- -
UPV
 

Q. DOHA-Paellers

Tres estudiants de la UPV s'imposen a més de 400 equips i representaran Espanya en la final internacional del Global Management Challenge

[ 24/03/2017 ]
Q. DOHA-Paellers

Tres estudiants de la Universitat Politècnica de València (UPV) -Joaquín Campos, Javier Ferrero i Iván Alberto Pérez- representaran Espanya en la final internacional del Global Management Challenge (la competició d'estratègia i gestió empresarial basada en la simulació més important del món), després d'imposar-se en la 37a edició de la fase nacional, en la qual han participat un total de 412 equips integrats per més de 1.500 persones.


Creat el 1980, el Global Management Challenge és un certamen que se celebra amb caràcter anual i en el qual les persones que competeixen han d'enfrontar-se, en diverses fases, a la simulació de la direcció d'una empresa en un entorn altament competitiu, amb l'objectiu d'obtenir el millor resultat.


A l'inici de cada ronda, l'organització proporciona als competidors el balanç i els resultats dels últims cinc trimestres d'una companyia tecnològica que opera en un mercat tipus. A partir d'ells, els alumnes prenen decisions en tots els àmbits de l'empresa: finances, recursos humans, publicitat, expansió, etc.


La formació del personal empleat, clau


La cerimònia de lliurament de premis de la fase nacional va tenir lloc fa uns dies al Palau dels Ducs de Santoña, seu històrica de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Madrid, amb la presència de nombroses personalitats dels àmbits empresarial, universitari i de l'enginyeria.


En aquesta, es va anunciar la classificació definitiva, liderada per l'equip de la UPV, per davant de dos grups de la Universitat Politècnica de Madrid: MMT Seguros Aero 4, segon, i INCYDE-Zamofer, que va finalitzar en tercer lloc.


Com a clau de la victòria, Iván Alberto Pérez va destacar "la formació dels empleats", aspecte vital segons el portaveu de l'equip de la UPV per a obtenir el triomf en una segona fase a la qual, després de 6 mesos de treball, solament van accedir 8 equips dels 412 participants inicials. "No optarem per contractar talent extern com la resta de participants, sinó que invertirem a formar als nostres treballadors, i els fidelitzem amb incentius", va afirmar.


La final, a Doha, del 10 al 12 d'abril


Aconseguit l'èxit nacional, el següent repte de l'equip de la UPV és la final internacional, que tindrà lloc a Doha (Qatar) entre els pròxims dies 10 i 12 d'abril. Allí mesuraran les forces amb una trentena de delegacions d'enorme potencial, entre elles, les integrades pels equips vencedors de les fases nacionals de països com la Xina, Rússia, el Canadà, Austràlia o França.


Vinculats a Generació Espontània


Joaquín, Javier i Iván són estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria del Disseny (ETSED-UPV), els dos primers del Grau en Enginyeria Aeroespacial i l'últim del Grau en Enginyeria Mecànica.


Així mateix, Javier (i fins a fa unes setmanes, també Iván) pertany a Euroavia, la comunitat d'estudiants universitaris vinculada al camp de l'aviació i l'espai. Euroavia és una de les 31 associacions actualment integrades en Generació Espontània, la plataforma de suport institucional de la UPV al seu alumnat i personal titulat amb majors inquietuds per la realització d'activitats extracurriculars (participació en esdeveniments, competicions, concursos internacionals, programes de voluntariat, etc.).


Projecte pioner i únic entre les universitats espanyoles, Generació Espontània ha permès a nombrosos estudiants conèixer-se, desenvolupar projectes comuns i obtenir importants èxits a nivell internacional, com els assolits per València UPV Igem en el prestigiós concurs de biologia sintètica del Massachusetts Institute of Technology (MIT) o per Hyperloop UPV en el certamen llançat per Elon Musk per a construir el tren supersònic del futur.


Notícies destacades


Referent en la universitat espanyola Referent en la universitat espanyola
El programa Generació Espontánia de la UPV celebra el seu primer congres al campus de Vera
Dos premis Nobel a la UPV Dos premis Nobel a la UPV
Roger Kornberg y Ben Feringa han visitat el campus de Vera
Rànquing 'El Mundo' Rànquing 'El Mundo'
La UPV, millor universitat d'Espanya per a estudiar Biotecnologia, Belles Arts, i Ciència i Tecnologia dels Aliments
Technovation Girls CV Technovation Girls CV
La UPV ha acollit la final de la competició, en la qual xiquetes i joves d'entre 8 i 18 anys desenvolupen les seues pròpies aplicacions
Matriculem-nos en valencià Matriculem-nos en valencià
La UPV promou la campanya que incideix en l'objectiu de triar el valencià com a llengua de la docència
Normativa de Progrés i Permanència Normativa de Progrés i Permanència
La UPV aprova flexibilitzar les condicions de progrés del seu alumnat. Només serà necessari aprovar 12 crèdits en el primer any d'universitat

EMAS upv