- -
UPV
 

MiFID II

MiFID II

La UPV, entre les sis úniques entitats espanyoles habilitades per la CMNV per a acreditar personal financer a partir del pròxim 1 de gener

[ 02/11/2017 ]

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha donat el vistiplau a únicament sis entitats de tota Espanya per a poder acreditar personal financer de cara a l'entrada en vigor, el pròxim 1 de gener, de la MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive), directiva europea que harmonitza la regulació dels mercats de valors, els instruments financers que en ells es negocien, i l'organització i relació amb els clients de les entitats financeres que presten serveis d'inversió i protecció a l'inversor.

Entre elles, destaca la presència de la Universitat Politècnica de València (UPV), que imparteix 5 dels 20 títols que han rebut el vistiplau de la CMNV per complir els requisits establits en la Guia Tècnica 4/2017 per a l'avaluació dels coneixements i competències del personal assessor.

Títols acreditats

Els títols UPV validats per a assessorar són, concretament, el Màster en Assessorament Financer i d'Assegurances, el Curs d'Agent Financer Europeu, el Curs d'Assessor Financer Europeu i el Diploma en Extensió Universitària en Assessoria Financera Europea, a més del Curs d'Assistent Financer Europeu, que habilita per a informar.

Referent a açò, cal assenyalar que la UPV és, al costat de la Universidad Pontificia Comillas -a la qual li ha sigut validat el Màster Universitari en Finances-, l'única universitat avalada per la CNMV de tota Espanya, destacant a més que, de tots els títols i certificats acreditats a nivell nacional, la UPV imparteix el 25%.

En l'actualitat, són més de mil els alumnes de la UPV que cursen els citats títols, destinats a adquirir els coneixements adequats per a desenvolupar la seua carrera laboral en el sector financer.

David Pla, del campus d'Alcoi, figura clau en aquest reconeixement

David Pla, professor titular del Departament d'Economia i Ciències Socials de la UPV i principal artífex de la concessió de les cinc acreditacions, assenyala que "aquestes titulacions incorporen el programa que la CNMV indica en la seua Guia Tècnica, la qual cosa era imprescindible per a rebre la deguda acreditació".

Pla, que desenvolupa la seua activitat en el campus d'Alcoi, reconeix que tant ell com la resta de l'equip esperaven "l'arribada d'aquest reconeixement, ja que hem treballat molt dur des de fa 6 mesos en açò. En concret, des que va eixir la Guia Tècnica de la CMNV". De la seua excel·lent labor, després de la concessió de les cinc acreditacions, es beneficiaran milers d'alumnes de la UPV.


Notícies destacades


ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món
ABET, EUR-ACE o Euro-Inf ABET, EUR-ACE o Euro-Inf
37 títols impartits per la Universitat Politècnica de València han rebut l'acreditació internacional de qualitat
Top 5 a Europa Top 5 a Europa
La UPV rebrà prop de 2000 alumnes d'intercanvi durant el curs 2018-19
Be More 3D Be More 3D
L'empresa emergent de la UPV presenta la primera casa d'Espanya construïda in situ amb una impressora 3D
QS World University Ranking QS World University Ranking
La UPV obté la millor classificació de la seua història en un dels tres indicadors universitaris més prestigiosos del món
Cursos massius oberts online Cursos massius oberts online
La UPV, primera universitat de parla hispana a superar el milions d'inscripcions en edX

EMAS upv