- -
UPV
 

Gandia Turisme Intel·ligent

La UPV i l'Ajuntament de Gandia promouen el desenvolupament d'un turisme basat en la ciència i el coneixement

[ 10/04/2018 ]

L'Ajuntament de Gandia i la Universitat Politècnica de València (UPV) han formalitzat un acord per a la creació de la Càtedra Gandia Turisme Intel·ligent, a través de la qual es promouran iniciatives per a facilitar la col·laboració entre el sector turístic i la Universitat, així com la transferència de coneixements.

L'objectiu de la mateixa és contribuir al desenvolupament d'un turisme basat en la ciència i el coneixement que augmente la seua repercussió beneficiosa per a la població, des dels punts de vista social, econòmic, laboral, cultural i ambiental.

La signatura del conveni ha tingut lloc en l'Ajuntament de Gandia, en un acte en el qual han intervingut el rector de la UPV, Francisco Mora; l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el director del Campus de Gandia de la UPV, Jesús Alba; el vicerector d'Ocupació i Emprenedoria de la UPV, José Millet; i el sotsdirector de Càtedres d'empresa del Campus de Gandia UPV, Vicent Altur.


En els parlaments, el rector de la UPV ha expressat la seua satisfacció per la signatura d'aquesta nova càtedra, que augmentarà l'estreta col·laboració que ja existeix entre la UPV i Gandia, especialment a través del seu Campus en la ciutat.


Per la seua banda, Jesús Alba ha incidit en l'interès del Campus de Gandia en què les accions desenvolupades servisquen per a treballar conjuntament amb el sector turístic per al benefici del propi sector i el de les persones amb formació, que tant poden aportar-li al sector i a tota la població, en el benestar social de la qual, econòmic i laboral repercuteix el turisme.


Accions, pressupost i durada


En el marc de la Càtedra s'han previst diverses accions, entre elles, l'organització de congressos, jornades i activitats turístiques, nacionals i Internacionals, en la seu de la UPV a Gandia, que servisquen com a pol d'atracció i desestacionalització turística, i, alhora, com a fòrum de reunió i debat per al sector.


L'acord també preveu la realització de treballs finals de grau, màster i doctorat, tant en l'àmbit específic del turisme com en qualsevol altre en el qual aquest s'aplique de forma transversal (tecnologies, comunicació, sostenibilitat...); així com la formació en l'àmbit turístic i en la difusió de les oportunitats formatives del Campus de Gandia, la promoció d'iniciatives d'estudiants en l'àmbit del turisme (que es desenvoluparan dins del programa Generació espontània UPV) i d'accions de foment de la igualtat, la solidaritat, l'ètica i la tolerància en el turisme.


El conveni té una dotació pressupostària de 41.900 euros i la seua durada, prorrogable, és fins al 31 de desembre de 2018.


Programa Càtedres d'empresa UPV


El programa de Càtedres d'empresa de la UPV va sorgir per a potenciar al màxim la relació entre la comunitat universitària i l'entorn empresarial, vincle de rellevància des de la creació de la institució.


Les empreses contribueixen, mitjançant la col·laboració per a la creació de Càtedres d'empresa, a la generació i difusió de coneixement, així com a la formació de futurs professionals en àrees comunes d'interès tant per a les empreses com la pròpia Universitat.


Notícies destacades


Projecte AiRT Projecte AiRT
Investigadors europeus liderats per la UPV dissenyen un dron especialment creat per a la indústria creativa
Smart Seismic Concrete Connection Smart Seismic Concrete Connection
La UPV dissenya un nou element constructiu que millora la protecció d'edificis i ponts davant de terratrèmols
QS World University Rankings QS World University Rankings
La UPV, entre les 100 millors universitats del món en Agricultura i Ciències Forestals, i en el top 150 en quatre disciplines més
Top 5 mundial en MOOC Top 5 mundial en MOOC
La Universitat Politècnica de València i la plataforma edX, impulsada pel MIT i Harvard, renoven la seua col·laboració
Valentia, ja entre els 20 millors del món Valentia, ja entre els 20 millors del món
Hyperloop UPV, classificat de nou per a la Hyperloop Pod Competition III
ArkxSite ArkxSite
Sergio Llobregat i Joan Maravilla, alumnes de la UPV, obtenen una menció d'honor en el certamen internacional d'idees arquitectòniquesEMAS upv