- -
UPV
 

Estudiants de Taiwan, Hongria, Pakistan...

10 falleres internacionals de la UPV presencien la `mascletà' des de la balconada de l'ajuntament

[ 05/03/2018 ]

Un any més, les falleres internacionals de la Universitat Politècnica de València (UPV) van acudir divendres passat a l'ajuntament de la ciutat, acompanyades pel rector Francisco Mora, diversos vicerectors, Alba Jiménez Coll (fallera major de la Comissió Politècnic-Tarongers-Camí de Vera) i Bàrbara Martí Márquez (fallera infantil).

Allí, a la Saló de Cristall, tota l'expedició va ser rebuda per la regidora d'Educació, María Oliver, i junts van posar per als fotògrafs presents.

12 anys de visites


Durant l'acte, Mora va recordar que la iniciativa compleix ja 12 anys. "La idea va partir del professor José Luis Montalvá, director llavors del Fòrum UNESCO, Universitat i Patrimoni, de la UPV, i faller. Ell va ser, a més, qui va preparar la primera memòria i va proposar a l'ajuntament, el 2007, que les Falles foren declarades Patrimoni Intangible de la Humanitat".


Falleres del Pakistan, del Marroc o de Taiwan


Les alumnes van visitar la Saló de Plens; van saludar les falleres major i infantil de València i tota la seua cort, i tot seguit, es van dirigir a la balconada de l'ajuntament, des d'on van presenciar la mascletà. L'espectacle, més de 100 quilos de pólvora, a càrrec de Pirotecnia Zaragozana, va sorprendre i va impressionar les estudiants de països tan diversos Taiwan, el Pakistan, Mèxic, els Estats Units, Polònia, Itàlia, Hongria, el Brasil, el Marroc i Alemanya.


Des de divendres passat, les alumnes participen en els diferents actes fallers organitzats per la Comissió Politècnic-Tarongers-Camí de Vera. I, fins al 19 de març, viuran de prop la festa dels valencians i valencianes, dia a dia, al casal del campus de Vera.


Més informació

Notícies destacades


Junction 2018 Junction 2018
Un equip de Makers UPV s'imposa en la categoria Future Cities de la hackató més gran d'Europa amb GuideMe
A la caça de talent UPV A la caça de talent UPV
Iñaki Berenguer inaugura en StartUPV la quarta seu de Coverwallet, el projecte amb el qual ha reinventat el sector de les assegurances per a pimes
Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018 Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018
Ramón Martínez Máñez, catedràtic de la UPV i director de l'IDM, rep el guardó de mans del rei Felip VI
Guanyadora absoluta i 5 premis especials Guanyadora absoluta i 5 premis especials
La UPV arrasa en iGEM 2018, la competició de biologia sintètica més important del planeta
Per la seua obra 'Estamos todas bien' Per la seua obra 'Estamos todas bien'
La valenciana Ana Penyas, diplomada per l'ETSED i graduada en Belles Arts per la UPV, guardonada amb el Premi Nacional del Còmic
ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món

EMAS upv