- -
UPV
 

Índex h

Índex h

19 científics que treballen en la UPV, entre els cinc millors d'Espanya en les seues respectives disciplines, i quatre d'ells, líders nacionals

[ 05/03/2015 ]

19 dels investigadors que desenvolupen la seua activitat científica en els laboratoris de la Universitat Politècnica de València (UPV) es troben entre els cinc millors de tota Espanya en les seues respectives disciplines, segons el rànquing elaborat pel Grup per a la Difusió de l'Índex h (DIH) a partir de la base de dades sobre publicacions científiques ISI Web of Knowledge.


Aquesta classificació es realitza a partir de l'índex h, un sistema de mesurament de la qualitat científica dels investigadors a partir del nombre de vegades que han sigut citats els seus articles. Ideat per Jorge Hirsch (Universitat de Califòrnia), afirma que un científic té índex h si ha publicat h treballs amb almenys h cites cadascun.


El rànquing estableix una classificació específica per a cada disciplina de les set àrees de coneixement en les quals està dividit (biologia, ciències de la salut, ciències de la terra, física, matemàtiques, química i tecnologia, enginyeria i ciències aplicades), assenyalant tant l'índex h de cada investigador com el seu factor h (relació entre el valor h del científic i la mitjana dels investigadors del rànquing del camp al que pertany).


Javier Martí, Rubén Ruiz, Avelino Corma i Sebastián Martorell, líders nacionals


En total, la UPV compta amb quatre investigadors en el primer lloc de les seues respectives disciplines. Javier Martí, director del Centre de Tecnologia Nanofotònica, líder del rànquing en el camp de l'enginyeria elèctrica i electrònica amb un índex h de 31 i Factor h d'1,55; i Rubén Ruiz, de l'Institut de Tecnologia Informàtica, primer classificat en el camp de la recerca operativa i la gestió (índex h 20 i Fh 1,54), són dues d'ells.


Completen el quartet Avelino Corma, professor de recerca del CSIC en l'Institut de Tecnologia Química (UPV-CSIC), i científic espanyol amb millor índex h - 111 - i Fh - 2,27 -, que lidera al seu torn el camp de química física; i Sebastián Martorell, investigador del Grup de Medi ambient i Seguretat Industrial, primer en enginyeria industrial (índex h 18 i Fh 1) i, a més, quart en recerca operativa i gestió.


Set investigadors més vinculats a la UPV, en el podi


Al costat d'ells, cal destacar també les segones posicions de Raúl Payri, de l'Institut CMT-Motors Tèrmics, en enginyeria mecànica (18 i 1,29); Jordi Payá, de l'Institut de Ciència i Tecnologia del Formigó (ICITECF), en tecnologies de la construcció i l'edificació (24 i 1,14), i Antonio Monforte, científic titular a l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes, centre mixt de la UPV i el CSIC (25 i 1,19).


A més, quatre investigadors més vinculats a la UPV se situen en tercera posició: Hermenegildo García (ITQ), en la disciplina de química física (índex h: 69 i Fh: 1,41); Mª Victoria Borrachero, de l'ICITECF, en tecnologies de la construcció i l'edificació (21 i 1); Jaime Lloret, del campus de Gandia, en telecomunicacions (10 i 0'91), i Jaime Gómez, investigador de l'Institut d'Enginyeria de l'Aigua i Medi Ambient, en recursos hídrics (22 i 1,16).


CMT-Motors Tèrmics, IBMCP i ICITECF, protagonistes


En el camp de l'enginyeria mecànica, Francisco Javier Salvador, del CMT-Motors Tèrmics, ocupa la quarta posició (16 i 1,14); idèntic lloc a l'ocupat per Francisco Bosca, investigador científic del CSIC a l'ITQ, en biofísica (25 i 1), a més del citat Sebastián Martorell en recerca operativa i gestió.


Finalment, sis científics més de la UPV se situen en el cinquè lloc de les seues disciplines: José Duato, del Grup d'Arquitectures Paral·leles, en informàtica - teoria i mètodes (16 i 0,94); Ramón Serrano (IBMCP) en bioquímica i biologia molecular (60 i 1,22); Santiago Elena, professor de recerca del CSIC a l'IBMCP, en virologia (40 i 0'95); José María Monzó (ICITECF), en tecnologies de la construcció i l'edificació (18 i 0,86), i José Mª Desantes i José Ramón Serrano, tots dos del CMT-Motors Tèrmics, en enginyeria mecànica (14 i 1).


Considerant els deu primers en cada disciplina, la llista s'amplia a 30 científics d'elit nacional vinculats a la UPV


No obstant això, si s'amplia la llista als deu primers de cada disciplina, la UPV compta amb onze científics classificats entre el sisè i el desè lloc. Ramón Martínez Máñez, director del Centre de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic, i José Ramón Serrano, del CMT-Motors Tèrmics, són sisens en química multidisciplinària i termodinàmica, respectivament.


D'altra banda, Jaime Gimeno i Francisco Payri, tots dos també del CMT-Motors Tèrmics, ocupen el setè lloc en enginyeria mecànica. Són vuitens Agustín Blasco, de l'Institut de Ciència i Tecnologia Animal, en ciència animal - lactis; Pedro Albertos, de l'institut ai2, en automatització i control, i Santiago Elena, de l'IBMCP, en genètica i herència.


Alberto Ferrer, investigador del Grup d'Enginyeria Estadística Multivariant; Ricardo Flores, professor de recerca del CSIC a l'IBMCP, i Vicente Fornés, professor de recerca del CSIC a l'ITQ, són novens en estadística i probabilitat, i virologia i química física, respectivament. I, finalment, tanca aquesta classificació d'elit científica nacional vinculada a la UPV, Daniel Pastor, de l'Institut de Telecomunicació i Aplicacions Multimèdia, que és desè en enginyeria elèctrica i electrònica.




Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Cancerless Cancerless
Un equipo de la UPV participa en un proyecto europeo para prevenir el cáncer y contribuir a su diagnóstico precoz en personas sin hogar
Carreteras más seguras Carreteras más seguras
Investigadores de la UPV y Metalesa desarrollan nuevas infraestructuras inteligentes para mejorar la seguridad vial
Reintroducción del gallipato Reintroducción del gallipato
El proyecto LIFE Renaturwat celebra el Día Mundial del Agua con una iniciativa que mejora la biodiversidad y la conservación de los humedales artificiales
Premi de la Ribera Premi de la Ribera
El doctor por la UPV Joan Borràs, premiado por el Ayuntamiento de Algemesí por un trabajo enmarcado en su tesis doctoral
Proyecto europeo LIVESEEDING Proyecto europeo LIVESEEDING
La UPV trabaja en nuevas semillas ecológicas de pimiento blanco, zanahoria morada y coliflor adaptadas al cambio climático
La gran aportación de la Universidad Pública La gran aportación de la Universidad Pública
Las universidades públicas valencianas generan casi 50.000 puestos de trabajo y elevan el salario medio de la Comunitat un 11%



EMAS upv