- -
UPV
 

'El desentierro'

De L'Albufera a la corrupció, Nacho Ruipérez, llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UPV, roda a València la seua òpera prima

[ 06/02/2018 ]

Paratges naturals extraordinaris com L'Albufera, la marjal, els arrossars, escenaris de Sueca, El Perelló i València són els paisatges triats per Nacho Ruipérez, llicenciat en Comunicació Audiovisual en el campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), per a rodar El desentierro, el seu primer llargmetratge.


En ell, el jove director valencià compta amb un sensacional elenc d'actors de quatre nacionalitats diferents -albanesa, argentina, bosniana i espanyola-, entre els quals destaquen Michel Noher, Jan Cornet (Goya com a actor revelació en 2011 per La piel que habito, de Pedro Almodóvar), Leonardo Sbaraglia, Fele Martínez, Raúl Prieto, Ana Torrent, Francesc Garrido, Jordi Rebellón, Arben Bajraltaraj (Harry Potter 1 i 2), Cristina Perales, Lola Moltó, Isabel Requena i Paco Alegre, entre uns altres.


A la recerca de la seua identitat


"Volíem fer un thriller a València", explica Ruipérez, "en la zona dels arrossars, de l'Albufera, de la marjal, però amb vocació internacional. Explicar una història sobre un tipus que ha perdut la identitat i torna al seu poble d'origen a la recerca de la veritat, del passat, i, d'altra banda, una història de corrupció".


Per a açò, tot l'equip ha convertit durant quasi dos mesos diversos escenaris valencians en el plató ideal per al rodatge d'aquest enigmàtic film ple de suspens i intriga, produït per Filmax, TVE, El Desenterre AIE, Culturarts, Abordar SL i l'argentina Aleph mitjana SA.


Un equip replet d'amics i excompanys


Per a la seua òpera prima, Ruipérez no ha oblidat als qui li han acompanyat durant molts anys i ajudat a anar creixent professionalment. "En el meu equip hi ha diversos companys de classe. He intentat sempre arrossegar al meu grup de col·laboradors habituals, que són els que han passat pels curts, i els que, quan hi ha hagut que acostar el muscle, ho han fet. Per açò he volgut comptar en aquest llargmetratge amb ells".


Ara, l'equip treballa en la postproducció de la pel·lícula, amb vista a arribar a l'estrena, el pròxim mes de setembre, en el Festival de Cinema de Sant Sebastià, on per descomptat, des de la UPV, li desitgem tota la sort del món.


Més informació

Notícies destacades


ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món
ABET, EUR-ACE o Euro-Inf ABET, EUR-ACE o Euro-Inf
37 títols impartits per la Universitat Politècnica de València han rebut l'acreditació internacional de qualitat
Top 5 a Europa Top 5 a Europa
La UPV rebrà prop de 2000 alumnes d'intercanvi durant el curs 2018-19
Be More 3D Be More 3D
L'empresa emergent de la UPV presenta la primera casa d'Espanya construïda in situ amb una impressora 3D
QS World University Ranking QS World University Ranking
La UPV obté la millor classificació de la seua història en un dels tres indicadors universitaris més prestigiosos del món
Cursos massius oberts online Cursos massius oberts online
La UPV, primera universitat de parla hispana a superar el milions d'inscripcions en edX

EMAS upv