- -
UPV
 

Horizoner

Horizoner

Una nova app de la UPV, fàcil d'usar per a qualsevol usuari, facilita una detecció ràpida dels incendis forestals

[ 05/07/2019 ]

Un equip d'investigadors de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha desenvolupat una nova app, denominada Horizoner, per a ajudar a prevenir i detectar els incendis forestals.

L'aplicació, actualment en fase beta, calcula i reprodueix de forma gràfica el relleu corresponent a una ubicació, una altitud i una orientació determinades (normalment, les de l'observador). D'aquesta manera, l'app simula el paisatge que observa l'usuari, que pot superposar-se a una fotografia captada en aquell mateix instant a fi d'ajudar a identificar els punts d'interès.

Permet deteccions ràpides i exactes

Sobre aquesta representació gràfica, l'usuari assenyala allò que sospita que és el punt d'inici d'un incendi (o qualsevol altre punt d'interès relacionat amb la prevenció d'emergències) i l'app li retorna les coordenades i la localització en un mapa topogràfic d'aquest punt.

"Si la usara el personal de vigilància", afirma José Vicente Busquets, director del projecte i investigador de l'Institut ÍTACA-UPV, "aquesta aplicació permetria determinar de forma ràpida i exacta les coordenades d'un focus d'incendi que hagueren ataüllat uns segons abans aquests mateixos vigilants".

L'app inclou també la funcionalitat d'enviar, de forma automàtica, la fotografia captada, juntament amb les coordenades del punt on s'ha trobat el focus, a una adreça de correu configurada prèviament. Es tracta, per tant, d'una eina de gran valor per als serveis d'emergències i per a la gestió dels equips d'extinció d'incendis.


"Per a la generació del relleu i la identificació dels punts d'interès", afig l'enginyer de camins Gonzalo Gómez, "l'app fa càlculs complexos, basats en un algorisme propi que hem desenvolupat, fent ús d'un model digital del terreny (MDT)".


Qualsevol persona pot fer-ne ús


Lluny de ser una aplicació només per a professionals i especialistes, la pot usar qualsevol persona que es trobe a la zona en qüestió (excursionistes, agricultors, etc.). Així, els usuaris de la muntanya o zones pròximes poden convertir-se en vigilants potencials, atès que tenen la possibilitat de transmetre als serveis d'emergència la informació exacta de la ubicació de la columna de fum amb facilitat, una tasca que abans només podia fer-se verbalment i de forma aproximada.


Ús recreatiu


L'aplicació té també un ampli ús recreatiu, ja que permet identificar les muntanyes o els pobles que contempla l'usuari. Així mateix, l'app també orienta el dispositiu cap a punts assenyalats sobre el mapa prèviament, la qual cosa permet localitzar punts d'interès de forma ràpida.


Notícies destacades


Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7% Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7%
La pobresa infantil a Espanya, a debat en unes jornades organitzades per la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, a Torrevella
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
L''Escola de Disseny' canvia de nom L''Escola de Disseny' canvia de nom
L'ETSEADI (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial) substitueix la denominació d'ETSED
La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia
Entre els deu semifinalistes, es troben Miguel López, investigador del CVBLab-Human Tech i Carolina Rober, doctoranda en la UPV
Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV
La UPV celebra l'acte de lliurament de premis del I concurs "La Ciència a les Falles". Els ninots guanyadors, els primers d'aquest nou museu de la universitat
UPV-CLÍNIC UPV-CLÍNIC
La UPV i INCLIVA signen un conveni per a impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la salut



EMAS upv