- -
UPV
 

Estudiants de Taiwan, Hongria, Pakistan...

10 falleres internacionals de la UPV presencien la `mascletà' des de la balconada de l'ajuntament

[ 05/03/2018 ]

Un any més, les falleres internacionals de la Universitat Politècnica de València (UPV) van acudir divendres passat a l'ajuntament de la ciutat, acompanyades pel rector Francisco Mora, diversos vicerectors, Alba Jiménez Coll (fallera major de la Comissió Politècnic-Tarongers-Camí de Vera) i Bàrbara Martí Márquez (fallera infantil).

Allí, a la Saló de Cristall, tota l'expedició va ser rebuda per la regidora d'Educació, María Oliver, i junts van posar per als fotògrafs presents.

12 anys de visites


Durant l'acte, Mora va recordar que la iniciativa compleix ja 12 anys. "La idea va partir del professor José Luis Montalvá, director llavors del Fòrum UNESCO, Universitat i Patrimoni, de la UPV, i faller. Ell va ser, a més, qui va preparar la primera memòria i va proposar a l'ajuntament, el 2007, que les Falles foren declarades Patrimoni Intangible de la Humanitat".


Falleres del Pakistan, del Marroc o de Taiwan


Les alumnes van visitar la Saló de Plens; van saludar les falleres major i infantil de València i tota la seua cort, i tot seguit, es van dirigir a la balconada de l'ajuntament, des d'on van presenciar la mascletà. L'espectacle, més de 100 quilos de pólvora, a càrrec de Pirotecnia Zaragozana, va sorprendre i va impressionar les estudiants de països tan diversos Taiwan, el Pakistan, Mèxic, els Estats Units, Polònia, Itàlia, Hongria, el Brasil, el Marroc i Alemanya.


Des de divendres passat, les alumnes participen en els diferents actes fallers organitzats per la Comissió Politècnic-Tarongers-Camí de Vera. I, fins al 19 de març, viuran de prop la festa dels valencians i valencianes, dia a dia, al casal del campus de Vera.


Més informació

Notícies destacades


Amb la seua barraca valenciana sostenible Amb la seua barraca valenciana sostenible
Azalea UPV, equip integrat per 43 estudiants de 16 titulacions, a punt per a l'assalt a la Solar Decathlon Europe
QS World University Rankings QS World University Rankings
La UPV, millor universitat espanyola en Enginyeria Química i Agricultura i Ciències Forestals
Ja és 12è a nivell mundial Ja és 12è a nivell mundial
L'FSUPV Team prossegueix el seu ascens meteòric: tercer millor equip europeu i únic espanyol de combustió dins dels 200 millors internacionals
En Parc Sagunt En Parc Sagunt
Zeleros i la UPV construiran una pista per a provar els prototips d'Hyperloop en condicions reals de pressió
Setciències Setciències
Nous capítols del programa de divulgació científica per als més menuts produït per UPV TV
Tribut a Margarita Salas Tribut a Margarita Salas
La façana del Rectorat de la UPV ja llueix el primer mural interactiu de Dones de Ciència, obra de Lula Goce

EMAS upv