- -
UPV
 

festinFor

festinFor

El paper de la tecnologia en l'evolució dels videojocs, el periodisme, les arts visuals i la música, a debat en la segona edició del festival (3-6 maig)

[ 30/04/2021 ]

festinFor, el festival sobre arts, cultura i informàtica que promou l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica de la Universitat Politècnica de València (ETSINF-UPV), celebra, del 3 al 6 de maig del 2021, una nova edició en línia, gratuïta, en obert i amb jornades temàtiques guiades per prestigioses persones expertes en les seues respectives disciplines.

Entre elles, es troben Samuel Molina (Fukuy), David Ferriz (Devilish Games), Marilín Gonzalo (Newtral), David Fernández (Maldita.es), Enmanuelle Mazza (Gamuza, Mosaic), Mª José Martínez (Laboratori de Llum), Javier Parra (Art-Ull), Varvara Guljajeva i Mar Canet (Varvara&Mar), Xavi Martínez (Podcast Seven) i Arturo Paniagua (Sessions Movistar+), que respondran en les sessions digitals a les consultes realitzades.

Enguany, festinFor inclou continguts que anaven a formar part de l'edició del 2020 i van haver de ser ajornats per culpa de la pandèmia. El programa estarà centrat cada dia en una forma cultural diferent –videojocs, periodisme, art multimèdia i música– i tractarà l'evolució de cada disciplina al llarg de la història a través dels avanços tecnològics.

La indústria del videojoc, a anàlisi en la jornada inaugural

festinFor 2021 arrancarà el dilluns 3 de maig amb la sessió “Desenvolupament de videojocs a Espanya, d'estudiants a professionals”, que aprofundirà en la situació de la indústria del videojoc a Espanya i les seues oportunitats laborals.

El dimarts 4, la sessió, titulada “Notícies falses (fake news), verificadors i xarxes socials”, analitzarà el món del periodisme des del prisma tecnològic, centrant-se en la relació problema-solució que ha suposat respecte a les denominades notícies enganyoses o falses. Després d'aquesta, Paula Montañá, assistenta pedagògica de Google News Lab a Espanya, oferirà un taller pràctic sobre verificació d'informació obert per a totes les persones interessades.

El dimecres 5, tres activitats programades

El dimecres 5 arribarà el moment de les arts visuals i el paper de la tecnologia en l'art i els seus processos creatius amb la sessió “Jo, art multimèdia: dades, IA i codi creatiu en la cinquena era del programari”.

A més, personal docent de la UPV acompanyarà l'alumnat encarregat de crear dues instal·lacions del Museu d’Informàtica: Erre que erre, que fomenta el reciclatge, la reutilització i la reducció dels residus tecnològics, i Bits en femení, l'objectiu de la qual és donar visibilitat a les dones més importants de la història de la informàtica.

Juntament amb això, Javier Parra, artista exalumne de l'ETSINF de la UPV, explicarà en una sessió virtual el procés creatiu dels dos murals d’homenatge a Josep Renau recentment instal·lats a l'edifici 1E del campus de Vera.

Festinfor conclou el dijous 6 de maig amb el Dia de la Música, amb la sessió “Del CD a la reproducció en continu (streaming): la tecnologia com a dinamitzadora de la indústria musical”.

Registre gratuït i emissió simultània en YouTube i els perfils socials oficials

festinFor naix amb una mirada oberta entorn de l'enginyeria informàtica i les seues possibilitats. Es tracta d'un festival polifacètic que pretén servir de nexe d'unió entre les inquietuds de les persones que l'estudien i de la societat.

La passada edició, es van sumar a la iniciativa més de 1.500 persones en els dos esdeveniments en directe que es van emetre a través del canal de YouTube de l'Escola.

Les sessions s'emetran de manera simultània en el canal de YouTube de l'ESTINF de la UPV i els perfils socials oficials del festinFor. Les persones participants podran realitzar les seues consultes en temps real. Addicionalment, el contingut podrà gaudir-se a la carta a través del canal de YouTube de l'ETSINF de la UPV.

L'accés a tot el festival és gratuït mitjançant el registre en https://festinfor.webs.upv.es/

Notícies destacades


Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7% Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7%
La pobresa infantil a Espanya, a debat en unes jornades organitzades per la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, a Torrevella
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
L''Escola de Disseny' canvia de nom L''Escola de Disseny' canvia de nom
L'ETSEADI (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial) substitueix la denominació d'ETSED
La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia
Entre els deu semifinalistes, es troben Miguel López, investigador del CVBLab-Human Tech i Carolina Rober, doctoranda en la UPV
Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV
La UPV celebra l'acte de lliurament de premis del I concurs "La Ciència a les Falles". Els ninots guanyadors, els primers d'aquest nou museu de la universitat
UPV-CLÍNIC UPV-CLÍNIC
La UPV i INCLIVA signen un conveni per a impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la salut



EMAS upv