- -
UPV
 

'El desentierro'

De L'Albufera a la corrupció, Nacho Ruipérez, llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UPV, roda a València la seua òpera prima

[ 06/02/2018 ]

Paratges naturals extraordinaris com L'Albufera, la marjal, els arrossars, escenaris de Sueca, El Perelló i València són els paisatges triats per Nacho Ruipérez, llicenciat en Comunicació Audiovisual en el campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), per a rodar El desentierro, el seu primer llargmetratge.


En ell, el jove director valencià compta amb un sensacional elenc d'actors de quatre nacionalitats diferents -albanesa, argentina, bosniana i espanyola-, entre els quals destaquen Michel Noher, Jan Cornet (Goya com a actor revelació en 2011 per La piel que habito, de Pedro Almodóvar), Leonardo Sbaraglia, Fele Martínez, Raúl Prieto, Ana Torrent, Francesc Garrido, Jordi Rebellón, Arben Bajraltaraj (Harry Potter 1 i 2), Cristina Perales, Lola Moltó, Isabel Requena i Paco Alegre, entre uns altres.


A la recerca de la seua identitat


"Volíem fer un thriller a València", explica Ruipérez, "en la zona dels arrossars, de l'Albufera, de la marjal, però amb vocació internacional. Explicar una història sobre un tipus que ha perdut la identitat i torna al seu poble d'origen a la recerca de la veritat, del passat, i, d'altra banda, una història de corrupció".


Per a açò, tot l'equip ha convertit durant quasi dos mesos diversos escenaris valencians en el plató ideal per al rodatge d'aquest enigmàtic film ple de suspens i intriga, produït per Filmax, TVE, El Desenterre AIE, Culturarts, Abordar SL i l'argentina Aleph mitjana SA.


Un equip replet d'amics i excompanys


Per a la seua òpera prima, Ruipérez no ha oblidat als qui li han acompanyat durant molts anys i ajudat a anar creixent professionalment. "En el meu equip hi ha diversos companys de classe. He intentat sempre arrossegar al meu grup de col·laboradors habituals, que són els que han passat pels curts, i els que, quan hi ha hagut que acostar el muscle, ho han fet. Per açò he volgut comptar en aquest llargmetratge amb ells".


Ara, l'equip treballa en la postproducció de la pel·lícula, amb vista a arribar a l'estrena, el pròxim mes de setembre, en el Festival de Cinema de Sant Sebastià, on per descomptat, des de la UPV, li desitgem tota la sort del món.


Més informació

Notícies destacades


Projecte AiRT Projecte AiRT
Investigadors europeus liderats per la UPV dissenyen un dron especialment creat per a la indústria creativa
Smart Seismic Concrete Connection Smart Seismic Concrete Connection
La UPV dissenya un nou element constructiu que millora la protecció d'edificis i ponts davant de terratrèmols
QS World University Rankings QS World University Rankings
La UPV, entre les 100 millors universitats del món en Agricultura i Ciències Forestals, i en el top 150 en quatre disciplines més
Top 5 mundial en MOOC Top 5 mundial en MOOC
La Universitat Politècnica de València i la plataforma edX, impulsada pel MIT i Harvard, renoven la seua col·laboració
Valentia, ja entre els 20 millors del món Valentia, ja entre els 20 millors del món
Hyperloop UPV, classificat de nou per a la Hyperloop Pod Competition III
ArkxSite ArkxSite
Sergio Llobregat i Joan Maravilla, alumnes de la UPV, obtenen una menció d'honor en el certamen internacional d'idees arquitectòniquesEMAS upv