- -
UPV
 

Excel·lència investigadora

El catedràtic de la UPV Óscar Vicente Meana, doctor honoris causa per la Universitat de Cluj-Napoca (Romania)

[ 19/10/2017 ]

Óscar Vicente Meana, catedràtic de la Universitat Politècnica de València (UPV) i investigador de l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (IBMCP, centre mixt UPV-CSIC), ha sigut nomenat doctor honoris causa per la Universitat de Ciències Agrícoles i Medicina Veterinària Cluj-Napoca (Romania).

El professor de la UPV ha rebut aquesta distinció en reconeixement al conjunt de la seua activitat investigadora i a la seua estreta col·laboració científica i docent amb la universitat romanesa i, més concretament, amb la seua Facultat d'Horticultura.

"Un gran honor i un estímul per a continuar la nostra estreta col·laboració"


"Rebre aquesta distinció suposa un gran honor, en ser la USAMV Cluj-Napoca una de les millors universitats de Romania, amb excel·lents infraestructures i un reconegut nivell científic i docent", ha afirmat Óscar Vicente Meana.


Per al catedràtic UPV, aquest nomenament "suposa a més un estímul per a continuar l'estreta col·laboració del meu grup amb la seua Facultat d'Horticultura, reflectida en les estades de gran nombre dels seus estudiants d'intercanvi en el nostre laboratori de l'IBMCP, la codirecció de diverses tesis doctorals i nombroses publicacions científiques conjuntes".


Expert en mecanismes de resposta de les plantes enfront de l'estrès abiòtic


Nascut a Madrid en 1956, Óscar Vicente Meana és catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular en el Departament de Biotecnologia de la UPV. Fins avui, ha publicat més de 90 articles científics en revistes indexades en ISI 'Web of Science', moltes d'elles d'elevat prestigi, com Plant Cell, The Plant Journal, Plant Physiology, Frontiers in Plant Science, PLoS ONE, Functional Plant Biology, Planta, o Plant, Cell and Environment. A més, Meana és membre del Comitè Executiu i coordinador per a Espanya de l'European Biotechnology Thematic Network Association (EBTNA).


Quant al treball del seu grup, cal assenyalar que s'ha centrat, des de la seua creació, en l'estudi dels mecanismes fisiològics, bioquímics i moleculars de resposta de les plantes enfront de l'estrès abiòtic i com, en alguns casos, aqueixes respostes es tradueixen en tolerància a l'estrès.


"Treballem, especialment, la tolerància a la sequera i a l'elevada salinitat del sòl, que són les condicions ambientals que causen les majors pèrdues en la producció agrícola mundial, alhora que determinen en gran manera la distribució de les espècies vegetals en la naturalesa", ha explicat finalment el catedràtic de la UPV.


Notícies destacades


Continuaran necessitant ajuda Continuaran necessitant ajuda
334 estudiants de la UPV han patit algun tipus d'afectació significativa a causa de la DANA
Un mes amb 50 accions... i moltes més Un mes amb 50 accions... i moltes més
31 dies després del 29-O, i amb una comunitat UPV bolcada a ajudar als afectats, aquestes han sigut (algunes de) les principals respostes individuals i institucionals
Respira profund. La vida t'envolta Respira profund. La vida t'envolta
Visites guiades per a conèixer la flora i la fauna en la UPV, anellament d'ocells, reconeixements i divulgació en la Setmana del Medi Ambient 2024
ERC Consolidator Grant ERC Consolidator Grant
Pablo P. Boix, investigador de l'ITQ (UPV-CSIC), obté aquesta prestigiosa ajuda del Consell Europeu d'Investigació
Exposició NA-INMENSO. La paraula en l'art Exposició NA-INMENSO. La paraula en l'art
La mostra internacional pot visitar-se a la Casa de Cultura Capellà Pallarés de Sagunt fins al 31 de desembre
12 de febrer, eleccions 12 de febrer, eleccions
La UPV acorda modificar les dates electorals convocades i fixa el 12 de febrer la votació en primera volta per a elegir rector/a i direccions d'estructures



EMAS upv