- -
UPV
 

VI Congrés CUD

VI Congrés CUD

La Universitat Politècnica de València acollirà del 24 al 26 d'abril la sisena edició del Congrés Universitat i Cooperació al Desenvolupament.La Universitat Politècnica de València acollirà la VI edició del Congrés Universitat i Cooperació al Desenvolupament els dies 24, 25 i 26 d'abril del 2013. Sota el lema "Desenvolupament Humà i universitat", el Congrés tindrà com a eix vertebrador el desenvolupament humà. L'objectiu final del Congrés és analitzar el paper de les universitats a l'hora de promoure aquest concepte de desenvolupament des de la investigació, la formació i el compromís de la institució universitària en la lluita contra la pobresa i la desigualtat.


Recollint l'experiència d'edicions anteriors (Valladolid 2001, Múrcia 2004, Madrid 2006, Barcelona 2008 i Cadis 2011), el Comitè Universitari Valencià de Relacions Internacionals i Cooperació (CUVRIC), integrat per les cinc universitats públiques valencianes, pren el testimoni per a organitzar la present edició. Una vegada més, el Congrés pretén ser un espai de trobada i reflexió sobre els reptes, desafiaments i oportunitats als quals s'enfronta la cooperació universitària per al desenvolupament.


D'aquesta manera, el VI Congrés Universitat i Cooperació al Desenvolupament s'estableix com a espai de trobada, anàlisi i reflexió sobre el treball que estan realitzant les universitats. Les 73 comunicacions i els 71 cartells seleccionats, que involucren centenars d'investigadors, així com les experiències d'educació per al desenvolupament que s'estan duent a terme per a formar i sensibilitzar les nostres comunitats universitàries i la població en general, són el millor testimoni de l'avanç de les universitats en pro del desenvolupament humà.


Entre altres experts, participen: Melanie Walker, de la University of the Free State of South Africa, que obrirà el congrés amb la ponència "Desenvolupament humà i justícia social"; Koldo Unceta de la Universitat del País Basc, Alejandra Boni de la Universitat Politècnica de València i Asunción Lera St. Clair del Center for International Climate and Environmental Research, que obriran el debat entorn a les polítiques universitàries, l'educació per al desenvolupament i la investigació, respectivament. Tancarà el congrés Des Gasper, de l'International Institute of Social Studies de l'Erasmus University Rotterdam, amb la conferència "Desenvolupament humà i universitat".


Més informació
Es tu turno (UPV TV)Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Rànquing Reuters 2019 Rànquing Reuters 2019
La Universitat Politècnica de València, entre les 100 universitats més innovadores d'Europa
Amb l'acceleració del Tesla Roadster Amb l'acceleració del Tesla Roadster
S'ha presentat 'Turian', el nou prototip d'Hyperloop UPV a la recerca de l'èxit en la Pod Competition IV de Los Angeles
Pot una màquina pensar com un humà? Pot una màquina pensar com un humà?
UPV TV estrena temporada de 'Science Quiz', amb quatre nous capítols sobre intel·ligència artificial
Líder nacional Líder nacional
La UPV, dins dels 10 primers llocs del món de canals universitaris en YouTube
La matemàtica del futur La matemàtica del futur
Marina Murillo: "Hem de canviar la mentalitat i voler quedar-nos; l'avanç d'un país va lligat al de la seua investigació"
ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món

EMAS upv