Opentop llança la seua I Convocatòria d’Acceleració

La convocatòria per al programa d’acceleració d’Opentop romandrà oberta des d’avui fins al 4 de desembre de 2022.

Opentop proposa quatre interessants reptes a les startups relacionats amb la reducció de la petjada de carboni minimitzant el risc de les inversions, la predicció del trànsit portuari diari, la previsió del temps de permanència dels contenidors en el port, i la planificació automàtica del transport terrestre dels contenidors.

Els participants gaudiran d’un programa d’acceleració personalitzat de sis mesos, de la mà de Telefónica Open Future:, amb accés al clúster d’empreses del Port de València i a fonts de finançament, connexions estratègiques amb socis potencials, networking i mentoring d’alt valor.

Opentop, l’hub d’innovació oberta de Valenciaport, obri avui la convocatòria del seu I Programa d’Acceleració de Startups amb el llançament d’altres quatre reptes relacionats amb el sector logístic portuari. Aquesta iniciativa, liderada per la Fundació Valenciaport amb el suport de Telefónica Open Future, té actualment ja en marxa un programa d’incubació amb 5 startups que es troben desenvolupant els seus projectes per a resoldre reptes logístics portuaris proposats per diferents partners del sector.

Ara, Opentop torna a obrir les portes per a captar startups tecnològiques en fase primerenca que hagen realitzat les seues primeres vendes o que disposen d’un producte mínim viable i un model de negoci escalable, perquè resolguen els reptes plantejats. La convocatòria romandrà oberta fins al 4 de desembre.

La iniciativa cerca solucions que facen front als reptes per a accedir a un programa d’acceleració que començarà al gener i s’allargarà durant 6 mesos. L’Autoritat Portuària de València i Boluda Corporación Marítima han proposat dues dels quatre reptes d’aquesta convocatòria, completant-se amb altres dos reptes “Opentop”.

Boluda planteja la reducció de la petjada de carboni de les seues operacions minimitzant el risc de les inversions. Per part seua, l’Autoritat Portuària de València vol poder predir el trànsit portuari diari sobre la base de l’aplicació de tecnologies digitals, integrant dades de múltiples fonts diverses. Opentop, amb el primer dels dos reptes que llança, cerca startups amb solucions que permeten predir el temps que romandrà en el port cada contenidor, mentre que el seu segon repte va dirigit a la planificació automàtica de les activitats de les parts implicades en la intermodalitat marítim-terrestre.

Els projectes que s’inscriguen en aquesta convocatòria seran avaluats en diferents àrees per un comitè d’experts que realitzarà una primera preselecció entre els candidats. Aquelles startups que superen aquest primer talle, presentaran els seus projectes en un Pitch Day el 21 de desembre davant un jurat professional format per especialistes en emprenedoria i en el sector logístic portuari.

Durant els 6 mesos del programa d’acceleració les startups seleccionades després del Pitch Day tindran accés a el clúster d’empreses del Port de València i a fonts de finançament, connexions estratègiques amb socis potencialsnetworking i mentoring d’alt valor, amb suport personalitzat específic en àrees de negoci, comunicació, vendes, impacte mediàtic, etc., tot el necessari per a potenciar el creixement del projecte empresarial.

També posarà al servei de les companyies accelerades el ecosistema d’inversió de Telefónica Open Future per a ampliar les opcions de finançament, així com accés a el clúster d’empreses del Port de València per a crear sinergies i validar els seus projectes.

Les bases de la convocatòria, la descripció detallada dels reptes, i el formulari d’inscripció estan disponibles a través de la web: https://opentop.es/acceleration-call/