- -
UPV
 

Estudiants de Taiwan, Hongria, Pakistan...

10 falleres internacionals de la UPV presencien la `mascletà' des de la balconada de l'ajuntament

[ 05/03/2018 ]

Un any més, les falleres internacionals de la Universitat Politècnica de València (UPV) van acudir divendres passat a l'ajuntament de la ciutat, acompanyades pel rector Francisco Mora, diversos vicerectors, Alba Jiménez Coll (fallera major de la Comissió Politècnic-Tarongers-Camí de Vera) i Bàrbara Martí Márquez (fallera infantil).

Allí, a la Saló de Cristall, tota l'expedició va ser rebuda per la regidora d'Educació, María Oliver, i junts van posar per als fotògrafs presents.

12 anys de visites


Durant l'acte, Mora va recordar que la iniciativa compleix ja 12 anys. "La idea va partir del professor José Luis Montalvá, director llavors del Fòrum UNESCO, Universitat i Patrimoni, de la UPV, i faller. Ell va ser, a més, qui va preparar la primera memòria i va proposar a l'ajuntament, el 2007, que les Falles foren declarades Patrimoni Intangible de la Humanitat".


Falleres del Pakistan, del Marroc o de Taiwan


Les alumnes van visitar la Saló de Plens; van saludar les falleres major i infantil de València i tota la seua cort, i tot seguit, es van dirigir a la balconada de l'ajuntament, des d'on van presenciar la mascletà. L'espectacle, més de 100 quilos de pólvora, a càrrec de Pirotecnia Zaragozana, va sorprendre i va impressionar les estudiants de països tan diversos Taiwan, el Pakistan, Mèxic, els Estats Units, Polònia, Itàlia, Hongria, el Brasil, el Marroc i Alemanya.


Des de divendres passat, les alumnes participen en els diferents actes fallers organitzats per la Comissió Politècnic-Tarongers-Camí de Vera. I, fins al 19 de març, viuran de prop la festa dels valencians i valencianes, dia a dia, al casal del campus de Vera.


Més informació

Notícies destacades


Projecte AiRT Projecte AiRT
Investigadors europeus liderats per la UPV dissenyen un dron especialment creat per a la indústria creativa
Smart Seismic Concrete Connection Smart Seismic Concrete Connection
La UPV dissenya un nou element constructiu que millora la protecció d'edificis i ponts davant de terratrèmols
QS World University Rankings QS World University Rankings
La UPV, entre les 100 millors universitats del món en Agricultura i Ciències Forestals, i en el top 150 en quatre disciplines més
Top 5 mundial en MOOC Top 5 mundial en MOOC
La Universitat Politècnica de València i la plataforma edX, impulsada pel MIT i Harvard, renoven la seua col·laboració
Valentia, ja entre els 20 millors del món Valentia, ja entre els 20 millors del món
Hyperloop UPV, classificat de nou per a la Hyperloop Pod Competition III
ArkxSite ArkxSite
Sergio Llobregat i Joan Maravilla, alumnes de la UPV, obtenen una menció d'honor en el certamen internacional d'idees arquitectòniquesEMAS upv