Més de 300 investigadors procedents de 40 països es donen cita fins a demà divendres en la Universitat Politècnica de València (UPV) amb motiu de l'International Drying Simposium (IDS 2018).
L'esdeveniment, que celebra aquesta edició el seu 40 aniversari, permet conèixer els últims avanços en tecnologies d'assecat aplicades a diferents àmbits, com la indústria alimentària, el sector farmacèutic, el químic, les indústries de la fusta o la ceràmica, entre molts altres.
Juan A. Cárcel, investigador del Grup d'Anàlisi i Simulació de Processos Agroalimentaris (ASPA) i copresident del Simposi, assenyala que "aquest congrés és la trobada de referència del sector a nivell internacional. La tecnologia d'assecat resulta de gran rellevància per a multitud d'àmbits, fonamentalment l'agroalimentari, així com en diferents aspectes de la nostra vida diària. Al llarg del congrés, podrem conèixer les últimes fites en la recerca en aquest camp i les seues aplicacions futures".
Reducció del consum energètic i impacte mediambiental
En total, durant el simposi es presentaran més de 450 treballs. Entre ells, cal destacar els relacionats amb innovacions en processos d'assecat per a intensificar la producció, reduint el consum energètic mitjançant la introducció de noves tecnologies com les microones o els ultrasons. També s'abordaran aspectes relacionats amb l'impacte d'aquesta operació industrial en el medi ambient.
Dins d'aquest camp, el grup de recerca ASPA de la UPV és un dels referents en l'àmbit mundial en l'aplicació d'ultrasons de potència en processos d'assecat.
Notícies destacades