’acreditar un nivell B2 mitjançant un certificat oficial reconegut per la CRUE o l’ACLES.
- La Comissió Acadèmica del Màster podrà realitzar una entrevista personal per a avaluar la competència lingüística del candidat.
- La Universitat Politècnica de València (UPV) destina almenys un 5% de les places a estudiants amb un grau de discapacitat igual o superior al 33% o amb necessitats de suport educatiu permanents. L’adjudicació de places dins d’aquest contingent es realitzarà en funció de la nota d’admissió del sol·licitant.
Beques
Els ensenyaments conduents a l’obtenció d’un títol universitari oficial permeten l’accés a beques i ajudes. El Ministeri competent en matèria d’educació, la Generalitat Valenciana i la mateixa Universitat Politècnica de València convoquen diferents beques i ajudes.

Beques de caràcter general per a estudiants que cursen estudis postobligatoris amb validesa en tot el territori nacional. La beca consistirà en l’exempció del pagament de les taxes per la prestació de serveis acadèmics universitaris (despeses de matrícula), corresponents a assignatures matriculades per primera vegada. També podran obtenir altres quanties fixes i variables, si es compleix amb els requisits establits per a això.

Per a l’adjudicació de la beca és necessari acreditar residència administrativa en la Comunitat Valenciana i no superar els llindars de renda establits per la convocatòria, així com complir amb els requisits de caràcter general i acadèmics. La beca consisteix en l’exempció del pagament de les taxes per la prestació de serveis acadèmics universitaris (despeses de matrícula), d’assignatures matriculades en primera i segona matrícula.
La Universitat Politècnica de València ofereix diverses beques o ajudes com les ajudes d’acció social, les ajudes de menjador o les beques formatives de col·laboració. També existeixen ajudes a esportistes.
En aquest enllaç, es reuneixen tot tipus de convocatòries per a estudiants de grau, màster i doctorat: ajudes a la mobilitat, beques de col·laboració, d’investigació, de pràctiques, per a la realització de cursos…
La Universitat Politècnica de València (UPV) ofereix diverses beques i ajudes destinades a facilitar l’accés i la continuïtat dels estudiants en els seus programes de màster, incloent el Màster en Enginyeria de Computadors i Xarxes (MUICR). Aquestes beques estan dirigides tant a estudiants nacionals com internacionals i cerquen fer costat a aquells amb mèrits acadèmics destacats o amb necessitats econòmiques específiques. Entre les principals opcions es troben les Beques de caràcter general del Ministeri d’Educació i Formació Professional d’Espanya, que cobreixen l’exempció de taxes de matrícula i poden incloure ajudes addicionals en funció de la renda familiar i el rendiment acadèmic. A més, la Generalitat Valenciana convoca beques que permeten l’exempció de taxes de matrícula per a estudiants residents en la Comunitat Valenciana que complisquen amb els requisits econòmics i acadèmics establits.
La UPV també ofereix les Ajudes d’Acció Social “Estudiants UPV”, dirigides a estudiants amb necessitats econòmiques especials que no disposen d’altres beques. Aquestes ajudes poden cobrir fins a 900€ dels costos de matrícula.
Els estudiants interessats a cursar el MUICR poden consultar el Cercador de Beques i Ajudes de la UPV per a obtenir informació actualitzada sobre les convocatòries i requisits específics. Es recomana revisar detingudament els terminis i condicions de cada ajuda per a garantir una sol·licitud correcta i a temps.
Accés a preinscripció
L’accés al Màster en Enginyeria de Computadors i Xarxes (MUICR) segueix el procés de preinscripció i admissió establit per la Universitat Politècnica de València (UPV) per als seus màsters oficials. Aquest procés es desenvolupa en diverses fases, amb dates i terminis específics que s’actualitzen anualment. La preinscripció es realitza a través de la plataforma oficial de la UPV, on els candidats han de completar la seua sol·licitud dins dels terminis establits i aportar la documentació requerida en funció de la seua titulació d’accés, ja siga obtinguda en la UPV, en una altra universitat espanyola o en una institució estrangera.
El procediment contempla diverses fases d’admissió, en les quals es revisen i avaluen les sol·licituds en funció dels criteris de selecció establits per la Comissió Acadèmica del Títol. Encara que algunes de les fases inicials d’admissió, com la fase 0, no són obligatòries i molts màsters no les contemplen, no obstant això, el MUICR sí que la considera, la qual cosa permet una preadmissió primerenca, al febrer. Això és especialment beneficiós per a estudiants internacionals que requereixen un visat d’estudis, ja que els facilita completar els tràmits amb antelació i assegurar la seua incorporació al màster en les millors condicions.

Una vegada finalitzat el procés d’avaluació en cadascuna de les fases d’admissió, els resultats de la preinscripció es notifiquen als alumnes, i els candidats admesos poden formalitzar la seua matrícula en els terminis indicats. Per a més informació sobre el calendari, els terminis i els requisits específics de preinscripció, els interessats poden accedir a la pàgina oficial de preinscripció de màsters de la UPV.