- -
UPV
 

Juan Roig

Doctor Honoris Causa por la Universitat Politècnica de València. Investido el 15 de junio de 2007


Biografía

President Executiu de Mercadona

Juan Roig Alfonso va nàixer l'any 1949 a València. Casat amb Hortensia Herrero, és pare de quatre filles. Cursa estudis universitaris a la Universitat de València, on, el 1973, es llicencia en Ciències Econòmiques i realitza el programa PADE de l'IESE.

El 1975 s'incorpora a l'empresa de son pare, Cárnicas Roig, en la qual existia una divisió de carnisseries i autoserveis, que en aquella època comptava amb vuit botigues a la província de València d'aproximadament 200 m2 cada una. El 17 d'octubre de 1981 assumeix la direcció de la companyia, que inicia la seua activitat com a empresa independent del Grup d'Empreses Roig, i dóna començament el projecte Mercadona.

Juan Roig és un llicenciat amb vocació de botiguer que el 1993 va donar un canvi de rumb a la companyia, liderant la implantació del Model de Qualitat Total, el pilar bàsic del qual és la satisfacció dels cinc components de l'empresa: el client, a qui internament anomenen "El Cap", "El Treballador", "El Proveïdor", "La Societat" i "El Capital".

En l'actualitat és el seu President i sota la seua gestió, Mercadona compta amb més de 1.000 supermercats i 59.000 empleats fixos. Actualment és President d'honor de "l'Associació Espanyola de Codificació Comercial" (AECOC); President de "l'Institut de l'Empresa Familiar"; Vicepresident de "l'Associació Espanyola d'Autoserveis i Supermercats" (ASEDAS), i Vicepresident de "l'Escola d'Empresaris" (EDEM). Així mateix, posseeix l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana.


EMAS upv