- -
UPV
 

Estudiants de Taiwan, Hongria, Pakistan...

10 falleres internacionals de la UPV presencien la `mascletà' des de la balconada de l'ajuntament

[ 05/03/2018 ]

Un any més, les falleres internacionals de la Universitat Politècnica de València (UPV) van acudir divendres passat a l'ajuntament de la ciutat, acompanyades pel rector Francisco Mora, diversos vicerectors, Alba Jiménez Coll (fallera major de la Comissió Politècnic-Tarongers-Camí de Vera) i Bàrbara Martí Márquez (fallera infantil).

Allí, a la Saló de Cristall, tota l'expedició va ser rebuda per la regidora d'Educació, María Oliver, i junts van posar per als fotògrafs presents.

12 anys de visites


Durant l'acte, Mora va recordar que la iniciativa compleix ja 12 anys. "La idea va partir del professor José Luis Montalvá, director llavors del Fòrum UNESCO, Universitat i Patrimoni, de la UPV, i faller. Ell va ser, a més, qui va preparar la primera memòria i va proposar a l'ajuntament, el 2007, que les Falles foren declarades Patrimoni Intangible de la Humanitat".


Falleres del Pakistan, del Marroc o de Taiwan


Les alumnes van visitar la Saló de Plens; van saludar les falleres major i infantil de València i tota la seua cort, i tot seguit, es van dirigir a la balconada de l'ajuntament, des d'on van presenciar la mascletà. L'espectacle, més de 100 quilos de pólvora, a càrrec de Pirotecnia Zaragozana, va sorprendre i va impressionar les estudiants de països tan diversos Taiwan, el Pakistan, Mèxic, els Estats Units, Polònia, Itàlia, Hongria, el Brasil, el Marroc i Alemanya.


Des de divendres passat, les alumnes participen en els diferents actes fallers organitzats per la Comissió Politècnic-Tarongers-Camí de Vera. I, fins al 19 de març, viuran de prop la festa dels valencians i valencianes, dia a dia, al casal del campus de Vera.


Més informació

Notícies destacades


ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món
ABET, EUR-ACE o Euro-Inf ABET, EUR-ACE o Euro-Inf
37 títols impartits per la Universitat Politècnica de València han rebut l'acreditació internacional de qualitat
Top 5 a Europa Top 5 a Europa
La UPV rebrà prop de 2000 alumnes d'intercanvi durant el curs 2018-19
Be More 3D Be More 3D
L'empresa emergent de la UPV presenta la primera casa d'Espanya construïda in situ amb una impressora 3D
QS World University Ranking QS World University Ranking
La UPV obté la millor classificació de la seua història en un dels tres indicadors universitaris més prestigiosos del món
Cursos massius oberts online Cursos massius oberts online
La UPV, primera universitat de parla hispana a superar el milions d'inscripcions en edX

EMAS upv